View Single Post
Vechi 20.11.2017, 18:56:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
problema e ca eu nu am citit nimic de brown, tu le-ai citit in scop de documentare sau cum? si nici zeitgeist n-am vazut... ti-am mai spus, eu citesc istorie, stiinta documentata, carti de analiza si sinteza, care prezinta toate pctele de vedere posibile. tu ramai la cartile tale bisericesti.
Era o ironie, am spus de carti ca cele de genul. Da-mi tu exemplu de istorici din astia care spun asa ceva. Sunt o multime de istorici care spun si prostii, unii fara sa stie. Teoria care sustine ca maghiarii nu au gasit pe nimeni cand au migrat aici e lansata tot de istorici si sutinuta si azi tot de istorici.
Citat:
da, biserica minte cu privire la istoria ei.
Asta e un argument imbatabil, eu spun ca asa e si nimeni nu ma poate contrazice, pentru ca sunt infailibil. Nu e mandrie asta, e smerenie, in conceptia ta.
Citat:
ps.gata, nu mai ai dreptul sa vorbesti negativ despre catolici, odata ce ai pus celibatul direct in ceruri, gata, nu mai ai dreptul sa cracnesti!!! o vorba sa nu mai spui!
La acest lucru ti-am mai raspuns odata, nu ai vazut? Sfantul Apostol spune ca e mai bine sa fie ca el, dar mai spune ca nu toti pot face asta, pentru ca nu pot rezista ispitelor. De aceea credinciosii sunt sfatuiti sa se casatoreasca daca nu merg la manastire. Episcopii sunt alesi dintre cei ce au ales calea manastirii si nu au aceleasi atributii ca preotii, care traiesc ca si credinciosii. In BOR sunt 53 de ierarhi, in timp ce preoti sunt aproape 15 mii. Iar calugari si calugarite sunt 8500. Asta e singura problema, rezistenta in fata ispitei daca cineva e necasatorit, adica exact cum spune Sfantul Apostol.
Reply With Quote