![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu stiu si cred din toata inima unde merg dupa moarte si numai dragostea Lui IIsus ma face sa dialoghez pe acest forum care-i chiar interesant.aveti dreptate multi merg in iad cu biblia in mana chiar recitand-o pe de rost multi neoprotestanti care i-am vazut si eu dar eu trebuie sa fiu prima data sigur de mantiurea mea Efeseni 2:8
Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. trebuie sa avem cunostinta mantuirii, dupa aceea credinta care-i darul Lui Dumnezeu( pentru cine citeste biblia si-l primeste nu pentru cine nu vrea caci Domnul nu te ia fortat ca esti protestant sau catolic in cer, ci numai daca accepti//Luca 9:23 Apoi a zis tuturor: „Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să Mă urmeze.deci e o urmare constienta nu ca m-am nascut pocait si sunt al Lui |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
nicolae44 - ai de raspuns la niste intrebari (o pagina in mai in spate)...urmareste cursul topicului.
Multumim frumos pentru ca doresti sa iti impartasesti credinta ta cu noi, insa nu citînd din Biblie la nesfarsit. La judecata nu vei fi intrebat ce ai citit si ce stii, ci cu cum ai trait si ce fapte ai facut. Intelegi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
""titlul" pe care Biserica o dă câtorva sfinți a căror lucrare de propovăduire a Evangheliei este considerată asemănătoare cu a Apostolilor." Asadar un misionar este asemanator Apostolilor, pentru ce asta insemna apostol. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catolicii vindeau, e drept indulgente, dar nu mantuirea..Luther a dus coruptia la un nivel net superior. Credinta au si cei care sunt superstiosi, ba uneori mai puternica decat unul care se crede crestin, e nevoie de mai mult decat simpla credinta pentru mantuire. |
|
|||
|
|||
![]()
nu vindeau mantuirea, dar totusi, prin acele indulgente nu vindeau iertarea unor pacate?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dați încă milostenie din cele pe care le aveți, și iată, toate vă sunt curate (Luca 11, 41)" "Dă milostenie din cele ce ai și de la nici un sărac să nu-ți întorci fața ta, și atunci nici de la tine nu se va întoarce fața lui Dumnezeu. Când ai mult, dă mai mult; dacă ai puțin, dă mai puțin, dar nu pregeta să faci milostenie. Și îți vei adăuga prin aceasta vistierie bogată pentru zile grele. Că milostenia izbăvește de la moarte și nu te lasă să te cobori în întuneric. În fața Celui Preaînalt, milostenia este dar bogat pentru toți cei ce o fac." (Tobit cap. 4, 7-11). Problema erau tarifele (fixe?). Si iertarea de (unele) pacate nu garanteaza mantuirea. Care oricum, cred ca o aveau si gratis in definitiv. Dar cel mai bine adresati chestiunea unui catolic, el v-ar lamuri detaliile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar, dacă cineva moare fără păcate mari pe suflet, dar cu păcate mici de care nu s-a căit ori cu păcate mari, iertate prin spovadă, dar pentru care nu a făcut reparație prin canon, atunci, dacă moare, destinația lui este purgatoriul. Noi credem că nimeni nu intră în rai cu datorii neplătite, iar plata se poate face în viața aceasta, de exemplu prin indulgențe, ori în viața de după moarte, prin stagiul purgatorial. Probabil că cea mai cunoscută indulgență este aceea numită "Portiuncula", cerută și obținută de Sf Francisc pentru cei săraci, care nu își puteau permite pelerinaje de anvergură în Țara Sfântă, la Roma sau la Santiago de Compostella. Catolicii care doresc să beneficieze de ea, spovediți și împărtășiți, merg în ziua de 2 August la Sf Liturghie în parohiile lor. Condițiile de îndeplinire a indulgențelor sunt cuprinse în documentul Enchiridion Indulgentiarum, a cărui ediție tipică latină este aici. La sfârșitul Liturghiei duminicale, preoții amintesc periodic credincioșilor care sunt indulgențele pe care le pot obține în viitorul apropiat și care sunt condițiile pentru obținerea lor.
|
|||
|
|||
![]()
dar astazi se mai practica acele indulgente in BC?
|
|
|||
|
|||
![]()
Profetule am inteles eu bine dumneata studiezi singur biblia fara a fi influentat de anumite doctrine ?
Daca da cate carti are biblia dumitale ? Cum privesti cele 14 carti care pentru neoprotestanti nu reprezinta scriptura ? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|