View Single Post
Vechi 17.09.2022, 06:58:41
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
...
Sfinții Părinți insuflați de Duhul Sfant au formulat Crezul, pentru a combate ereziile apărute, care deviau de la Adevar.
...
Uite aici o erezie din Crez, deviata de la Adevar, formulata(dupa parerea ta) de Sfintii Parinti insuflati de Duhul Sfant:
"...Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal S-a nascut,mai inainte de toti vecii."

Talcuirea parutu-mi-s-a mie si Duhului Sfant este urmatoarea:
Partea subliniata este incorect formulata deoarece creaza iluzia de timp, discreditand vesnicia, si dovedeste nasterea(la perfectul compus) ca fiind un fapt trupesc/material care a inceput si s-a sfarsit cu mult inainte de momentul vorbirii, ceea ce e imposibil la Dumnezeu, adaugand si situatia falsa ca Dumnezeu a devenit Treime dupa Fiul S-a nascut, caci inainte nu era Treime.

Corect este:
"...Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal e nascut, (din toti vecii-optional, deoarece e vesnic la timpul prezent)".
Timpul prezent e infinit, fara inceput si fara sfarsit, iar nasterea se refera doar la origine, nu la fapt/trup.

Din informatiile mele( https://www.crestinortodox.ro/religi...ul-120632.html ), Crezul a fost formulat(7 articole) la Sinodul 1 de la Niceea(325) si a fost definitivat(+5 articole= 12) la Sinodul 2 din Constantinopol(381).

Citat:
În prealabil postat de sergiu8
De asta Sfinții Părinți au rânduit ca în Biserica sa se citesca Evanghelia, Apostolul, Psalmi, doar unele versete vechi testamentare.
Apocalipsa nu e citita în cadrul slujbelor bisericești.
Pentru ca trebuie tâlcuire.
Altfel omul poate rătăci și cădea în erezie.
Exprimarea este una alegorica. Fiecare poate înțelege ce vrea.
Câte interpretări, atâtea erezii,secte.

De asta alte culte au căzut instituțional.
Singura care nu va cădea în veci este Biserica ( ortodoxa, apostolică, soborniceasca) pentru ca are ca stâlpi și faruri cele 7 Sinoade Ecumenice a toată lumea, se ghidează după Adevărul Dogmatic al învățăturii de credințe drepte.
Nu poate rătăci de la Adevar.
Nu poate cădea.
Pentru ca nu-si taie craca de sub picioare citind Apocalipsa?
Spre asta oare i-a inspirat Duhul Sfant pe Sfintii Parinti?
Cum nu rataceste de la Adevar daca-L ignora si nu-L spune?
Ce este predica preotului daca nu talcuire?
Ce "talcuire minunata" spune preotul la Craciun: "Nasterea Domnului!", si la Pasti: "Invierea Domnului!"?
Exprimarea este simbolistica, pe "limba" proorocilor.

Citat:
Acum te între eu,direct, pe tine ( și o sa detaliez mai jos de ce fac asta):
Ce confesiune ai? E clar ca nu ortodoxa. În dreptul userului tău nu scrie nimic, ca și la userul Seraphim.
Ești cumva tot Sola Scriptura?
Uite ce MP mi-a scris Adriana Cluj acum 10 ani:
"Stiu ca esti ortodox, am dedus din postarile tale...".
Tu nu citesti postarile mele, tu citesti "dogmatic", adica politic.

Citat:
Deci aceasta asa zisa cădere e doar în mintea și imaginația unor eretici pentru a-si liniști conștiința ca sunt rupți de credința adevarata, dreaptă.
Uite caderea din Daniel8, prin anticrist(cornul mic), poate pana va merge fiul tau la scoala:
9. Și din unul dintre ele a ieșit un corn mic, care a crescut afară din cale, către miazăzi, către răsărit și către țara strălucirii.
10. Și el s-a înălțat până către oștirea cerească și a doborât la pământ din oștire și din stele și le-a călcat în picioare.
11. Și a mai crescut până la mai-marele oștirii și i-a luat jertfa de fiecare zi și i-a răsturnat locul templului său.
12. Și peste jertfa de fiecare zi el a pus nelegiuirea și a aruncat adevărul la pământ, și el a făcut și a izbutit.

Oare mai trebuie sa-ti talcuiesc? Nu e limpede?
Ieri l-am vazut la tv pe cornul cel mic(inca e mic).

P.S.Oare dupa parerea ta Sfintii Parinti sunt oricine iti convine tie?
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 17.09.2022 at 07:16:01.
Reply With Quote