![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citez: "Dupa 15-20 de minute de fierbinte rugaciune, toata lumea din biserica observa o lumina puternica, ca o scanteie luminoasa de fulger, coborand in zigzag prin cupola mare a Bisericii, in multime se aud glasuri de emotie in toate limbile. Scanteia dumnezeiasca coboara deasupra Capelei Sfantului Mormant, ca un glob de lumina ce se sfarama in mici bucaati. Apoi intra inauntru ca o subtire raza de foc. Coboara pe lespedea Mormantului si aprinde vata presarata deasupra. Deja vata si lespedea se incarca de o roua divina, in timpul rugaciunii. In aceasta clipa Sfanta Lumina a venit! Patriarhul aduna cu mainile vata aprinsa de o flacara galben-verzuie, care timp de cateva minute nu arde. Apoi pune vata aprinsa in doua cupe de aur cu gauri si iese in Capela Ingerului. Aici aprinde doua buchete mari de cate 33 de lumanari, in prezenta musulmanului, iar cupele aprinse le da, pe doua ferestre mici, afara, la cei doi diaconi ortodocsi." Citat:
Asta nu inseamna ca nu sunt si vindecari de sorginte divina, nu am cum sa sustin asa ceva. Dar nu cred ca ai inteles, nu despre vindecari am spus eu, care pot fi de ambele feluri, ci de minunile care nu sunt in crestinism si sunt in religiile pagane. Am spus doar ca existenta unor vindecari nu inseamna neaparat prezenta harului si faptul ca sunt divine. Ar insemna ca orice trib are har si samanul e un sfant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inulgențele și inchiziția nu lipsesc ortodoxiei. Se cheamă pomeni și rugăciuni pentru cei adormiți, pe de o parte; în ce privește problemele de credință, poate ne ajutați D-vs.: cum se numește organul care, la nivel local sau extins, decide cu privire la ortodoxia unui punct de vedere exprimat public de un membru BO ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Ortodoxia o iau cu mine nu o sterg cu buretele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Revenind la minunea Soarelui, la fel cum transformarea reală și substanțială a pâinii nu poate fi detectată de mijloace științifice, nici mișcarea reală și substanțială a Soarelui nu a putut fi detectată de mijloace științifice. Citat:
Citat:
Că Patriarhul pune vata în cupe de aur cu găurele, că aprinde de la foc 33 sau 99 de lumânări, sunt aspecte care nu au relevanță. Cea ce este relevant este că focul respectiv aprinde lumânările, deci se comportă ca o sursă obișnuită de energie calorică, și, repet, nu există nicio dovadă în sensul că nu ar arde. Se pare că ai fost la fel de naiv și ai înțeles la fel de puțin din superstițiile și scamatoriile pe care ți le-a vândut unii cu titlul de paranormal precum ești și în calitate de creștin, când îți închipui că Harul lui Dumnezeu este ceva pe care un trib sau o comunitate eclesială îl poate "avea" de parcă ar fi o sumă de bani într-un cont de bancă.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 04.04.2017 at 18:49:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hristos și apostolii au stat liniștiți și au aștepat să vină viitorii credincioși la ei, sau și-au rupt pingelele cutreierând Palestina și apoi lumea cunoscută pentru a răspândi Cuvântul ?? Uite, există oameni pe pâmânt care n-au avut niciun contact, vreodată, cu civilizația: https://en.wikipedia.org/wiki/Uncontacted_peoples Conform "învățăturii" ultrazeloților ortodocsiști, aceștia vor merge în iad, pentrucă nu sunt ortodocși. Păiatunci de ce nu se îmbarcă dumnealor pe un vapor, cu Pidalionul și Catehismul ortodox sub braț, ca să meargă să-i învețe adevărul pe acei nefericiți ? Nu le-a poruncit Hristos să vestească Evanghelia în toată lumea ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 04.04.2017 at 18:56:26. |
|
|||
|
|||
![]()
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 17:43:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Sobra este rugaciunea, anevoioasa pana vine suspinul. Eu admirandu-l pe Michellangelo n-as putea suspina...ca nu pot sa-l admir cu barbia lipita de piept si ochii inchisi.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu ai devenit catolic dupa ce ai fost ateu, asa cum ai spus, deci fara sa stii ceva despre ortodoxie inainte de convertire. Poate din neadevarurile pe care le spuneau greco-catolicii despre ortodoxie, pentru ca ai spus ca determinant pentru convertire a fost ce s-a intamplat cu greco-catolicii. Last edited by catalin2; 04.04.2017 at 19:31:10. |
|