Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 01:30:12
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
draga geo.nektarie nu suntem dezbinati, suntem DIVERSI.
Dar ca sa putem avea un dialog constructiv si spiritual e nevoie
de cateva reguli. Si in credinta sunt reguli sau porunci. Fara ele
e dezordine si chiar dezbinare. Eu am propus 2 reguli simple:
1.BUNACUVIINTA si
2.BUNACREDINTA
Am explicat in prima postare ce inseamna, dar cred ca toti stiu.
Le reiau totusi.
Bunacuviinta - politete, respect, amabilitate, buna purtare.
Bunacredinta - sa nu pui inteles rau in gura preopinentului.
Trairea in Hristos ar trebui sa inceapa doar deasupra celor doua.
Daca cele doua nu sunt respectate, cum poti sa ceri sa urmeze
Lui Hristos?
Iubita Sora in Hristos,
durerea axprimata in acest thread nu ar trebui sa fie o durere personala, ci a noastra a tuturor celor care iubim si contribuim la inmultirea iubirii pe calea forumului atat spre slava lui Dumnezeu cat si pentru folosul nostru al tuturor!
Ma doare ca unii dintre fratii nostri ortodocsi nu cauta sa vada aceasta dezbinare si lipsa de unitate in credinta noastra ortodoxa (pe forum), iar unii continua sa atace si sa duca si pe altii departe de Hristos, timp risipit ce trebuia acordat rugaciunii si pocaintei (cf. afirmatiei lui Costel)
Timpul nostru se scurge atat de repede... si il folosim si rau... mai smintim si pe altii... nu e de ajuns cat gresim noi insine in fata lui Dumnezeu????
Eu stiu ca sunt cum sunt, poate celor mai multi nu va cade bine, dar nu ma joc de-a credinta!
Cu ravna lui Ilie am ravnit si cu dragostea lui Ioan m-am imbracat....

Va rog pe toti forumistii sa ma iertati cu tot ce v-am gresit si v-am suparat!!! poate ar trebui sa postez mai rar...
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 01:45:50
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Va rog pe toti forumistii sa ma iertati cu tot ce v-am gresit si v-am suparat!!! poate ar trebui sa postez mai rar...
Stiu ca sunt obraznica, dar nu cred ca ar trebui sa postezi mai rar.
Sunt cateva persoane care par a sti despre ce vorbesc, dar posteaza ff rar!
Eu urmaresc cateva threaduri (de ex. cel despre post) si este f dezamagitor sa citesc doar pareri si pareri..
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 02:03:04
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu stiu ca sunt cum sunt, poate celor mai multi nu va cade bine, dar nu ma joc de-a credinta!

Geo Nektarios, esti cum trebuie sa fii, evlavios si cu dragoste de Dumnezeu! Te rog frumos sa postezi mai des, ca sa avem ce invata si noi, cei nestiutori! Un cuvant ziditor poate contrabalansa si ore intregi pierdute aiurea!
Vechi 20.11.2009, 08:15:19
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Felicitari, MariS, ca ai avut rabdarea si timpul de a face aceasta categorisire a userilor. Totusi la primul punct nu cred ca e vorba de o sanctionare. Dar oare numai neortodocsii si cei de la alte culte isi apara credinta lor? Eu cred, ca si cei, pe care destul de inspirat ii numesti "pazitorii si vigilentii", isi apara credinta lor; si din aceasta cauza nu i-as exclude nici pe ei din grupul celor cu iubire si chiar smerenie. Dar ca idee mi se pare interesant ce scrii aici.
Si eu cred ca iubire au toti, afara poate de ultimul grup. Am incercat
sa subliniez doar ce iese in evidenta. Si eu cred ca primul grup are
rolul sau foarte bun, nu am spus-o ca sa-i sanctionez, Doamne fereste .
geo.nektarios, sunt barbat, e drept mai in varsta si mai nerod la minte,
dar la tine tin cel mai mult din acest forum. Deci sa nu ma intelegi
gresit, doream sa doar sa alin durerea ta crezand ca-i personala.
Acum am inteles ca ar trebui sa fie durerea noastra a tuturor.
Ma alatur si eu. Si te rugam chiar, mult de tot, sa postezi cat poti
de des, pentru ca de la tine avem ce invata. Iarta-ma daca te-am
suparat cu ceva. Doamne ajuta!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 08:26:21
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Iubita Sora in Hristos,
durerea axprimata in acest thread nu ar trebui sa fie o durere personala, ci a noastra a tuturor celor care iubim si contribuim la inmultirea iubirii pe calea forumului atat spre slava lui Dumnezeu cat si pentru folosul nostru al tuturor!
Ma doare ca unii dintre fratii nostri ortodocsi nu cauta sa vada aceasta dezbinare si lipsa de unitate in credinta noastra ortodoxa (pe forum), iar unii continua sa atace si sa duca si pe altii departe de Hristos, timp risipit ce trebuia acordat rugaciunii si pocaintei (cf. afirmatiei lui Costel)
Timpul nostru se scurge atat de repede... si il folosim si rau... mai smintim si pe altii... nu e de ajuns cat gresim noi insine in fata lui Dumnezeu????

