Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Atat timp cat eu iti spun ca Alin te-a corectat spunadu-ti ca ortodoxiei nu ii este specifica infailibilitatea nici unei persoane si tu incerci sa iti argumentezi ideea spunand ca eu as fi spus exact ceea ce incercam sa demontez la ideea ta e clar ca discutia nu are finalitate.
|
O misiune care nu poate reusi decat prin ignoranta,. incapatanare, rautate si reavointa nu poate fi de la Dumnezeu.
Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Oricum e fabulos pentru ca pentru voi conteza parerea celor anti-cip. Faptul ca esta o gramada (marea majoritate) de ierarhi, preoti, calugarisau mireni care desi se straduiesc sa se mantuiasca si nu "propovaduiesc jihadul anti-cip" nu va intereseaza.
|
Ba ii intereseaza si ii ataca pe acesti oameni, spunand ca sunt neinformati, fricosi, nu sunt adevarati ortodocsi (spre deosebire de ei), indemna pe mirenii care ii prostesc cu ideile astea sa se duca la acesti preoti sa-i invete cum sa gandeasca "anticip", etc.
Citat:
Cu siguranta. Daca cineva intreba daca desfranarea e un pacat pentru ca ele asa traia i-ar fi spus ca nu este pentru ca asta vroia omul sa auda. Mi se pare logic.
|
Bine punctat. Mie mi-a scapat argumentul asta. :)
Citat:
Discuitia nu este despre a-ti lua sau nu cip, care mi se pare si mie ca imi ingradeste libertatea, discutia este daca cipul este Semnul Fiarei cum sustineti voi sau nu. Si vorbim despre cipul din documente. Ca ala de la telefonul mobil pe care il folisiti nu va deranjeaza.
|
Nu au o doctrina coerenta in acest sens.
E un cumul de idei, contradictorii chiar, si in functie de situatie scot din maneca cand una cand alta.
Dupa ce termini de demontat pe fiecare in parte, o iau de la capat.
Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui.
Si asta n-a impiedicat-o sa le enunte iar si iar si iar, desi n-a gasit nici un argument in plus sau sa corecteze ceva.
E o propaganda care mizeaza pe incultura teologica ortodoxa si lacunele de gandire a maselor, mergandu-se pe ideea ca acoperind acest sectarism cu niste aspecte ortodoxe gen autoritatea sfintilor (deformata in sensul de a fi rupta de autoritatea Bisericii), minciuna si ipocrizie (eu fac ascultare de sfantul cutare, cutare - sfinti care n-au nici o treaba cu cauza cipofoba) ascultare selectiva (eu iau in considerare ce a spus parintele cutare dar ignor parintele cutare sau ce a spus acelasi parinte mai tarziu si contrazice ideile de la inceput), etc.
Chiar mi-am propus sa fac cand o sa am timp o lista a acestor "trucuri" ca sa nu trebuiasca sa le demontez de fiecare date pe fiecare topic nou care se deschide pe aceeasi tema, cu aceleasi idei stupide.
Mi se pare trist si ingrijorator ca are o oarecare priza (chiar si prin faptul ca ignora magnitutea problemei) chiar la oameni care se pretind dotati intelectual/teologic/dogmatic/etc.