Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.11.2013, 00:35:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen...
Explicatiile in sine nu ajuta, trebuie terapie si nu sunt sigur ca psihologul e de ajuns, sunt momente in care cred ca e nevoie de asistenta psihiatrica.

Dupa cum vezi, exisa o singura persoana pe acest forum careia ii place sa invie de N ori acelasi subiect cu aceleasi argumente rasuflate, dupa principiul "daca le repet ca un papagal lumea ar putea sa creada ca sunt adevarate".

Citat:
Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.
Inteligenta in sine nu e de ajuns, unul din "inteligentii" care a fost exclus avea o acuta lipsa de maniere, problema in care a recidivat de un numar nesfarsit de ori in ciuda a nu stiu cate avertismente, ar fi putu fi el insusi pacientul sau - daca treaba asta chiar functioneaza, daca nu, sa speram ca a gasit pe altul.

Citat:
sau presupuse "erezii" ale creștinilor de alte confesiuni ("erezii" doar în virtutea faptului că pe ei nu-i considerăm ca "de-ai noștri", că altminteri, dacă ne-ar cere cineva să argumentăm teologic vreo idee în legătură cu diferențele interconfesionale... ne-am limita la veșnicul argument al autorității: "așa spunea și părintele X, că asta-i erezia timpurilor noastre"). Evident, nu doresc să cad în sofismul (sau paralogismul?) generalizărilor nejustificate!
Discutiile au fost nitelus mai sofisticate de atat, dar daca atat reusisi sa pricepi...

De ex. esti invitata noastra sa intri pe topicul unde marele disparut M.D. jubila despre faptul ca greco-catolicii au reusit sa obtina in instanta nu's ce bunuri materiale/imobiliare de la ortodocsi.

Sigur, asa, ca intre frati si desigur ca nu pot fi numiti eretici in baza unor astfel de diferente ireconciliabile, sunt mici neintelegeri de familie care in urma cu cateva secole (nu foarte multe) s-au rezolvat cu tunul dar ca si mataluta au lapsusuri si isi aduc aminte doar ce le-au facut comunistii care au incercat sa repare o nedreptate istorica, e drept ca au facut-o printr-o alta nedreptate si in stilul lor specific pentru care si ortodocsii au avut de suferit, dar asta nu scuza memoria scurta sau "adaptarile" istorice cu care isi justifica pozitia in prezent, o pozitie zic nu prea conciliabila cu ecumenismul care ni-l propun si tu il imbratisezi cu mare entuziasm.

Oricum se pare ca lapsusurile reductioniste sunt foarte la moda.

Citat:
Fenomenul nu este generalizat pe forum, ci doar îngrijorător de des repetat.
De exemplu, acum, în privința discuției acesteia (pe care, evident, nu am citit-o din lipsă de timp liber, dar și de interes), cum s-au adunat, oare, atâtea sute de postări???
Înțeleg să-și fi exprimat opiniile câteva persoane, ok, să se fi stârnit și o mică dezbatere (pe maxim 3 pagini), dar... sute și sute de mesaje?
Hehe, nu stii ce pierzi, ai putea face o licenta de doctorat in psiho din topicul asta.

Citat:
Până la urmă, aceste discuții se bazează pe vreun pericol concret? Și-a propus cineva să ne încalce libertatea, să ne controleze gândirea, să ne implanteze nu știu ce în organism sau să ne facă altceva de acest fel?
Răspuns corect: nu!
Meseria de psiholog nu e asa simpla cum crezi.
Evident ca n-ai citit topicul asta altfel n-ai manifesta aceasta dulce naivitate.

Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:26:01.
Vechi 22.11.2013, 01:00:03
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Doamne ajută!
Dvs observați câte SUTE de mesaje s-au acumulat pe acest topic?
Dvs observați că pe topic-uri de genul acestuia se adună zeci de pagiini și sute de mesaje, iar pe thread-uri pe teme teologice, filosofice, științifice etc... densitatea virtuală a populației este incomparabil mai mică?
De ce oare?
Erau 2 psihologi pe forum, cred că ne-ar fi găsit explicații interesante pentru acest fenomen... Acum, din câte observ, nu-i mai avem printre noi... așa cum s-au retras (sau au fost excluși) mulți alți useri deosebit de inteligenți.
Întorcându-mă la întrebarea inițială (am făcut acea digresiune, cu gândul că-mi lipsesc foarte mult postările unor persoane precum domnul profesor Cezar, domnul N.Priceputu, domnul doctor Mihnea Dragomir, domnul protestant care-și spunea Pelerin spre Răsărit, dl avocat MihaiG, doamna psiholog heaven și alți câțiva colegi de forum, pe care nu i-am mai văzut demuult aici), vă propun să comparăm numărul de postări și vizualizări al topic-urilor teologice, filosofice și științifice cu cel al postărilor despre cipuri, eutanasierea câinilor sau presupuse "erezii" ale creștinilor de alte confesiuni ("erezii" doar în virtutea faptului că pe ei nu-i considerăm ca "de-ai noștri", că altminteri, dacă ne-ar cere cineva să argumentăm teologic vreo idee în legătură cu diferențele interconfesionale... ne-am limita la veșnicul argument al autorității: "așa spunea și părintele X, că asta-i erezia timpurilor noastre"). Evident, nu doresc să cad în sofismul (sau paralogismul?) generalizărilor nejustificate! Fenomenul nu este generalizat pe forum, ci doar îngrijorător de des repetat.
De exemplu, acum, în privința discuției acesteia (pe care, evident, nu am citit-o din lipsă de timp liber, dar și de interes), cum s-au adunat, oare, atâtea sute de postări???
Înțeleg să-și fi exprimat opiniile câteva persoane, ok, să se fi stârnit și o mică dezbatere (pe maxim 3 pagini), dar... sute și sute de mesaje?
Până la urmă, aceste discuții se bazează pe vreun pericol concret? Și-a propus cineva să ne încalce libertatea, să ne controleze gândirea, să ne implanteze nu știu ce în organism sau să ne facă altceva de acest fel?
Răspuns corect: nu!
Atunci, decât să-i smintim pe atei - care vor citi, cu uimire și consternare, mesajele de aici -, vă propun să discutăm cu folos pe numeroasele topic-uri pe teme dogmatice, morale, filosofico-științifice etc etc și/ sau să deschidem altele noi.
Ce credeți?
Are sens ceea ce spun? :)
Toate cele bune!
Aveti perfecta dreptate, stimata domnisoara. Se practica, de prea multi si prea multa vreme, un soi de fida latrans.
Vechi 22.11.2013, 06:59:43
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Asa, maica, declara-l infailibil pe AlinB! Ce Duh Sfant? Ce respect pentru o viata de post si rugaciune? AlinB este etalonul tau, nu si al meu!
Raspunsul asta nu poate fi dat decat din reavointa sau neinteligenta.
Atat timp cat eu iti spun ca Alin te-a corectat spunadu-ti ca ortodoxiei nu ii este specifica infailibilitatea nici unei persoane si tu incerci sa iti argumentezi ideea spunand ca eu as fi spus exact ceea ce incercam sa demontez la ideea ta e clar ca discutia nu are finalitate.

Citat:
Eu ascult de parintele Paisie Aghioritul care a inteles semnele timpului prin insuflare de Duh Sfant, nu cu mintea lumeasca, prin mijloace stiintifice.
Si baza ta ca parintele pe acesta tema a fost insuflat de Duhul Sfant este...?
Vechi 22.11.2013, 07:05:45
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu cred ca trebuie luate in calcul parerile parintelui Justin inainte de spitalilzare.
"Eu cred ca spusele oricui trebuie luate in considerare atunic cand servesc scopului meu".
Multumesc.

Oricum e fabulos pentru ca pentru voi conteza parerea celor anti-cip. Faptul ca esta o gramada (marea majoritate) de ierarhi, preoti, calugarisau mireni care desi se straduiesc sa se mantuiasca si nu "propovaduiesc jihadul anti-cip" nu va intereseaza.

Citat:
Nu stim in ce conditii a spus altceva inainte de moarte decat inainte de spitalizare. Insasi intrebarea a fost o ofensa. Probabil ca, daca a vazut parintele ca si-a racit gura degeaba atatia ani, i-a dat omului raspunsul pe care-l astepta.
Cu siguranta. Daca cineva intreba daca desfranarea e un pacat pentru ca ele asa traia i-ar fi spus ca nu este pentru ca asta vroia omul sa auda. Mi se pare logic.

