Citat:
În prealabil postat de many777
Fara a intra in prea multe detalii as dori sa cer o parere celor avizati sau o recomandare/indrumare spre un studiu mai aprofundat.
Cunosc pe cineva care spune ca aude cum se manifesta diavolul in timpul rugaciunilor cum grohaie cand pronunta numele Mantuitorul, Maicii Domnului, mantuire si multe si multe altele. Acesta imi spune ca in timpul rugaciunilor si nu numai ii se incalzeste pieptul (inima) si asa mai departe...mai nou face priveghere si citeste din Psaltire, numai dupa miezul noptii, spune ca in orele de noapte diavolii isi bat joc de Sfanta Treime si el vrea sa_L laude pe Domnul! Acum cateva zile, in timpul rugaciunii, zice ca ar fi simtit ca o adiere de vant in fata in partea dreapta , neavand usi sau ferestre deschise. Spune ca de atunci, pe langa faptul ca mai simte aceea
|
Semnele harului nu sunt cele in trup. Astea sunt de multe ori amagiri.
Iar "incalzirea" nu este una fizica, este una care este simtita cu totul altfel.
Pot sa-ti zic si eu cum mi se infierbantau palmele zile intregi in timpul rugaciunii si eu credeam ca e har. Cand a zis duhovnicul ca e inselare a disparut imediat "lucrarea".
Trebuie sa ignore orice semn in trup si o sa vada cum dispar lucrurile astea.
Din nou, harul este o lucrare cu totul diferita.
Legat de diavoli. Ce zice el chiar se intampla.
Sensul lucrului ala este unul singur: diavolul vrea sa-l sperie de la rugaciune.
In primul rand trebuie sa inteleaga de ce se intampla asa ceva, ce a facut el de se intampla asa ceva.
Cu siguranta e posibil ca este la inceputul vietii duhovnicesti si pentru ca face rugaciune mai serios, demonul vrea sa-l sperie.
Mai mult, pentru ca nu are experienta duhovniceasca si poate merge dupa capul lui si nu cere parerea duhovnicului, demonul poate vrea sa-l amageasca.
Insa trebuie sa-i atragi atentia pe cateva lucruri:
1. Daca Dumnezeu il lasa sa vada diavoli o sa faca asta toata viata daca nu este atent. Iar asta va fi un cosmar complet pentru el. Din punctul meu de vedere zi-i ca "a dat de dracu" la propriu. Si asta o sa se extinda si ziua si o sa devina permanenta nu numai in rugaciune. Si o sa-i fie teroare si mucenicie.
2. Neaparat sa inceapa un canon de rugaciune catre Maica Domnului, sa citeasca Paraclisul Maicii Domnului si sa ceara sa nu mai vada demonii.
Demonul este exact cum zice el: tatal hulii impotriva lui Dumnezeu, al minciunii, al nebuniei. Si nu vrei sa stai langa asa ceva pentru ca nu poti rezista. Din punctul meu de vedere este in pericol, pentru ca nu poti sa rezisti langa diavoli.
3. Sa-i zici ca o sa urmeze altceva dupa ispita asta "vazuta".
Diavolul va lua alte forme daca pe fata nu reuseste nimic. O sa inceapa sa-l chinuiasca cu mandrie, slava desarta si cu toate formele posibile de inselare. Asta este si mai grav, si mai rau.
Iar aici trebuie neaparat un duhovnic si multa smerenie.
Este pe o cale pe care nu o cunoaste, care are foarte multe lucruri inainte, pe care cei care le-au vazut i le pot spune.
Roaga-l sa intre si el pe forum. Nu prea te putem ajuta, sunt putine detalii totusi.
Zi-i urmatorul lucru: daca vrea povata pentru un lucru, sa caute pe cineva care "A BATUT DRUMUL ASTA" inainte. Sa caute bine povatuitori, cel mai bun este cel care a vazut si trait lucrurile astea, doar acela il poate ajuta cel mai bine. Altfel e ca la orb la orb care arata calea.