Citat:
În prealabil postat de catalin2
Probabil te referi la convertirile fortate ale unor popoare la catolicsm, inclusiv convertirile sub presiune ale tuturor ortodocsilor din tarile cu conducere catolica.
|
Convertiri forțate, precum a slavilor ?
Citat:
Spre deosebire de catolicism ortodoxia nu e persuasiva si nu forteaza pe nimeni.
|
Spre deosebire de ortodoxie catolicismul a luat în serios porunca Domnului și a încercat să facă misiune pe tot pâmântul.
Pe de altă parte, ai dreptate când spui că ortodoxia nu e persuasivă. Poate că nu știi ce înseamnă a fi persuasiv (adică a avea putere de convingere), dar asta e altă discuție....
Citat:
Dar tu ai devenit catolic dupa ce ai fost ateu, asa cum ai spus, deci fara sa stii ceva despre ortodoxie inainte de convertire.
|
Poate că ai puțină ținere de minte, pentru că ți-am mai spus cu ani în urmă că am știut mai multe despre catolicism și ortodoxie decât știu marea majoritate a credincioșilor ortodocși și catolici....
Dar, după logica ta, tu, devenind ortodox după ce ai fost practicant de paranormal, știi mult mai puțin despre catolicism decât știam eu despre ortodoxie.
Citat:
Poate din neadevarurile pe care le spuneau greco-catolicii despre ortodoxie, pentru ca ai spus ca determinant pentru convertire a fost ce s-a intamplat cu greco-catolicii.
|
Iarăși arăți că ai slabă ținere de minte. Domnul Dragomir avea argumentul ăsta.