![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Istoria (inclusiv/mai ales a Bisericii!) trebuie demitizata!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar eu, neoprotestantii, catolicii si majoritatea ortodocsilor. Toti te-au contrazis si ti-au tot explicat. Insa tu ne tot toci la cap cum ca ai un fel de infailibil purtator de cuvant al... Bisericii. Ca tu nu zici nimic de la tine si doar sintetizezi si exprimi fidel, in toate luarile tale de cuvant, punctul de vedere al Bisericii. Iar eu stiam ca doar Vasile Banescu poate face treburi de astea. Nu chiar oricine. Last edited by Penticostalul Traditional; 17.11.2017 at 09:42:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Revenind la subiectul discutiei, ai incercat (te-ai contrazis, cum zici tu) sa aduci mai multe subiecte in disuctie, acuzand ca Biserica se afla in eroare si cultul tau ar fi descoperit adevarul, ti-am aratat la toate ca e neadevarat ce spui. Ca tie nu-ti place e normal, nu te obliga nimeni sa faci parte dintr-un cult care nu e in adevar, in loc sa vii in Biserica, "Stalp si temelie a adevarului". |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am de cine sa fiu manipulat pentru ca eu insumi am studiat toate acestea, nu le-am luat din documentare gen Zeitgeist sau carti de genul Dan Brown. Citeste si tu informatii adevarate, ca sa nu ramai manipulat de false teorii.
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si am demonstrat-o o data. Ti-am pus postarile tale nu ale altcuiva. E suficient. Oricine doreste, poate verifica. Citat:
Biserica este stalp si temelie a Adevarului. In eroare sunt anumire confesiuni crestine. Cultul Ortodox, printre celelalte. Dar nu numai el. Fiecare confesiune are punctele ei slabe si punctele ei tari. Iar eu am adus UN SINGUR subiect in discutie: conditiile hirotonirii unui episcop. Si am aratat clar ca daca Biserica Ortodoxa interzice episcopului sa fie casatorit, este in contradictie cu Biblia, care permite episcopului sa fie casatorit. Foarte clar, precis, scurt si concis. Am observat ca si tu nu ai incotro si esti de acord cu faptul ca un episcop poate fi casatorit, insa te fofilezi nevoie mare, incurcand canoanele apostolice cu canoanele trulane, prefacandu-te ca nu ai inteles, divagand cu gratie si concluzionand apoteotic despre ecumenism, cauza nenorocirilor cosmice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
da, biserica minte cu privire la istoria ei. vezi cum esti tu, mai cataline? daca eu am scris ca imparatului bizantin nu i se opunea nimeni tu zici ca ce, numea el toti episcopii? ca si cum ai zice, pai ce, ceausescu numea si-i stia pe toti? era o chestie de principiu, toti trebuia sa fie oameni de incredere. ps.gata, nu mai ai dreptul sa vorbesti negativ despre catolici, odata ce ai pus celibatul direct in ceruri, gata, nu mai ai dreptul sa cracnesti!!! o vorba sa nu mai spui! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In el am scris de ce au spus Apostolii si am scris de canon, pentru ca citisem inainte canonul apostolic care se referea la acest lucru. Din mesajul tau urmator reiese ca tu ai crezut ca eu m-am referit la canonul de la Sinodul Trulan, desi se intelegea din mesaj ca am analizat ceea ce spusese Apostolul. Citat:
Citat:
Dar ia sa-ti dau eu un exemplu in care chiar se incalca ce spune Apostolul. Acolo scrie ca episcopul sa fie barbat, deci protestantii care pun femei incalca ce screi acolo sau nu? Penticostalii au si femei? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta e un argument imbatabil, eu spun ca asa e si nimeni nu ma poate contrazice, pentru ca sunt infailibil. Nu e mandrie asta, e smerenie, in conceptia ta. La acest lucru ti-am mai raspuns odata, nu ai vazut? Sfantul Apostol spune ca e mai bine sa fie ca el, dar mai spune ca nu toti pot face asta, pentru ca nu pot rezista ispitelor. De aceea credinciosii sunt sfatuiti sa se casatoreasca daca nu merg la manastire. Episcopii sunt alesi dintre cei ce au ales calea manastirii si nu au aceleasi atributii ca preotii, care traiesc ca si credinciosii. In BOR sunt 53 de ierarhi, in timp ce preoti sunt aproape 15 mii. Iar calugari si calugarite sunt 8500. Asta e singura problema, rezistenta in fata ispitei daca cineva e necasatorit, adica exact cum spune Sfantul Apostol. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa vorbim de evul mediu si de un regat apostolic, conta daca au gasit oameni sau formatiuni statale? Cataline, in momentul in care pui celibatul atat de sus, care in opinia mea este o anomalie daca este autoimpus din motive de credinta, pentru un laic, nu mai poti sa contesti superioritatea morala a preotimii catolice. |
|
|||
|
|||
![]()
Si asta te-ar ajuta pe tine sa te induhovnicesti sau sa te complaci acolo unde esti acum? :)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|