Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Istoria bisericii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2025, 03:38:07
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Pana acum nu a fost posibil ca asta a fost trendul . Ar fi de analizat daca de acum inainte chiar are valoare ideea asta a tinerii in tara,nationalizarii, sau nu stiu cum sa ii zic ,a reurselor.
Era vorba să iei niște redevențe corecte, eventual să dai la schimb resursele pe infrastructură și industrializare, nu să le dai pe degeaba cum dăm petrolul, rafinăriile și alte active de stat foarte importante.

Asta nu e izolaționism cum confunzi tu lucrurile să știi să-ți valorifici potențialul la adevărata valoare.

Citat:
Probabil apa va lipsi cu adevarat in viitorul apropiat, dar nu stiu in ce masura ne-o fura cineva. Ca si noi ca si restul globului suntem loviti de propria sete de autodistrugere , prin distrugerea climei,datorita lacomiei noastre.
Și care ar fi lăcomia sau risipa, că irigațiile nu sunt un moft, culturile agricole nu sunt un moft, e ca și cum ai sfida gravitația când încerci să distrugi sectoare cheie.
Iar lipsa igienei duce la infecții, epidemii, hepatite și altele, nu cred eu că niște dușuri scurte secătuiesc planeta.

Mai degrabă inteligența artificială consumă enorm pt a răci serverele

https://www.activenews.ro/externe/De...olosale-198713

Citat:
Poate la hrana si energie ar putea fi ceva idee de a le prelucra noi si a lua foloase mai mari din ambele. Dar propietarii nu se fac cu forta. Nu poti de maine sa dai cuiva un siloz de procesat cereale sau o ferma de animale. Trebuie intradevar o politica nationala pentru a pastra aceste ressurse in tara ,dar nu prin populisme si nationalizari, ci prin intelepciune si colaborare.Pe termen lung am avea de castigat ca ne am asigura o oarecare independenta, si am creste gradul de prelucrare al materiilor prime.
Da proprietari nu se fac cu forța, dar poți să-i ajuți pe cei care au o afacere uneori din tată-n fiu, să nu plece să culeagă sparanghelul în Germania ci să dezvolte capacități de producție în țară, prin creditări convenabile printr-o bancă agricolă, anumite subvenții, anumite contracte de tipul alimente pt elevi mai sărmani șamd.

Citat:
Nici un popor nu castigat din dezbinare, si mai usor a fost stapanit de altii. Tot ce ne trebuie nu e idolatrizarea acestei tendinte de izolare, ci aratarea avantajelor de a ne descurca prin puteri proprii, si a ne impuine noi singuri legile noastre.
Dar cum s-ar putea face asta, cand jumate din populatie e convinsa ca cealalta jumatate e raul absolut. Trebuie sa facem sa invinga ratiunea si colaborarea si atunci ideile de a ne dezvolta singuri si a fi smart nu vor mai putea fi franate de nimeni
Dezbinare face sistemul, dacă ieși în stradă să critici măsurile de tva mărit, costurile uriașe pe înarmare, ajutoare către alte țări, bani dați pe proiecte aberante nu faci dezbinare.

Am văzut că vor să lase primăriile să externalizeze executarea silită, întâi îți vor pune niște impozite exorbitante prin supraevlauarea valorii locuinței și apoi îți vor lua proprietatea și o vor vinde sub prețul pieței, pt o datorie mult mai mică, către diferite fonduri de speculă imobiliară și tu o să stai cu degetul în gură la manipulatorii de la tv să zici că nu ieși în stradă că e dezbinare dacă-ți aperi locuința, avutul, siguranța alimentară, dreptul la căldură și lumină iarna, toamna, primăvara.
Cine știe poate nici prin spitale nu o să mai ai voie dacă nu ai asigurare privată plătită cu mii de euro pe an pt niște servicii calitativ mai slabe decât cele oferite de sistemele de sănătate din țări civilizate.

