View Single Post
Vechi 04.01.2015, 00:51:00
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Cum spune si Schmemann si toti cei ce spun de impartasirea fara spovedire, in secolul IV s-a trecut la spovedania particulara si spovedire inainte de impartasire. Deci oricum la sinoadele ecumenice era deja aceasta practica.
Concrect, ai vreun canon în acest sens de obligativitate a spovedaniei înainte de împărtășanie? Nu veni cu argumente de genul că multe practici din Biserică nu au fost prinse în canoane. Nu cred că un lucru atât de important a ptut fi omis.

Citat:
Pentru cei ce n-au inteles ca Biserica e Sfanta, nu a gresit ceva 1600 de ani ca sa se revina la acea practica. Asta e o conceptie protestanta, adusa de ecumenism.
Practica asta a existat și există. Ți-am dat atâtea exemple vii pe care le refuzi să le vezi.

Citat:
Am mai discutat despre eroarea facuta de un alt teolog, Losky, in privinta icoanelor, tot o concluzie gresita. Culmea e ca se mai iau si preoti dupa greselile unor teologi, de curand la biserica unde am fost preotul a vorbit despre icoane si presupusa necanonicitate e pictarii Sfintei Treimi. Si cand ma uit in biserica vad ca pe pereti erau 9 icoane (ca le-am numarat) in care era pictat Dumnezeu Tatal. Tare amuzant.
Faptul că există icoane cu influență catolică în Biserică, asta nu înseamnă că nu sunt eretice. În zadar Mihailc și eu ți-am adus argumente, le-ai făcut praf cu interpretările tale. Dacă nici preotul nu a reușit să-ți scoată cuiele din cap e clar că eu nu am nici o șansă.
Reply With Quote