![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cat credeți ca mai e pana la sfârșitul lumii?(ex 40,50 ani etc)
Argumentati . |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pot și nici nu vreau sa fac vreo estimare escatologica. Trebuie sa ne gândim ca anumite conflicte, probleme politice și de fel de fel de indivizi care au încercat și încearcă sa ducă lumea în derizoriu, au existat și or sa mai existe. Căci, cum spune si Biblia: 1Toate își au vremea lor și fiecare* lucru de sub ceruri își are ceasul lui. * Ecl 3:17 Ecl 8:6 2Nașterea își are vremea ei, și moartea își are vremea* ei; săditul își are vremea lui, și smulgerea celor sădite își are vremea ei. * Evr 9:27 3Uciderea își are vremea ei, și tămăduirea își are vremea ei; dărâmarea își are vremea ei, și zidirea își are vremea ei; 4plânsul își are vremea lui, și râsul își are vremea lui; bocitul își are vremea lui, și jucatul își are vremea lui; 5aruncarea cu pietre își are vremea ei, și strângerea pietrelor își are vremea ei; îmbrățișarea își are vremea ei, și depărtarea de îmbrățișări își are vremea* ei; * Ioel 2:16 1 Cor 7:5 6căutarea își are vremea ei, și pierderea își are vremea ei; păstrarea își are vremea ei, și lepădarea își are vremea ei; 7ruptul își are vremea lui, și cusutul își are vremea lui; tăcerea își are vremea* ei, și vorbirea își are vremea ei; * Amos 5:13 8iubitul își are vremea lui, și urâtul* își are vremea lui; războiul își are vremea lui, și pacea își are vremea ei. * Luca 14:26 9Ce* folos are cel ce muncește din truda lui? * Ecl 1:3 10Am văzut* la ce îndeletnicire supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. * Ecl 1:13 11Orice lucru El îl face frumos la vremea lui. A pus în inima lor chiar și gândul veșniciei, măcar că* omul nu poate cuprinde, de la început până la sfârșit, lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu. * Ecl 8:17 Rom 11:33 12Am ajuns* să cunosc că nu este altă fericire pentru ei decât să se bucure și să trăiască bine în viața lor; * Ecl 3:22 13dar și faptul că un om mănâncă* și bea și duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci este un dar de la Dumnezeu. * Ecl 2:24 14Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic* de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El. * Iac 1:17 15Ce* este a mai fost și ce va fi a mai fost; și Dumnezeu aduce iarăși înapoi*. Eu unul cred ca Bunul Dumnezeu nu ne vrea sfârșitul prea curând. Cu toate ca exista studii escatologice, lucrurile sunt mult mai alegorice decât par. Nu neg existenta unor astfel de lucruri, dar trebuie sa nu ne gândim ca va fi foarte aproape
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Mai sunt zeci poate sute de ani pana atunci.
Argument: INCA nu s-a manifestat nici un semn din Evanghelii. Tot ce zic unii ca s-a intamplat deja...molima lui (20-22), razboietc au fost sau sunt maruntisuri, apa de ploaie nimic altceva, manipulari si minciuni
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Războaiele care au fost, sunt, și din nefericire or sa fie, nu sunt altceva decât întunecată reflecție a intunecatelor trăsături și păcate capitale ale celor la putere: lăcomie, manie, trufie. Cat despre anumite semne din Evanghelii... pot sa zic ca nu s-au manifestat unele semne, căci asediererea sau mai bine zis, încercarea de a asedia Israelul... asta s-a întâmplat.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu, in Revelatie, se scrie despre semnul fiarei, fara de care nu poti sa cumperi sau sa vinzi sau sa calatoresti etc. Eu cred ca nu se va intampla un eveniment de genul acesta in realitate, exact asa cum e descris; este un arhetip ce poate fi folosit pentru a explica mai multe evenimente similare. Unul dintre ele a fost episodul cu Covid. In momentul cand vaccinul a devenit obligatoriu (indiferent cat ar argumenta altii contra), cand nu te lasa sa intri in magazine, sa circuli pe strada, sa te angajezi samd, automat a devenit o instanta al semnului fiarei. Ceea ce ma tulbura foarte mult pe mine este ca popii, ai nostri, nici macar cei protestanti care sunt degenerati iar religia lor nu este nici macar crestinism, au facut reclama vaccinului. Teoretic, ar trebui sa fie anatemizati. IPS Daniel este anatema. IPS Teodesie este discutabil, el s-a tinut tare pana cand a fost in mod evident corupt, probabil prin mita, iar apoi s-a declarat netru, deci caldicel, nici pro nici contra. Asta dupa ce ei stiu ca in Biblie este scris negru pe alb sa nu iei semnul fiarei. Lucrurile din Revelatie probabil ne ajuta sa intelegem cand colapseaza orase, tari, zone locale. Trebuie sa aiba un folos practic si fizic. Asta este convingerea mea foarte puternica. Nu are niciun sens daca le interpretam literal cum fac cultistii si omul vestic, in general. Oamenii vestici n-au inteles nimic de la viata in afara de lucruri materialiste. Stiu ca Martorii lui Iehova sunt obsedati de sfarsitul lumii si tot l-au preconizat gresit de vreo 8-9-10 ori incoace... La fel ca multi alti pastori americani. Vrajeli ca sa ia banii la fraieri. Teoretic, traiesti Apocalipsa chiar acum. Pe plan personal. Deci trebuie sa iti faci temele de acasa si sa te raportezi la evenimentele curente in asa maniera ca chiar sunt cele descrise in Revelatie. Iar asta iti va aduce foloase personale si practice. Refuzul unui vaccin obligatoriu care are multe semne evidente de intrebare iti va mentine sanatatea intacta, atat a ta cat si a copiiilor tai. Sfatul meu este sa refuzi tot ce se incadreaza in acest arhetip, al semnului fiarei, daca are similitudine >80-90% cu ce e descris in Revelatie, si o sa scapi nevatamat.