Last edited by Iorest; 23.07.2025 at 03:40:57.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2025, 17:58:59
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul

Dezbinare face sistemul, dacă ieși în stradă să critici măsurile de tva mărit
Poti sa critici ce nu ti se pare corect ,dar sa vii si cu alternative probate sau cu grad mare de reusita.
Si masura ta de asemenea sa nu faca bine intr-o parte si rau in alta.
Unirea si colaborarea incepe cu noi: cu mine ,cu tine cu cei care mai citesc.
Dar tot asa incepe si dezbinarea. Fii si tu mai constructiv ,nu asa critic doar cu o parte, incearca sa asculti si sa intelegi cealalta parte chiar daca nu esti de acord, pentru progresul tau spiritual , oricum s-ar numi ea, si vei vedea ca nu vei mai suferi asa mult de raul care il vezi peste tot in jur, care sunt convins ca te supara, si nici nu iti vei mai pune speranta in oameni si partide, ci acolo unde ea e cu adevarat , in rugaciunile Bisericii pentru tara asta.
Iar daca vrei cu adevarat un partid invingator, incearca sa il construiesti chiar tu daca esti asa interesat, prin daruire crestina nu prin mixul de valori de dragoste de tara combinata cu ura de tradatori , care vine de la niste uzurpatori ai credintei adevarate.
Caci Domnul a zis : "A-ti auzit ca s-a zis in vechime sa nu ucizi, dar Eu va zic ca oricine va zice fratelui sau prostule sau nebunule, va arde in focul judecatii."
Be smart, alege calea confortabila pentru tine,pentru eternitatea ta , si anume critica constructiva

Last edited by iustin_dumitru; 25.07.2025 at 18:21:48.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2025, 23:22:13
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Fii si tu mai constructiv ,nu asa critic doar cu o parte, incearca sa asculti si sa intelegi cealalta parte chiar daca nu esti de acord, pentru progresul tau spiritual , oricum s-ar numi ea, si vei vedea ca nu vei mai suferi asa mult de raul care il vezi peste tot in jur, care sunt convins ca te supara, si nici nu iti vei mai pune speranta in oameni si partide, ci acolo unde ea e cu adevarat , in rugaciunile Bisericii pentru tara asta.
Nu știu cum să iau mesajul ăsta dar văd că tu în continuare crezi că problema sunt cei care pun degetul pe rană nu cei care provoacă sărăcie, îndobitocire, pustiire, cheltuieli inutile pe înarmare miliarde din PIB.

Să tai de la gravide, de la persoane grav bolnave care sunt coasigurați pe asigurarea soțului sau a unui părinte pt că nu pot munci, să iei de la olimpici, să ne condiționezi dreptul la locuința cumpărată deja de impozite nesimțite și după să ne ameninți cu executarea silită făcută de niște lichidatori externi dar să dai pe arme de distrugere, securism și supraveghere panopticon, propagandă de îndobitocire la televiziuni, asta înseamnă să fii ticălos, ba să se mai găsească și hoarde de cretini care să te aplaude, milioane de tâmpiți.

Citat:
Iar daca vrei cu adevarat un partid invingator, incearca sa il construiesti chiar tu daca esti asa interesat, prin daruire crestina nu prin mixul de valori de dragoste de tara combinata cu ura de tradatori , care vine de la niste uzurpatori ai credintei adevarate.
Scopul nu e să spargi electoratul în puzderie de partide slabe sau care nu prind pragul cum fac Tîrziu, Terheș, Șoșoacă, Alternativa Dreaptă și alți veleitari, scopul e să te aduni în jurul unui partid care poate scrie istorie pentru România și să îndrepte măcar ca o reparație morală, distrugerile făcute de niște mercenari fără scrupule.

Deci nu e vorba de a crea vehicule electorale de doi bani, ci de a face istorie cu singurul partid care poate conta ca pondere electorală la nivel decizional.

Cine știe unde era polul suveranist, realist-patriotic, naționalist, creștin-democrat, dacă era un licăr de unitate în mintea românilor.

Last edited by Iorest; 26.07.2025 at 23:24:19.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2025, 00:51:30
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Iulian Capsali la înălțime:

https://www.facebook.com/iulian.caps...qVWxVazn7PQHfl

AUSTERITATEA E PENTRU CĂȚEI

Mi se pare suprema aroganță ca în timp ce măsurile de austeritate apar în Monitorul Oficial iar un vicepremier care a dat mită timp de opt ani unui funcționar ANAF, iese cu steagul României și sigla guvernului în spate și demonstrează că statul român este disfuncțional și corupt până în plăsele, un stat în care nu poți decât supraviețui cu șpagă nu și construi o afacere indiferent în ce domeniu; deci în timp ce tai bursele elevilor și nu mai permiți mamelor să beneficieze de sistemul public de sănătate, tu Nicușoare să te duci cu concubina și cu puradeii în Austria, iar exact în aceeași seară în care sunt promulgate măsurile de austeritate, repet, să-ți spui fracul și papionul, și să te duci cu familionul la un eveniment monden, Festivalul de la Salzburg.

