Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Religia Islamica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 10:47:19
un trecator
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Salut.

Biblia crestina inseamna Vechiul Testament si Noul Testament.
Vechiul Testament a fost pastrat de evrei in ebraica.
Noul Testament a fost scris NU DE Iisus ci de ucenicii lui; Iisus a fost omorat pe cruce de evrei; apostolii - ucenicii lui sunt cei care au scris cartile pe care le avem in Noul Testament, dar le-au scris imediat dupa moartea lui, in anii care au urmat, nu au asteptat sute de ani sa le scrie.
Vezi ca ai fost invatat gresit de imamii vostri care spun ca textul bibliei este denaturat si modificat de Biserica, lucru care este gresit.
Noul Testament - pentru ca acesta a fost scris de ucenicii lui Iisus Hristos a fost scris aproape in intregime in greaca veche, pentru ca apostolii au predicat in primul rand grecilor si apoi romanilor dar si altor populatii pagane.
Din cartile Noului Testament, Apostolul Matei a scris pentru evreii din Ierusalim o Evanghelie pe care a scris-o in ebraica.

Legat de autenticitatea scrierilor crestine - imediat ce o carte era scrisa de un apostol ea se trimitea unei comunitati si apoi era copiata in foarte multe exemplare si distribuita intregii Biserici - din cauza asta, noi avem foarte multe scrieri din perioada initiala a Apostolilor, scrieri care arata un singur lucru - ca acolo unde era propovaduit Iisus Hristos toate cartile erau la fel si nu erau modificate asa cum suntem acuzati - si pentru asta avem numeroase exemplare de carti vechi toate fiind similare, fiind mici diferente de traducere.

Inca un lucru - scriptura crestina a fost tradusa si in latina si in greaca - iar traducerile sunt identice, ceea ce arata ca intreaga comunitate ortodoxa de pe teritoriul imperiului Bizantin folosea cam aceleasi carti.

Iar Biblia era o carte de cult fundamentala in toate comunitatile si toate comunitatile se straduiau sa aiba o Biblie (o colectie a scrierilor apostolilor) pentru ca in jurul bibliei se desfasura cultul crestin.

Biblia este autentica si nu a fost modificata.

Coranul in schimb nu are nici un fel de valabilitate - este o scriere fabricata de adeptii lui Mahomed mult mai tarziu, folosind modelul crestin al bibliei; dar in coran mai sunt si chestii fabricate pentru a da bine la adeptii islamului.

Obiectiile mele impotriva islamului sunt urmatoare:

- in primul rand nu este de la Dumnezeu - cand Dumnezeu descopera ceva atunci El Insusi descopera omului - Moise a primit direct de la Dumnezeu revelatia; toti proorocii au primit direct de la Dumnezeu descoperiri; Iisus Hristos - pe care noi il marturisim ca Dumnezeu si om este chiar Dumnezeu care ne descopera Adevarul; Apostolii primesc direct de la Dumnezeu revelatie;

iar Mahomed se pune perpendicular pe asta si primeste de la inger - oare voi chiar nu va intrebati daca ala a fost inger sau diavol - este o intrebare cinstita si de bun simt... in fond credinta care daca o zgudui putin nu sta in picioare nu este credinta.

- voi nu va puneti intrebari elementare si de bun simt asupra credintei voastre ? voi nu va faceti o critica dreapta si corecta asupra adevarului pe care voi il vindeti ? sau inafara de a va criza si a innebuni cand auziti ca noi spunem ca Mahomed a fost un inselat si demonizat si fals profet nu stiti sa faceti ?

- o credinta care daca o zgudui nu sta in picioare nu este adevarata si nici corecta - Mahomed este pedofil, plin de desfranare si perversiuni sexuala; este un criminal, un hot, un talhar la drumul mare; este plin de ura, de furie, de nedreptate - Mahomed nu este un profet - profetii nu au fost asa.

- Mahomed incalca cele 10 porunci ale lui Dumnezeu date lui Moise; daca Decalogul si cele 10 porunci sunt fundamentul unei vieti alaturi de Dumnezeu si daca musulmanii marturisesc ca Avraam este profet al lor atunci de ce incalca cele 10 porunci ???

- Musulmanii au ca invatatura sa ucida pentru credinta - si este porunca sa nu ucizi;
- Musulmanii au ca invatatura ca pot face perversiuni sexuale si pedofilie - si este porunca sa nu faci desfranare
- Musulmanii au ca invatatura in Coranul blestemat cu totul altceva decat proorocii pe care ei insusi ii marturisesc au invatat

- Musulmanii invata un singur lucru - Mahomed si Allah si daca nu crezi in Mahomed sa fii ucis; nu invata nimic despre bine, despre iubirea de aproape, despre desavarsirea omului, despre comuniunea omului cu Dumnezeu.

- Si peste toate acestea musulmanii ridica o sabie grea - daca cineva iese din credinta lor este ucis

- Noi, neamul romanesc si intreg neamul crestin avem o mare durere pe care musulmanii ne-au adus-o: calendarul ortodox este plin de sfinti ucisi de turci; domnitorul Constantin Brancoveanu a fost decapitat alaturi de cei 4 copii si de sfetnicul Ianache.

- ASTA ESTE CREDINTA PE CARE VOI NE INVATATI CA ESTE DE LA DUMNEZEU ???

- Ca oameni va spun, treziti-va, si puneti la indoiala ce ati fost invatati, si veti vedea ca traiti in teroare si sub amenintare, nicidecum nu aveti de la Dumnezeu revelatie nou.
imi pare rau dar eu sint ateu si eu cred ca biblia nu este cea reala si sa iti spun dece?in primul rind Iisus a vorbit limba aramica .,si nicidecum ebraica.pe ce te bazez ca biblia nu a fost modificata? pe acel 3 in un1 -duh,tatal si fiul?ma faci sa rid.daca intradevar este asa 3 in unu dece cind Iisus a fost rastignit tatal nu la ajutat?tu ti-ai lasa propiul copil sa fie rastignit?eu nu te-am intrebat de curan ca nici asta nu ma intereseaza.daca esti asa credincioasa 3 in 1 ce te invata ?sa incepi sa critici? eu am pus o intrebare si mi se pare ca am dreptul si de aceia sint ateu ca nu cred ca dumnezeu exista si nu cred nici in ce spui tu cu 3 in 1 si poate intelegi dece nu cred ,problema limba ebraica .Mda,dar ce parere avem noi,ateii,despre credinciosi,nu se pune ? Stai un pic,cine sunt šcrestiniiš ca sa judece orice alta orientare religioasá ? Problema mea daca ajung in raiul sau iadul vostru,deocamdata in pamant ne manaca viermii.Nu vad nimic divin in asta si nici nu cred in fantasmele bibliei.
Cred,nu cred ...de murit voi muri.Si inca ceva.Sunt foarte multi atei care au un caracter mult mai frumos decat al multor crestini

Last edited by un trecator; 05.03.2010 at 11:04:35.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Idei gresite cu privire la Crestinism ioanna Religia Islamica 8 21.03.2015 20:58:48
preceptii gresite sau mituri rautacioase despre credintele altora Theodor_de_Mopsuestia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 89 06.05.2013 23:21:47
Superstitii babesti si obiceiuri gresite tigerAvalo9 Generalitati 22 02.04.2012 23:37:38
Cei care-si sacrifica viata pentru idei gresite... laurastifter Morala Crestina 38 07.02.2012 19:29:22