Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Deci a fost Dumnezeu în măgăriță, să vorbească către prooroc sau n-a fost?
|
N-a fost.
Dumnezeu a creat si magarii, insa nu locuieste in ei
Citat:
Hristos ne-a trimis pe Mângâietorul, spune chiar El, deci pe Duhul Sfânt, care intră în oameni, spune Scriptura în zeci de locuri, Biblia nu minte, deci dacă intră Duhul Sfânt în oameni, și lucrează cu harul Său, acolo în om, nu poate intra în animale și în obiecte?
|
Duhul Sfant poate totul. Dar eu cred ca face ceea ce este scris in Biblie. In litera si spiritul ei.
In Biblie este scris ca Duhul Sfant intra in oameni. Aici suntem de acord
Insa NU este scris nicaieri ca intra in animale.
Sper ca nu vei ajunge sa ma intrebi si: " - poate intra Duhul Sfant intr-un tomberon de gunoi?".
Dar nu asa se pune problema: "poate Duhul Sfant sa...?".
Ci: "avem motive suficiente sa credem ca Duhul Sfant intra in animale, in obiecte sau intr-un tomberon?". Iar raspunsul este, evident, NU.
Duhul Sfant nu intra nici macar in orice om, Igor. Duhul Sfant intra doar oamenii care au fost iertati si si-au curatit vasul lor prin sangele Domnului Isus. Duhul Sfant NU intra in oamenii necurati. Eu asa cred. Apostolul Petru spune ca oamenii trebuie sa se pocaiasca si sa se boteze intru iertarea pacatelor si apoi vor primi darul Sfantului Duh.
Citat:
Când o să vă împodobiți pereții locurilor unde vă adunați, cu Sfinte Icoane și cu învrednicirea Sfintelor Moaște?
|
Cu ajutorul lui Dumnezeu, niciodata.
Cel putin asa nadajduiesc. Doamne ajuta!
Citat:
Deci cine transforma toiagul lui Moise în șarpe?
|
Promisiunea lui Dumnezeu. Porunca lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu.
Nu era necesar sa intre Dumnezeu intr-un bat. Nici vorba. Dumnezeu nu intra in bete, prietene.
Citat:
Frățior risipitor și hulitor, ți-e lehamite să scrii Sfinții Părinți, te arde așa-i? Nu-l consideri Sfânt în inima ta, nu? Scrii bisericesc, nici măcar părinte al Bisericii, nu scrii.
|
Nu mi-e lehamite, bunule si iubitorule fratior!
Insa expresia "Parinti Bisericesti" este consacrata si uzitata in literatura se specialitate, ortodoxa. La fel ca si Sfintii Parinti.
Si probabil ca stii si tu atata lucru. Insa, din prea multa dragoste, strecori tantarul si inghiti camila.
Incepand din primele secole crestine, denumirile de Parinti bisericesti, Sfintii Parinti, Parintii Sfinti, Parintii Bisericii, Sfintii Parinti ai Bisericii sau Parintii dascali si invatatori exprima autoritatea suprema in materie de ortodoxie a credintei;
Citat:
Nu am găsit un text al Duhului Sfânt, printrun Sfânt Părinte
|
Incearca te rog sa folosesti cratima! Deseori scrii "intro" iar acum incepi si cu "printrun". Te rog! Am pretentii de la un doctorand.
Dar sa revenim!
Daca in Biblie nu scrie nicaieri ca Duhul Sfant intra in animale si daca niciun Sfant Parinte nu afirma asa ceva, inseamna ca este o simpla parere de-a ta, o teologumena, in cel mai bun caz.
Eu nu ma simt dator sa fiu de acord cu parerile tale personale, nu te supara.
Citat:
fiindcă nu am nevoie de acel Sfânt Părinte
Am Biblia.
Citat:
sunt tare-n Duhul Sfânt
|
|
Te inteleg ca esti tare-n Duhu', ai Biblia si n-ai nevoie de vreun Sfant Parinte.
Eu am multi fratiori asa ca tine sau poate si mai tari.
Insa daca vrei sa convingi pe cinva va trebui sa citezi o afirmatie clara a Scripturii sau o afirmatie credibila a vreunui Parinte Bisericesc. Pretentia ca tu ai Biblia si esti tare-n Duhu', poate convinge ceva lume prin parohia ta, insa, intr-o dezbatere serioasa, e praful de pe toba.
Citat:
Am Biblia
Cu zeci de versete în care ne arată că El Duhul Sfânt intră în oameni, animale și obiecte.
Când nu înțeleg Biblia, adică în 99% din cazuri...
|
Ai Biblia si zici ca in ea sta scris ca Duhul Sfant intra in animale.
Nu scrie. Scrie ceva dar tu n-ai inteles. Cum nu ai inteles 99% din ceea ce ai citit in Scriptura..