Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2013, 11:22:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Atat timp cat eu iti spun ca Alin te-a corectat spunadu-ti ca ortodoxiei nu ii este specifica infailibilitatea nici unei persoane si tu incerci sa iti argumentezi ideea spunand ca eu as fi spus exact ceea ce incercam sa demontez la ideea ta e clar ca discutia nu are finalitate.
O misiune care nu poate reusi decat prin ignoranta,. incapatanare, rautate si reavointa nu poate fi de la Dumnezeu.

Citat:
Oricum e fabulos pentru ca pentru voi conteza parerea celor anti-cip. Faptul ca esta o gramada (marea majoritate) de ierarhi, preoti, calugarisau mireni care desi se straduiesc sa se mantuiasca si nu "propovaduiesc jihadul anti-cip" nu va intereseaza.
Ba ii intereseaza si ii ataca pe acesti oameni, spunand ca sunt neinformati, fricosi, nu sunt adevarati ortodocsi (spre deosebire de ei), indemna pe mirenii care ii prostesc cu ideile astea sa se duca la acesti preoti sa-i invete cum sa gandeasca "anticip", etc.

Citat:
Cu siguranta. Daca cineva intreba daca desfranarea e un pacat pentru ca ele asa traia i-ar fi spus ca nu este pentru ca asta vroia omul sa auda. Mi se pare logic.
Bine punctat. Mie mi-a scapat argumentul asta. :)

Citat:
Discuitia nu este despre a-ti lua sau nu cip, care mi se pare si mie ca imi ingradeste libertatea, discutia este daca cipul este Semnul Fiarei cum sustineti voi sau nu. Si vorbim despre cipul din documente. Ca ala de la telefonul mobil pe care il folisiti nu va deranjeaza.
Nu au o doctrina coerenta in acest sens.
E un cumul de idei, contradictorii chiar, si in functie de situatie scot din maneca cand una cand alta.
Dupa ce termini de demontat pe fiecare in parte, o iau de la capat.

Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui.

Si asta n-a impiedicat-o sa le enunte iar si iar si iar, desi n-a gasit nici un argument in plus sau sa corecteze ceva.

E o propaganda care mizeaza pe incultura teologica ortodoxa si lacunele de gandire a maselor, mergandu-se pe ideea ca acoperind acest sectarism cu niste aspecte ortodoxe gen autoritatea sfintilor (deformata in sensul de a fi rupta de autoritatea Bisericii), minciuna si ipocrizie (eu fac ascultare de sfantul cutare, cutare - sfinti care n-au nici o treaba cu cauza cipofoba) ascultare selectiva (eu iau in considerare ce a spus parintele cutare dar ignor parintele cutare sau ce a spus acelasi parinte mai tarziu si contrazice ideile de la inceput), etc.

Chiar mi-am propus sa fac cand o sa am timp o lista a acestor "trucuri" ca sa nu trebuiasca sa le demontez de fiecare date pe fiecare topic nou care se deschide pe aceeasi tema, cu aceleasi idei stupide.

Mi se pare trist si ingrijorator ca are o oarecare priza (chiar si prin faptul ca ignora magnitutea problemei) chiar la oameni care se pretind dotati intelectual/teologic/dogmatic/etc.
Vechi 22.11.2013, 11:25:00
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
O misiune care nu poate reusi decat prin ignoranta,. incapatanare, rautate si reavointa nu poate fi de la Dumnezeu.

Ba ii intereseaza si ii ataca pe acesti oameni, spunand ca sunt neinformati, fricosi, nu sunt adevarati ortodocsi (spre deosebire de ei), indemna pe mirenii care ii prostesc cu ideile astea sa se duca la acesti preoti sa-i invete cum sa gandeasca "anticip", etc.

Bine punctat. Mie mi-a scapat argumentul asta. :)

Nu au o doctrina coerenta in acest sens.
E un cumul de idei, contradictorii chiar, si in functie de situatie scot din maneca cand una cand alta.
Dupa ce termini de demontat pe fiecare in parte, o iau de la capat.

Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui.

Si asta n-a impiedicat-o sa le enunte iar si iar si iar, desi n-a gasit nici un argument in plus sau sa corecteze ceva.

E o propaganda care mizeaza pe incultura teologica ortodoxa si lacunele de gandire a maselor, mergandu-se pe ideea ca acoperind acest sectarism cu niste aspecte ortodoxe gen autoritatea sfintilor (deformata in sensul de a fi rupta de autoritatea Bisericii), minciuna si ipocrizie (eu fac ascultare de sfantul cutare, cutare - sfinti care n-au nici o treaba cu cauza cipofoba) ascultare selectiva (eu iau in considerare ce a spus parintele cutare dar ignor parintele cutare sau ce a spus acelasi parinte mai tarziu si contrazice ideile de la inceput), etc.

