![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Dumnezeu a creat si magarii, insa nu locuieste in ei ![]() Citat:
In Biblie este scris ca Duhul Sfant intra in oameni. Aici suntem de acord Insa NU este scris nicaieri ca intra in animale. Sper ca nu vei ajunge sa ma intrebi si: " - poate intra Duhul Sfant intr-un tomberon de gunoi?". Dar nu asa se pune problema: "poate Duhul Sfant sa...?". Ci: "avem motive suficiente sa credem ca Duhul Sfant intra in animale, in obiecte sau intr-un tomberon?". Iar raspunsul este, evident, NU. Duhul Sfant nu intra nici macar in orice om, Igor. Duhul Sfant intra doar oamenii care au fost iertati si si-au curatit vasul lor prin sangele Domnului Isus. Duhul Sfant NU intra in oamenii necurati. Eu asa cred. Apostolul Petru spune ca oamenii trebuie sa se pocaiasca si sa se boteze intru iertarea pacatelor si apoi vor primi darul Sfantului Duh. Citat:
Cel putin asa nadajduiesc. Doamne ajuta! Promisiunea lui Dumnezeu. Porunca lui Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu. Nu era necesar sa intre Dumnezeu intr-un bat. Nici vorba. Dumnezeu nu intra in bete, prietene. Citat:
Insa expresia "Parinti Bisericesti" este consacrata si uzitata in literatura se specialitate, ortodoxa. La fel ca si Sfintii Parinti. Si probabil ca stii si tu atata lucru. Insa, din prea multa dragoste, strecori tantarul si inghiti camila. Incepand din primele secole crestine, denumirile de Parinti bisericesti, Sfintii Parinti, Parintii Sfinti, Parintii Bisericii, Sfintii Parinti ai Bisericii sau Parintii dascali si invatatori exprima autoritatea suprema in materie de ortodoxie a credintei; Citat:
Dar sa revenim! Daca in Biblie nu scrie nicaieri ca Duhul Sfant intra in animale si daca niciun Sfant Parinte nu afirma asa ceva, inseamna ca este o simpla parere de-a ta, o teologumena, in cel mai bun caz. Eu nu ma simt dator sa fiu de acord cu parerile tale personale, nu te supara. Citat:
Eu am multi fratiori asa ca tine sau poate si mai tari. Insa daca vrei sa convingi pe cinva va trebui sa citezi o afirmatie clara a Scripturii sau o afirmatie credibila a vreunui Parinte Bisericesc. Pretentia ca tu ai Biblia si esti tare-n Duhu', poate convinge ceva lume prin parohia ta, insa, intr-o dezbatere serioasa, e praful de pe toba. Citat:
Nu scrie. Scrie ceva dar tu n-ai inteles. Cum nu ai inteles 99% din ceea ce ai citit in Scriptura.. Last edited by Penticostalul Traditional; 29.07.2016 at 18:35:37. |
|