![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu încerc pe cât posibil sa nu am păreri subiective asupra Noului Testament, și nu încerc sa răstălmăcesc cuvintele astfel încât sa-mi convină mie asa cum se pare ca fac unele persoane care au postat pe acest topic.
Asa cum ai zis și tu în Vechiul Testament se practicau pedepse barbare pentru adulter, viol etc dar dupa venirea lui Iisus Hristos care a afirmat "cine e fără de păcat sa arunce primul piatra" s-au abolit aceste legi primitive. Pana la urma de aceea ne numim creștini. Totuși, citatele expuse în acest topic sunt din NOUL TESTAMENT, carte de căpătai a creștinătății. Prin urmare nu cu mine te contrazici încercând sa dovedești contrariul ci însa cu Domnul Nostru Iisus Hristos.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul nostru Iisus Hristos nu a lasat niciodata invataturile pe care le mentionati, El a lasat in primul rand legea iubirii.Ca noi oamenii am fost si inca suntem bolnavi de neiubire de Dumnezeu si semeni si avem dificultati a percepe relatia cu Dumnezeu si oamenii prin intermediul ei,aceasta este propria noastra slabiciune la care avem de lucrat fiecare. Iar daca eu ma contrazic cu Hristos cum insinuati dumneavoastra pentru ca am oferit acele exemple, stimate domn, inseamna ca la fel au facut toate sfintele,mucenitele,profesoarele de religie,maica Siluana si in genere cam orice femeie care a indraznit sa deschida gura sa propovaduiasca cuvantul Domnului sau s-a pus pe sine in slujba Sa si a omenirii .
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 10.06.2014 at 18:43:53. |
|
||||
|
||||
![]()
Doar pentru ca au fost sunt și au fost într-adevăr femei care au învățat pe alții iar noi creștinii preferam sa închidem ochii la aceste lucruri nu înseamna ca ele sunt în totalitate ok. Atât timp cât contravin Sfintei Scripturi aceste lucruri sunt un păcat.
Pana la urma, ce aceea nu avem preoți femei în Biserica Ortodoxa, călugări femei etc. Lucrurile pe care le știm despre Iisus Hristos sunt de fapt relatările și învățăturile discipolilor Lui. Atât timp cât nu mai credem sau preferam sa nu mai credem în spusele discipolilor orice fapt sau lucru relatat în Noul Testament poate fi pus la îndoiala, chiar și existenta Lui Iisus Hristos.
"Iisus Hristos este eternitatea care punctează istoria." - Petre Țuțea Last edited by Gheorghe Dinu; 10.06.2014 at 19:21:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vad ca d-voastra asta faceti, luati niste citate , le interpetati dupa cum va servesc interesele, va credeti mai presus de biserica si le dati interpretarea proprie si va credeti obiectivitatea intruchipata. Preotii nu ai ideile d-voastra , nici chiar calugarii nu sunt asa, nu sunt extremisti... Nu exista calugari femei dar exista calugarite, stiati? |
|
||||
|
||||
![]()
1. Cuvintele din Sfanta Scriptura sunt clare, neinterpretabile, cel putin in acesta privinta.
Femeia să învețe în tăcere, cu toată supunerea. Femeii nu-i dau voie să învețe pe alții, nici să se ridice mai presus de bărbat, ci să stea în tăcere. Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea. Dar vreau să știți că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii și că Dumnezeu este Capul lui Hristos. Aceste versete sunt destul de clare, nu au nevoie de o interpretare deoarece nu sunt texte alegorice precum pildele. 2. Dumneavoastra ati declarat citez : "Se refera sa nu invete pe altii ... si sa nu invete in materie de credinta", iar daca sunteti femeie si "invatati" aici pe altii despre credinta oarecum va incalcati una din afirmatiile dumneavoastra. O seara buna !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca biserica ar fi de acord cu d/voastra, de mult timp nu ar mai fi admis femei la teologie. Eu nu invat pe nimeni despre credinta, eu spun ce mi-a spus duhovnicul. O intrebare, daca tot m/ati intrebat daca sunt femeie... Sunteti sectar deghizat in ortodox? |
|
||||
|
||||
![]()
Daca pentru domnul si existenta sfintelor,a mucenitelor,a profesoarelor de religie nu este ceva tocmai ok in viziunea dumnealui,ci ceva tolerat de crestini sau chiar " total interzis "...deja chiar nu stiu ce sens mai are sa incercam sa purtam un dialog bazat pe o logica cu dansul,pentru ca singurele argumente aduse sunt acele citate pe care le scoate la inaintare,evitandu-le persistent pe cele care tot din Biblie sunt aduse,insa,care nu ii sustin punctul de vedere,pe care chiar daca il neaga,este mai mult decat evident.
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 10.06.2014 at 21:10:48. |
|