În țara care ne-a colonizat cel mai profund și pe care i-am îmbogățit cum n-au visat nici în timpul în care erau imperiu, care ne-a luat resursele de petrol și gaze, băncile cele mai profitabile și lemnul, și care și-a bătut joc de noi ținându-ne la ușa Schengen.

Oaie, îmi place din ce în ce mai mult ce faci.
Le dai zilnic peste gură fraierilor care te au votat.
Vechi 01.08.2025, 06:49:17
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
Ntu în continuare crezi că problema sunt cei care pun degetul pe rană nu cei care provoacă sărăcie, îndobitocire, pustiire, cheltuieli inutile pe înarmare miliarde din PIB.
Citat:
..polul suveranist, realist-patriotic, naționalist, creștin-democrat,
Cred ca problema e de fapt cum abordam politica , si viata in general.
Mai sus sunt 2 afirmatii ale tale in care demonizezi pe unii si idealizezi pe ceilalti. Eu zic ca ambele abordari, umane si de inteles, sunt gresite si mai rau, anticrestine.
Demonizarea unora, considerarea lor ca ticalosi , si ca tampiti a celor ce ii sustin , este impotriva intregii invataturi crestine, care ne invata sa ne supunem conducerii oricare ar fi ea, inclusiv cum a fost imperiul roman sau rus, sau european, sau care o fi. Pentru ca si tu in locul lor, chiar daca te ai declara crestin si patriot, ar trebui sa faci fata la aceleasi provocari, si metodele tale ,mai ales asociate si cu putina dictatura, ar nemultumi profund o mare parte din oameni, care ar incepe sa te faca pe tine ticlaos si tiran. Deci cu ce masura vei judeca cu aceiasi ti se va judeca.
Singura alternativa viabila in politica ca si in viata este urmarea lui Hristos si a invataturii sale principale care e dragostea
Daca s-ar infiinta un partid cu adevarat crestin, care sa promoveze valori precum : intelegerea,respectul adversarilor oricare ar fi , lipsa minciunii, intoleranta fata de furat, explicatii date oamenilor , ascultarea nevoilor oamenilor , tinerea de valorile ortodoxe, ar lua 90% ca ar uni toate asteptarile oamenilor si europeni si focusati pe tara si bogati si saraci. Caci oamenii nu isi doresc decat sa vada iubire in jur, chiar daca o duc mai greu, si nu o gasesc nicaieri : nici la cei care taie cu barda , dar nu comunica indeajuns de ce trebuie sa o faca, nici la ceilalti care nu vor sa spuna cum ar proceda in exact aceiasi situatie in lunile urmatoare nu peste nu stiu cati ani ,si care intretin iluzia ca se poate si altfel.
Nimeni nu abordeaza calea comunicarii cu oamenii, adaptarii reale la problemele lor ,luarea in calcul a constrangerilor existentee, apelulul la solidaritate si ajutorare al celorlalti (impozit de solidaritate al celor mai avuti, actiuni de sprijinire a saracilor, si exemplu personal al lor.
Ar fi dinamita electorala daca cineva chiar ar asculta oamenii si i-ar indruma catre stilul de viata lasat noua de Hristos.
Partidul nationalist de care vorbesti e crestin doar in declaratii , doar la suprafata,in genul fariseilor si zelotilor care castigau inima poporului cu respectul fata de lege si opunerea fata de romanii cei rai. Acestia erau vanzatorii de iluzii ,politistii dragostei de neam, care L-au rastignit pe Dumnezeu,si au montat poporul la ura , ca sa Il rastigneasca, uitand minunile si binefacerile care le-a facut intre ei. Si nu imi aduce doar exemplul luptei LGBT ,ca sa imi demmonstrezi crestinismul lor, caci Dumnezeu a spus clar ce asteapta de la ei "dreptate,mila,judecata".
Reply With Quote
Răspunde