Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2014, 23:00:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Ei,contextul discutiei,cel putin de la care am plecat eu in a formula raspunsul ,era ceva care trebuie experimentat. Tu chiar povesteai despre har intr-o postare si atunci mi-a prilejuit aceasta reflective ,ca nu numai cunoasterea definitilor din catehism despre primirea harului si necesitatea lui sunt suficiente,ci trebuie si practicarea lor .
Cunoasterea e un prim pas ,dar care trebuie urmat de aplicare.
Aici ai dreptate, trebuia sa primeasca harul din Mirungere, spovedanie si Impartasanie. Probabil, daca se va intoarce la ortodoxie la reprimi Mirungerea, pentur ca s-a lepadat de Botez. Apostazia e unul din cele mai mari pacate, dar pocainta duce la iertarea si a acestui pacat.
Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nu inteleg dece eu,cunoscandu-le,nu pot sa le aplic. O forta nevazuta ma opreste. Probabil lipseste credinta cum spui tu ,sau chiar vointa . Nu inteleg de ce altii nu au probleme in a primi aceste invataturi a le intelege si a le aplica ,iar eu,desi le inteleg , desi mental sunt de accord cu ele,parca nu am 100% credinta si nu mai pot sa le aplic.
Raspunsul ne este dat tot de sfinti. Totul depinde de smerenie. Daca vei crede ca sfintii si Biserica stiu mai multe decat poti sa stii tu nu vei mai avea probleme sa accepti invatatura ortodoxa.
Reply With Quote