![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
da, biserica minte cu privire la istoria ei. vezi cum esti tu, mai cataline? daca eu am scris ca imparatului bizantin nu i se opunea nimeni tu zici ca ce, numea el toti episcopii? ca si cum ai zice, pai ce, ceausescu numea si-i stia pe toti? era o chestie de principiu, toti trebuia sa fie oameni de incredere. ps.gata, nu mai ai dreptul sa vorbesti negativ despre catolici, odata ce ai pus celibatul direct in ceruri, gata, nu mai ai dreptul sa cracnesti!!! o vorba sa nu mai spui! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Asta e un argument imbatabil, eu spun ca asa e si nimeni nu ma poate contrazice, pentru ca sunt infailibil. Nu e mandrie asta, e smerenie, in conceptia ta. La acest lucru ti-am mai raspuns odata, nu ai vazut? Sfantul Apostol spune ca e mai bine sa fie ca el, dar mai spune ca nu toti pot face asta, pentru ca nu pot rezista ispitelor. De aceea credinciosii sunt sfatuiti sa se casatoreasca daca nu merg la manastire. Episcopii sunt alesi dintre cei ce au ales calea manastirii si nu au aceleasi atributii ca preotii, care traiesc ca si credinciosii. In BOR sunt 53 de ierarhi, in timp ce preoti sunt aproape 15 mii. Iar calugari si calugarite sunt 8500. Asta e singura problema, rezistenta in fata ispitei daca cineva e necasatorit, adica exact cum spune Sfantul Apostol. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Insa vorbim de evul mediu si de un regat apostolic, conta daca au gasit oameni sau formatiuni statale? Cataline, in momentul in care pui celibatul atat de sus, care in opinia mea este o anomalie daca este autoimpus din motive de credinta, pentru un laic, nu mai poti sa contesti superioritatea morala a preotimii catolice. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu nu spun nimic, am dat ce spune Sfanta Scriptura. Tu nu stii de ce calugaria e apreciata in ortodoxie, pentru ca citesti alte carti decat cele ortodoxe. Si nu e o contradictie, pentru ca Sfantul Apostol spune ca nu e pentru oricine calugaria, pentru ca nu oricine poate rezista ispitelor de acest gen. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
1.treaba cu calugaria, ce calugarie, nene, a aparut la secole dupa pavel! 2.la fel ca ungurii despre care vorbesti sunt si niste polonezi care zic ca se trag direct din noe. ungurii au sumedenie de istorici seriosi, ca si la noi unii bat campii. vezi la noi dacomaniacii de astazi sau scoala ardeleana de ieri. 3.daca as fi ungur te-as intreba doua chestiuni: cand s-au crestinat protoromanii si cum? si a doua: stii cand am avut primul episcop in tarile romane? 4.in ceea ce priveste adn-ul lui peste scrii ca sa scrii, ungurii sunt omogeni, noi suntem eterogeni. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. Pai asta era argumentul meu, ca sunt si istorici care spun lucruri eronate. 3. Nu vad ce vrei sa continuam discutia cu ungurii, eu am spus doar de niste istorici. daca vrei un raspuns, episcopi din Dobrogea au participat si la primele sinoade. Peste tot unde erau crestini trebuia sa fie si episcop, chiar daca nu sunt mentionati pe undeva. 4. Ce am scris avea legatura ce ceea ce am spus. Ca ungurii sunt omogeni sau nu ce legatura are cu tot ceea ce vorbeam? Majoritatea ungurilor sunt oameni ca si noi, nu-s de acord cu extremismul unora. Eu m-am inteles bine cu ungurii de pe aici, intotdeauna. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Celibatul e celibat, calugaria e calugarie. Aaa ca vrei tu\voi sa gasiti alte si alte intelesuri mereu, asta e meteahna veche.... Nu e niciun argument al tau, vezi-ti primul mesaj. Dobrogea era parte din lumea elenistica, are legatura cu romanii si formarea poporului roman cum are si attila hunul. Nu exista, vericule, daca exista un episcop totul se schimba si hai sa-ti zic eu, d'abia in sec 14 avem episcop. Pai habar n-ai ce implica omogenitatea genetica, comentezi doar asa, din ambitie. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 23:35:07 |
| imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 15:30:20 |
| Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 02:32:12 |
| Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 15:51:55 |
|
|