![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si ce daca au fost batuti? ce daca erau batuti iarasi si iarasi si iarasi? trebuia sa se intoarca mereu, sa incerce sa educe masele, sa ajute Biserica lui Hristos, asta e rostul clerului in primul rand! nu canoane, nu dogma, nu numararea mereu si mereu a cohorte de sfinti care mai de care mai, nu mai zic cum... stati in turnul vostru acolo si va doare-n cot de mujic, asta e clerul ortodox. noi avem voie sa va punem la indoiala orice vrem, barbile sau burtile sau mercedesurile, voi v-ati obligat in fata lui Dumnezeu sa aveti grija de Biserica Lui, asta inseamna ca in primul rand trebuie sa va grijiti de noi, oamenii, credinciosii. iar noi nu suntem toti la fel, unii suntem mai buni, altii mai rai, voi trebuie sa fiti langa noi toti. |
|
|||
|
|||
![]()
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:42:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu... fiecare ce vrea sa inteleaga. Asa cum ai inteles doar ce ai vrut si din mesajele pe care ti le-am adresat, cu argumente care contraziceau ceea ce spuneai. Eu mi-am facut datoria , ti-am spus care e adevarul. Sper ca ai inteles ce spune ortodoxia, cine leapada dreapta credinta si se converteste la o erezie devine apostat si eretic, pierzand mantuirea. Asta daca nu se intoarce in Biserica (Ortodoxa). Poate nu stii, dar pe forum mai sunt doua persoane care au trecut de la ortodoxie la catolicism si au redevenit apoi ortodocsi.
Spuneai intr-un mesaj de bun simt, dar nu prea e dovada de respect faptul ca intri pe un forum ortodox si incepi sa te lauzi ca lepezi ortodoxia aducand motive inventate si ponegrind Biserica Ortodoxa. Adica spui ca esti deranjata ca BO nu accepta tainele catolice, dar nu te deranjeaza si nu spui nimic cand catolicii spun ca ortodocsii ajung in Iad. Spui de probleme din ortodocsi, facundu-te ca nu stii de probleme cu pedofilia si altele din catolicism. Nimic din ce spui nu se sustine, mai bine spui ca tu nu ai inteles nimic din ortodoxie si nu esti vrednica de ea, si nu ca ortodoxia si Biserica nu ar fi vrednica de tine. |
|
|||
|
|||
![]()
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:42:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru că, dacă nu ați avea această certitudine, sunt convins că nu v-ați îngădui, prin prisma principiilor moralei creștine, să aruncați în spațiul public cuvinte precum "omulețul", sau "fariseul".
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=catalin2;646177] Adica spui ca esti deranjata ca BO nu accepta tainele catolice, dar nu te deranjeaza si nu spui nimic cand catolicii spun ca ortodocsii ajung in Iad.QUOTE]
Adevărul este că nici BO și nici BC nu mai susțin că doar credincioșii lor pot să se mântuiască. Așa cum Catehismul Bisericii Catolice arată că și cei din alte credințe se pot mântui, și poziția recentă a Bisericii Ortodoxe este că și cei ce nu fac parte din BO se pot mântui, cu toate că, în trecut, ambele biserici și-au arogat monopolul raiului.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:41:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
tot vorbiti de canoane, nu uitati ca fara oameni nu ar mai fi nicio biserica... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pe de altă parte, ai dreptate când spui că ortodoxia nu e persuasivă. Poate că nu știi ce înseamnă a fi persuasiv (adică a avea putere de convingere), dar asta e altă discuție.... Citat:
Dar, după logica ta, tu, devenind ortodox după ce ai fost practicant de paranormal, știi mult mai puțin despre catolicism decât știam eu despre ortodoxie. Iarăși arăți că ai slabă ținere de minte. Domnul Dragomir avea argumentul ăsta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau calomniați în spațiul public, în virtutea unor bănuieli ?
|