![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
E un cumul de idei, contradictorii chiar, si in functie de situatie scot din maneca cand una cand alta. Dupa ce termini de demontat pe fiecare in parte, o iau de la capat. Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui. Si asta n-a impiedicat-o sa le enunte iar si iar si iar, desi n-a gasit nici un argument in plus sau sa corecteze ceva. E o propaganda care mizeaza pe incultura teologica ortodoxa si lacunele de gandire a maselor, mergandu-se pe ideea ca acoperind acest sectarism cu niste aspecte ortodoxe gen autoritatea sfintilor (deformata in sensul de a fi rupta de autoritatea Bisericii), minciuna si ipocrizie (eu fac ascultare de sfantul cutare, cutare - sfinti care n-au nici o treaba cu cauza cipofoba) ascultare selectiva (eu iau in considerare ce a spus parintele cutare dar ignor parintele cutare sau ce a spus acelasi parinte mai tarziu si contrazice ideile de la inceput), etc. Chiar mi-am propus sa fac cand o sa am timp o lista a acestor "trucuri" ca sa nu trebuiasca sa le demontez de fiecare date pe fiecare topic nou care se deschide pe aceeasi tema, cu aceleasi idei stupide. Mi se pare trist si ingrijorator ca are o oarecare priza (chiar si prin faptul ca ignora magnitutea problemei) chiar la oameni care se pretind dotati intelectual/teologic/dogmatic/etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Astfel de idei nu au legatura cu ortodoxia.
Dar au priza la cei care ortodoxia cea din totdeuna nu prea a facut priza, variantele astea moderniste li se par mult mai atragatoare, pentru ca ii ajuta sa-si mute atentia de la pacatele cu care ar trebui sa se lupte la virtuti fictive: n-ai buletin/card bancar cu cip ?? Esti deja un erou, martir, sfant, pregatit pentru Apocalipsa care e pe vine. Cine a zis asta? Preacucernicul parinte Valica care a incercat sa justifice acele afise ridicole de la Petru Voda prin care cei care aveau acte cu cip erau canonisiti cu cel mai ridicol canon de care nu s-a mai auzit pana acum in ortodoxie: interdictia de a se spovedi. Deci da, sunt pregatiti pentru Apocalipsa, pentru ca fac drumuri la banca si au pasaport temporar fara cip, chiar daca in viata lor n-au tinut 3 zile macar de post negru sa-si faca o idee cum e sa mori de foame, daca refuzi pecetea, aia adevarata nu cea din imaginatia lor.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:31:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mucenici virtuali in locul unor oameni morali la modul real si asta o demonstreaza cel mai bine faptul ca se considera indreptatiti sa minta, sa califce ca ortodocsi/neortodocsi pe altii dupa pozitia luata in raport cu secta lor, sa-i "indraceasca" chiar daca se opun prea mult, etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cam vazut ca pe lista ta sunt ori eterodocsi, ori ortodocsi care au o gandire modernista, de cateva zile am intrat pe niste bloguri neoprotestante, cu ocazia citirii despre convertirea unui baptist la ortodoxie. Si pe cel pe care am scris zilele astea era cineva care ma tot contra, cu ceilalti aveam discutii normale, tinand cont ca sunt neoprotestanti. Dupa cateva mesaje, tot insistand eu ce credinta are, imi spune ca e ortodox si ca a facut in trecut facultatea de teologie ortodoxa. Dupa ce m-a dojenit ca spun despre ortodoxie si critic alte credinte, in loc sa vad diversitatea benefica a cultelor (eu crezand ca e neoprotestant la inceput l-am intrebat daca neoprotestantii de la noi s-au clonat sau ne-au invadat din vest, de s-au inmultit dupa revolutie si nu vor sa converteasca pe nimeni), mi-a marturisit ca are un prieten bun baptist si l-ar durea ca acesta sa se converteaca la ortodoxie, ar insemna ca renunta la ce crede. De asemenea, mi-a mai spus ca e bucuros ca fratele lui s-a facut preot greco-catolic si spera sa isi dea materatul la Roma. Cam la asta duc ideile moderniste. |
|
|||
|
|||
![]()
Si Laura tot modernista.
Si Laura tot cu facultatea de teologie. Sa fie ceva putred prin unele facultati de teologie? Se pare ca este un obicei de a trimite absolventi la masterate in facultati neoprotestante/catolice? M-as mira ca pana atunci sa nu fie deja "preparati" nitel, deja de acolo ar fi un miracol sa nu se intoarca cu niste perspective "moderne".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce a inceput Rusia va desavarsi America prin dictatura cipului si controlul total, spunea cineva. Cred a ideile tale vor avea mai mult succes decat ale mele, caci asa e lumea. Ai putea sa fii vremelnic bucuros, asadar. Fiecare pe drumul lui cu sau fara cip! |
|
|||
|
|||
![]()
Dar baza ta ca n-ar fi fost asa care este?
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
2. Chiar nu esti o problema pentru "sistem". Genul tau ai si eu, chiar se inghesuie la usa lor mai imulti decat au locuri libere. Dar esti un pericol totusi. Pentru tine insuti. Citat:
Paranoia se pare ca nu. Citat:
Citat:
Voi cu "agiornamento" aveti o problema cu asta? Sariti in brate la BOSV, nu ne lasati sa va incomodam. Citat:
Doar ca alea iti trebuiesc, nu te poti lepada de ele.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|