Tu te dai drept ortodox, dar citezi dintr-o Biblie care NU este ortodoxa!
In Bibliile protestante, sint intradevar alte formulari decat cele din Biblia ortodoxa...
Deci ce religie ai tu?
Din ce Biblie citezi tu aici - editura, anul aparitiei, tiparita sub binecuvantarea cui?
Citat:
În prealabil postat de Gheorghe Dinu
1 Corinteni 11:3-15
6 Dacă o femeie nu se învelește, să se și tundă! Iar, dacă este rușine pentru o femeie să fie tunsă ori rasă, să se învelească.
|
Caci in Biblia ortodoxa, este altfel:
Citat:
Căci dacă o femeie nu-și pune văl pe cap, atunci să se și tundă. Iar dacă este lucru de rușine pentru femeie ca să se tundă ori să se radă, să-și pună văl.
|
Aparent pare minor acest "mic" detaliu, dar arata ca NU folosesti o Biblie ortodoxa!
Folosesti o Biblie de la protestanti? Caci in Bibliile lor sint intradevar astfel de
"mici" diferente si inlocuiri de termeni fata de Biblia noastra.
Citat:
Eu încerc pe cât posibil sa nu am păreri subiective asupra Noului Testament, și nu încerc sa răstălmăcesc cuvintele astfel încât sa-mi convină mie
|
Poate ca nu incerci sa rastalmacesti cuvintele, insa cu siguranta reusesti sa le rastalmacesti!
Pt ca acuzi femeile ortodoxe de ceva ce este specific protestantilor (poate ca la adunarile protestantilor ai vazut asa ceva)
Citat:
1 Corinteni 14:34-35
34 Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.
35 Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în biserică.
|
La noi la ortodocsi, femeile nu iau cuvantul in biserica (intrucat la asta se refera citatul dat de tine) si nu invata in biserica pe nimeni invatatura de crediinta ortodoxa (nu tin predici de cateheza). La noi la ortodocsi numai preotii fac acest lucru.
Doar la protestanti se intimpla asa ceva.