Citat:
Luati-va cipuri, fratilor, daca nu vreti sa ascultati de cine trebuie!
Discuitia nu este despre a-ti lua sau nu cip, care mi se pare si mie ca imi ingradeste libertatea, discutia este daca cipul este Semnul Fiarei cum sustineti voi sau nu. Si vorbim despre cipul din documente. Ca ala de la telefonul mobil pe care il folisiti nu va deranjeaza.
Vechi 22.11.2013, 08:56:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul

Si baza ta ca parintele pe acesta tema a fost insuflat de Duhul Sfant este...?
ei frate, aici e greu (chiar IMPOSIBIL) de dovedit ca acest parinte a fost insuflat de Dumnezeu
Vechi 22.11.2013, 08:58:32
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Acum intreb si eu: semnul fiarei nu poate fi altceva?
Nu am vazut in Apocalipsa Sf. Ioan nici o referire la CIP, ci doar la semnul fiarei, care, am impresia ca poate fi orice. In nici o scriere nu se face referire la ceva anume, ci doar la semnul fiarei.

De ce atata contradictie pentru ceva ce nu are o referire macar intr-atat incat sa sti macar 80% ca despre asta e vorba (in cazul acesta, cip).
Vechi 22.11.2013, 09:03:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Acum intreb si eu: semnul fiarei nu poate fi altceva?
Nu am vazut in Apocalipsa Sf. Ioan nici o referire la CIP, ci doar la semnul fiarei, care, am impresia ca poate fi orice. In nici o scriere nu se face referire la ceva anume, ci doar la semnul fiarei.

De ce atata contradictie pentru ceva ce nu are o referire macar intr-atat incat sa sti macar 80% ca despre asta e vorba (in cazul acesta, cip).
NIMENI nu stie cu adevarat cum va arata si ce va fi numarul fiarei 666. Putem doar specula, asa cum faca cum cei ce sustin ca 666 este un cip
Vechi 22.11.2013, 11:07:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pana la urma ati vazut vreo unul filmul Six: The Mark Unleashed (2004) care l-am postat de pe youtube?
E integral acolo.

Inteleg ca e un film de nota 3, dar faceti un efort, lasati la o parte calitatea aristitica si luati-o ca pe un film documentar facut cu buget redus.

De altfel pentru cipofobi e chiar film documentar, o viziune profetica a unui viitor cert care se va desfasura exact asa.

Daca o sa-l vedeti, o sa intelegeti de unde li se trage obsesia cip=insemnarea apocaliptica si paranoia cu cipuri conectate la satelit, idee enuntata de altfel si de par. Iustin, indoctrinat in felul asta fara doar si poate de "fidelii" ucenici.

Last edited by AlinB; 22.11.2013 at 11:12:38.
Vechi 22.11.2013, 11:09:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
ei frate, aici e greu (chiar IMPOSIBIL) de dovedit ca acest parinte a fost insuflat de Dumnezeu
Atentie, e vorba de faptul ca ar fi fost sau nu insuflat in aceasta chestiune.
Faptul ca a gresit in aceasta privinta nu exclude o viata de sfintenie.

Asta ca sa prevenim inflamatiile despre ce viata de sfant a avut par. Paisie care pe urma sa declanseze alte afirmatii despre unele marturii mai ciudate, si nu stiu cate pagini offtopic, iarasi care pe urma sa declanseze alte pagini de mirari cum de un subiect asa "banal" a captatat atata atentie, etc.
Vechi 22.11.2013, 11:19:41
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Discuitia nu este despre a-ti lua sau nu cip, care mi se pare si mie ca imi ingradeste libertatea, discutia este daca cipul este Semnul Fiarei cum sustineti voi sau nu. Si vorbim despre cipul din documente. Ca ala de la telefonul mobil pe care il folisiti nu va deranjeaza.
Cum sa spui ca cipul nu este semnul fiarei? Uite aici o sursa demna de incredere http://saccsiv.wordpress.com/2013/11...neva-amanunte/ Daca nici dupa asemenea marturii nu crezi, atunci esti pierdut.

p.s. eram sarcastic - prin articolul ala vroiam sa arat unde se poate ajunge din cauza cipofobiei.
inca un p.s. cititi si mesajele postate. Sunt naucitoare.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30