Chiar mi-am propus sa fac cand o sa am timp o lista a acestor "trucuri" ca sa nu trebuiasca sa le demontez de fiecare date pe fiecare topic nou care se deschide pe aceeasi tema, cu aceleasi idei stupide.
Circula o gramada de idei despre cipuri. De exemplu, cipurile din documente sunt considerate o prepecete.
Vechi 22.11.2013, 11:29:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Astfel de idei nu au legatura cu ortodoxia.

Dar au priza la cei care ortodoxia cea din totdeuna nu prea a facut priza, variantele astea moderniste li se par mult mai atragatoare, pentru ca ii ajuta sa-si mute atentia de la pacatele cu care ar trebui sa se lupte la virtuti fictive: n-ai buletin/card bancar cu cip ?? Esti deja un erou, martir, sfant, pregatit pentru Apocalipsa care e pe vine.

Cine a zis asta? Preacucernicul parinte Valica care a incercat sa justifice acele afise ridicole de la Petru Voda prin care cei care aveau acte cu cip erau canonisiti cu cel mai ridicol canon de care nu s-a mai auzit pana acum in ortodoxie: interdictia de a se spovedi.

Deci da, sunt pregatiti pentru Apocalipsa, pentru ca fac drumuri la banca si au pasaport temporar fara cip, chiar daca in viata lor n-au tinut 3 zile macar de post negru sa-si faca o idee cum e sa mori de foame, daca refuzi pecetea, aia adevarata nu cea din imaginatia lor.

Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:31:50.
Vechi 22.11.2013, 11:44:13
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Astfel de idei nu au legatura cu ortodoxia.

Dar au priza la cei care ortodoxia cea din totdeuna nu prea a facut priza, variantele astea moderniste li se par mult mai atragatoare, pentru ca ii ajuta sa-si mute atentia de la pacatele cu care ar trebui sa se lupte la virtuti fictive: n-ai buletin/card bancar cu cip ?? Esti deja un erou, martir, sfant, pregatit pentru Apocalipsa care e pe vine.

Cine a zis asta? Preacucernicul parinte Valica care a incercat sa justifice acele afise ridicole de la Petru Voda prin care cei care aveau acte cu cip erau canonisiti cu cel mai ridicol canon de care nu s-a mai auzit pana acum in ortodoxie: interdictia de a se spovedi.

Deci da, sunt pregatiti pentru Apocalipsa, pentru ca fac drumuri la banca si au pasaport temporar fara cip, chiar daca in viata lor n-au tinut 3 zile macar de post negru sa-si faca o idee cum e sa mori de foame, daca refuzi pecetea, aia adevarata nu cea din imaginatia lor.
E mai usor sa fii mucenic virtual decat sa iti plangi pacatele. Si-a schimbat dracul metodele.
Vechi 22.11.2013, 13:24:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
E mai usor sa fii mucenic virtual decat sa iti plangi pacatele. Si-a schimbat dracul metodele.
Exact.
Mucenici virtuali in locul unor oameni morali la modul real si asta o demonstreaza cel mai bine faptul ca se considera indreptatiti sa minta, sa califce ca ortodocsi/neortodocsi pe altii dupa pozitia luata in raport cu secta lor, sa-i "indraceasca" chiar daca se opun prea mult, etc.
Vechi 22.11.2013, 19:28:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Dvs observați că pe topic-uri de genul acestuia se adună zeci de pagiini și sute de mesaje, iar pe thread-uri pe teme teologice, filosofice, științifice etc... densitatea virtuală a populației este incomparabil mai mică?
De ce oare?
Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen... Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.
Întorcându-mă la întrebarea inițială (am făcut acea digresiune, cu gândul că-mi lipsesc foarte mult postările unor persoane precum domnul profesor Cezar, domnul N.Priceputu, domnul doctor Mihnea Dragomir, domnul protestant care-și spunea Pelerin spre Răsărit, dl avocat MihaiG, doamna psiholog heaven și alți câțiva colegi de forum, pe care nu i-am mai văzut demuult aici),
Din fericire nu mai e asa rau ca atunci cand erau o parte din cei enumerati de tine, cand certurile erau mai mari. Nu mai sunt discutii pe acele teme prea des pentru ca nu mai sunt useri care sa conteste invatatura ortodoxa sau sa ne indemne sa ne infratim cu penticostalii, catolicii, etc. Tocmai pentru ca unii din cei din lista ta au fost banati. Pe domnii MihaiG si Mihnea ii gasesti pe forumul catolic, MihaiG l-a cam terorizat pe dl. Mihnea acolo, s-au certat si ei pe acolo.
Pentru cam vazut ca pe lista ta sunt ori eterodocsi, ori ortodocsi care au o gandire modernista, de cateva zile am intrat pe niste bloguri neoprotestante, cu ocazia citirii despre convertirea unui baptist la ortodoxie. Si pe cel pe care am scris zilele astea era cineva care ma tot contra, cu ceilalti aveam discutii normale, tinand cont ca sunt neoprotestanti. Dupa cateva mesaje, tot insistand eu ce credinta are, imi spune ca e ortodox si ca a facut in trecut facultatea de teologie ortodoxa. Dupa ce m-a dojenit ca spun despre ortodoxie si critic alte credinte, in loc sa vad diversitatea benefica a cultelor (eu crezand ca e neoprotestant la inceput l-am intrebat daca neoprotestantii de la noi s-au clonat sau ne-au invadat din vest, de s-au inmultit dupa revolutie si nu vor sa converteasca pe nimeni), mi-a marturisit ca are un prieten bun baptist si l-ar durea ca acesta sa se converteaca la ortodoxie, ar insemna ca renunta la ce crede. De asemenea, mi-a mai spus ca e bucuros ca fratele lui s-a facut preot greco-catolic si spera sa isi dea materatul la Roma. Cam la asta duc ideile moderniste.
Vechi 22.11.2013, 19:41:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Si Laura tot modernista.
Si Laura tot cu facultatea de teologie.
Sa fie ceva putred prin unele facultati de teologie?

