![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In principiu ,cand ma duc la spovedanie ,ma duc sa spun tot ceea am facut rau,impotriva poruncilor lui Dumnezeu.
M-am confruntat insa cu urmatoarea problema: preotul tinde sa creada ca faci numai rautati,si nu vede si lucrurile bune pe care le faci. Tu te duci regulat si spui: parinte ,sunt rau,am facut asta si ailalta,si parintele te iarta,insa nu iti va cunoaste si partea buna a sufletului tau.Iar imaginea lui despre tine va fi eronata. Voi cum va descurcati cu acest aspect? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate pentru ca judecata o ia inaintea intelegerii si a compatimirii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai Daniel, medicul cand observa ca ai probleme la ficat nu-ti mai lauda rinichii, ci cauat sa-ti prescrie ceea ce aduce vindecare ficatului.
Nu mergem la duhovnic pentru lauda, ci pentru vindecare. Insa, daca vei observa ca parintele se schimba radical dupa cele marturisite de tine, adica incepe sa te trateze cu raceala, afla ca acela nu este duhovnic cu adevarat. Stai fara griji, cei care vad cu adevarat rana in om, vad si bunatatea din el. |
|
||||
|
||||
![]()
Aceasta este o problema, dar marturisirea se face in fata lui Hristos. Pana la urma nu conteaza cu ce impresie ramane preotul, ci marturisirea in sine. Gasisem undeva care trebuie sa fie atitudinea preotului la spovedanie.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
(Mie mi se intampla invers.. las impresie favorabila si nu-mi place acest lucru.) La spovedanie te duci ca pacatos, dupa ce ti-ai examinat viata si gandurile si vezi cu groaza ca esti departe de calea cea stramta, cand pacatele si neputinta te coplesesc. Te duci cu teama ca in fata lui Hristos si cu durere ca ai incalcat poruncile dumnezeiesti.. ca nu-L iubesti pe Dumnezeu, in fond (ca cine-L iubeste se straduieste sa pazeasca toate poruncile!) Care fapte bune? Si chiar daca exista "fapte bune".. ce sunt acestea fara de har? Impresiile pozitive nu-si au rostul.. iar imaginea öbiectiva"despre starea noastra duhovniceasca - nu ingaduie Dumnezeu sa o vedem din mila pt noi, cred eu, ca am cadea in neagra deznadejde. Daca inca ti se pare ca ai fapte bune demne de luat in seama, iti recomand cu toata prietenia sa citesti plangerile Sfantului Efrem Sirul pt trezire la realitatea (duhovniceasca): http://www.scribd.com/doc/8525110/Ce...ui-Efrem-Sirul Last edited by anna21; 06.08.2010 at 17:13:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi ciudat sa incepem cu ceea ce noua ni se pare bun, ar suna ca rugaciunea fariseului si nu cred ca I-ar placea lui Dumnezeu. Ceea ce asteapta Dumnezeu de la noi in timpul spovedaniei este pocainta sau parerea de rau pentru pacate si dorinta de indreptare. Duhovnicul iti stie cu siguranta si partile bune, nu ai de ce sa te ingrijorezi. |
|
||||
|
||||
![]()
Cred că ar fi în dezavantajul meu să fac o impresie bună la spovedanie. Important este ca Dumnezeu să-mi primească mărturisirea, să mă ierte și să mă ajute în continuare. Mă străduiesc în primul rând lui Dumnezeu să-i fac o impresie cât mai bună, prin cât mai multă sinceritate și dorință de îndreptare. Dacă aș lăsa cuiva o imagine bună despre mine, în primul rând m-aș mândri, și apoi m-aș atașa prea mult de persoana care mă apreciază.
Last edited by Carmen FUNIERU; 06.08.2010 at 18:07:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adevarat este ca un duhovnic bun face mult! |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu m-am gandit la asta, dar nu in legatura cu preotul neaparat, ca el stie cum sunt si ce fac bine.
Problema mea este cu credinta in general. Am impresia ca binele si pozitivul nu este acceptat in credinta. Pe de o parte trebuie smerenie, stiu (sta si in semnatura mea), dar pe de alta parte cum sa avem incurajare in ceea ce facem, daca ni se socotesc numai cele rele? Te intrebi la o adica, la ce mai trebuie sa fi bun, daca nu e bine. Parca numai raul s-ar cauta cu lumanarea...sa avem ce spune la spovedanie.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spovedanie | ioana26 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 89 | 08.08.2013 18:22:26 |
Spovedanie | alex.petrisor | Pocainta | 8 | 11.09.2011 14:43:05 |
un fel de spovedanie !? | ducesa | Pocainta | 15 | 11.07.2011 07:33:05 |
Spovedanie | mirc | Generalitati | 29 | 28.04.2010 16:07:32 |
spovedanie | cleopa | Preotul | 5 | 02.07.2008 22:28:11 |
|