Citat:
În prealabil postat de catalin2
Raspunsul ne este dat tot de sfinti. Totul depinde de smerenie. Daca vei crede ca sfintii si Biserica stiu mai multe decat poti sa stii tu nu vei mai avea probleme sa accepti invatatura ortodoxa.
|
Ok,multumesc.o sa meditez la raspunsul tau. Ai identificat bine piedica din mine ,anume dorinta de a intelege eu totul,si de a raporta totul la mine . Dar cum anume putem cunoaste sfintii ca sa avem incredere in ei ? Poti recomanda anumite carti , sau cum ii putem cunoaste mai bine? Ca sa avem incredere in ei , si sa scapam de tirania eului propriu...
Care ar fi acele mijloace prin care sfintii sa ne atraga ca niste magneti ? Sa nu vii cu carti gen Dogmatica sf Ioan damaschin, care este mult prea grea ,si mai mult descurajeaza .
Am primit de la I Cezar recomandarea de a citi "Omiliile dupa Matei" de sf Ioan Gura de Aur ,si efectiv am ramas uimit . E prima oara cand imi place cu adevarat o carte a unui sfant,si o consider o contiinuare perfecta a Evangheliei . Ce altfel de carti mai zac asa ascunse ?