Se pare ca este un obicei de a trimite absolventi la masterate in facultati neoprotestante/catolice?
M-as mira ca pana atunci sa nu fie deja "preparati" nitel, deja de acolo ar fi un miracol sa nu se intoarca cu niste perspective "moderne".
Vechi 22.11.2013, 20:13:13
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Cum asa? Eu cred ca exista o problema. Cei cu idei ca tine sunt o problema.
Da, desigur, cei cu idei ca mine sunt o problema pentru Sistemul pe care tu il aperi trup si suflet. Daca nu erau o problema, atunci unele persoane decedate ar mai trai si astazi, unii preoti ar mai putea sluji...

Ce a inceput Rusia va desavarsi America prin dictatura cipului si controlul total, spunea cineva. Cred a ideile tale vor avea mai mult succes decat ale mele, caci asa e lumea. Ai putea sa fii vremelnic bucuros, asadar.

Fiecare pe drumul lui cu sau fara cip!
Vechi 22.11.2013, 20:16:26
antoniap
Guest

Implicit

Citat:

Si baza ta ca parintele pe acesta tema a fost insuflat de Duhul Sfant este...?
Dar baza ta ca n-ar fi fost asa care este?
Vechi 22.11.2013, 20:27:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Da, desigur, cei cu idei ca mine sunt o problema pentru Sistemul pe care tu il aperi trup si suflet.
1. Unde mai exact l-am aparat? Intrebare retorica, desigur, stiu raspunsul, vezi ca mai are putin si trece nasul prin monitor.
2. Chiar nu esti o problema pentru "sistem". Genul tau ai si eu, chiar se inghesuie la usa lor mai imulti decat au locuri libere.
Dar esti un pericol totusi. Pentru tine insuti.

Citat:
Daca nu erau o problema, atunci unele persoane decedate ar mai trai si astazi, unii preoti ar mai putea sluji...
Sigur ca da, doar stim ca moartea este ceva neobisnuit in acesta lume.
Paranoia se pare ca nu.

Citat:
Ce a inceput Rusia va desavarsi America prin dictatura cipului si controlul total, spunea cineva.
Serios? Dar nu incercati voi sa ne invatati ca trebuie sa ne apropiem de Rusia, fratii nostri in credinta, bla bla?

Citat:
Cred a ideile tale vor avea mai mult succes decat ale mele, caci asa e lumea. Ai putea sa fii vremelnic bucuros, asadar.
Am spus, repet, nu sunt ideile mele, este pozitia oficiala a Bisericii, in acord cu Sfanta Traditie.

Voi cu "agiornamento" aveti o problema cu asta?
Sariti in brate la BOSV, nu ne lasati sa va incomodam.

Citat:
Fiecare pe drumul lui cu sau fara cip!
Pai drumul care te-o adus in aceasta discutie este pavat cu cipuri.
Doar ca alea iti trebuiesc, nu te poti lepada de ele.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30