Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.08.2025, 06:49:17
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Ntu în continuare crezi că problema sunt cei care pun degetul pe rană nu cei care provoacă sărăcie, îndobitocire, pustiire, cheltuieli inutile pe înarmare miliarde din PIB.
Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
..polul suveranist, realist-patriotic, naționalist, creștin-democrat,
Cred ca problema e de fapt cum abordam politica , si viata in general.
Mai sus sunt 2 afirmatii ale tale in care demonizezi pe unii si idealizezi pe ceilalti. Eu zic ca ambele abordari, umane si de inteles, sunt gresite si mai rau, anticrestine.
Demonizarea unora, considerarea lor ca ticalosi , si ca tampiti a celor ce ii sustin , este impotriva intregii invataturi crestine, care ne invata sa ne supunem conducerii oricare ar fi ea, inclusiv cum a fost imperiul roman sau rus, sau european, sau care o fi. Pentru ca si tu in locul lor, chiar daca te ai declara crestin si patriot, ar trebui sa faci fata la aceleasi provocari, si metodele tale ,mai ales asociate si cu putina dictatura, ar nemultumi profund o mare parte din oameni, care ar incepe sa te faca pe tine ticlaos si tiran. Deci cu ce masura vei judeca cu aceiasi ti se va judeca.
Singura alternativa viabila in politica ca si in viata este urmarea lui Hristos si a invataturii sale principale care e dragostea
Daca s-ar infiinta un partid cu adevarat crestin, care sa promoveze valori precum : intelegerea,respectul adversarilor oricare ar fi , lipsa minciunii, intoleranta fata de furat, explicatii date oamenilor , ascultarea nevoilor oamenilor , tinerea de valorile ortodoxe, ar lua 90% ca ar uni toate asteptarile oamenilor si europeni si focusati pe tara si bogati si saraci. Caci oamenii nu isi doresc decat sa vada iubire in jur, chiar daca o duc mai greu, si nu o gasesc nicaieri : nici la cei care taie cu barda , dar nu comunica indeajuns de ce trebuie sa o faca, nici la ceilalti care nu vor sa spuna cum ar proceda in exact aceiasi situatie in lunile urmatoare nu peste nu stiu cati ani ,si care intretin iluzia ca se poate si altfel.
Nimeni nu abordeaza calea comunicarii cu oamenii, adaptarii reale la problemele lor ,luarea in calcul a constrangerilor existentee, apelulul la solidaritate si ajutorare al celorlalti (impozit de solidaritate al celor mai avuti, actiuni de sprijinire a saracilor, si exemplu personal al lor.
Ar fi dinamita electorala daca cineva chiar ar asculta oamenii si i-ar indruma catre stilul de viata lasat noua de Hristos.
Partidul nationalist de care vorbesti e crestin doar in declaratii , doar la suprafata,in genul fariseilor si zelotilor care castigau inima poporului cu respectul fata de lege si opunerea fata de romanii cei rai. Acestia erau vanzatorii de iluzii ,politistii dragostei de neam, care L-au rastignit pe Dumnezeu,si au montat poporul la ura , ca sa Il rastigneasca, uitand minunile si binefacerile care le-a facut intre ei. Si nu imi aduce doar exemplul luptei LGBT ,ca sa imi demmonstrezi crestinismul lor, caci Dumnezeu a spus clar ce asteapta de la ei "dreptate,mila,judecata".
Reply With Quote