Vine mosul pe carare, Cu cojocul in spinare. http://www.youtube.com/watch?v=Q4027l_BsDE&NR=1 - it's supposed to be funny like me! ![]() Last edited by moshu; 07.02.2025 at 20:25:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei doi martori care vor fi trimisi, singurii in plan material, de pe Planeta care il vor demasca pe Mashiahul vor fi ASCULTATI IN TIMP REAL de toti prin intermediul retelelor 10G( deja in faza de experimentare in China, nivel neuronal?). Asa ca daca apucam pana nu auzim de implementarea 10G( Implanturi cerebrale poate?) si de cei doi martori nu are rost sa ne facem griji. Bine eu sunt convins ca si in cazul in care nu vom mai fi pe lumea asta tot vom participa la aceste evenimente globale, de ACOLO din "parcarea" unde aterizam. Sunt mult prea importante in DUH pentru a putea fi "ratate"
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 08.02.2025 at 02:27:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Samson avea putere mai mare decât toți vrăjmașii care veneau asupra lui și-i învingea pe toți; cine erau acești vrăjmași? Tentațiile trupești, lumești, omenești... Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord ca un sfârșit fizic, sau al întregii lumi nu este o posibilitate sau realizare. Din contra, asta ar fi mai mult o chestie de nihilism care, cred ca nu are rost sa spun de unde vine, și cine îl promovează în toate cercurile de vârstă, de la oameni tineri și pana la cei mai puțin tineri.
Cat despre Sfârșitul Lumii, pe plan spiritual... asa este, au fost și or sa mai fie astfel de apocalipse. Războiul spiritual între Bine și Rău (Dreapta vs Stânga etc.), e de eoni de zile. Important este acum, în situația aceasta, exact asa cum ai spus și tu... cat timp spre exemplu, nu acceptam medicamente periculoase etc. si ne pastram sănătatea intacta, vom fi feriți de multe rele, și în plus mult mai performanți. Exact asa cum spune și acest citat de Naval Ravikant: Un corp în formă, o minte calmă și o casă plină de dragoste. Aceste lucruri nu pot fi cumpărate – trebuie câștigate. – Naval Ravikant
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa ca și în cazul lui David împotriva lui Goliat. Cred ca se pot referi amândouă versetele, diferite evident ca personaje, despre lupta omului impotriva tentațiilor și a dusmanilor "nevăzuți". În cazul lui David, este vorba ca indiferent de situația sociala pe care o avem, putem sa ne înarmam cu credinta și sa luptam împotriva oricărei forme de dușmănie nevăzută *tentații (de a face rău etc. Etc.), adictii și asa mai departe*
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Priveste-i pe palestinieni care traiu si ei bine mersi crezand ca totul se reduce la o metafora a Cartii Sfinte, pana cand s-au trezit ingropati in moloz. La fel si ucrii care sunt incontinuu fugariti pe patrule de JKH-nici cu arcanul pe strazi pentru inrolare si trimitere in transeele din prima linie...care deja se stiu ce reprezinta... Poporul simplu obidit care niciodata in istorie nu a initiat razboaie si intotdeauna a sperat si a avut nevoie de eroi care sa-i apere fizic/real de doamna cu coasa, nu cu vorbe si care navaleste si da iama in popor sub acoperirea vicleana a conflictelor armate si asta in timp ce bogatii isi cumpara alte terenuri si resurse.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» Last edited by cozia; 14.02.2025 at 04:13:17. |
|