Sper ca nu ai inteles ca ma refeream la tine propunand acele
reguli. Doamne fereste, tu esti cel care e cu mult deasupra lor,
prin bunatate si iubire. N-ai jignit nici atunci cand ai fost tu
jignit. Deci nu le-am spus vizand pe cineva. Inca o data, iertare.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 10:33:27
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Iubita Sora in Hristos,

Atata-ti trebuie! Pai atunci nu mai intru nici eu deloc! Na, iti place ca m-am imbufnat? (nici ingerul meu pazitor nu-i mai vesel, sa stii)
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 12:23:54
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul

Sper ca nu ai inteles ca ma refeream la tine propunand acele
reguli. Doamne fereste, tu esti cel care e cu mult deasupra lor,
prin bunatate si iubire. N-ai jignit nici atunci cand ai fost tu
jignit. Deci nu le-am spus vizand pe cineva. Inca o data, iertare.
nu trebuie sa iti ceri iertare nu ai de ce! Iarta-ma pe mine ca te-am numit „sora”! NU trebuie sa tii la mine, ci la pastrarea credintei Vii asa cum o avem de la Domnul Hristos prin Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti Apostolici si Sfintii Parinti ai celor 7 Sinoade Ecumenice, atat prin Sf.Scriptura, Sf.Traditie si Sf.Canoane si Hotararile Dogmatice ale Sinoadelor.
Iti multumesc pt sustinere si si Dumnezeu sa te Binecuvinteze!
Voi posta atat cat pot si cand pot, o fac cu cea mai mare dragoste!!!

Fii binecuvantat!!!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 13:15:44
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit Pai ce mai stati, haideti la rugaciune!

Pai ce mai asteptam fratilor, hai la rugaciune, fiecare cum stie, fiecare cat poate pentru femeile care sunt insarcinate sa le lumineze Dumnezeu sa nu faca avorturi, pentru cei care sunt prigoniti pentru ortodoxie sa le intareasca Dumnezeu credinta pana la sfarsit, pentru preotii si calugarii ortodocsi care au cazut in ispita - sa ii intoarca Dumnezeu la pocainta si sa-i ierte, pentru cei care au murit pentru care nu are cine sa se roage, pentru toti copiii care sufera din lume fiind infometati sau maltratati.
Acesta cred eu ca este scopul acestui forum: de a uni in duh ortodox oameni de aceeasi credinta. Si cred ca rugaciunea simpla este oricum primita de Dumnezeu, nu trebuie neaparat sa ne rugam toti la aceeasi ora sau sa facem un anumit acatist.Fiecare in gandul lui mergand cu troleul, cu masina, pe jos poate sa suspine si sa zica: Doamne iarta-l pe fratele meu Teoctist preotul (de ex. ) pentru caderea lui si ajuta-l sa faca pocainta pentru a dobandi iertarea Ta.
Sigur stiti sa va rugati mai bine decat as putea eu sa spun aici, dar e vremea sa ne hotaram impreuna chiar sa facem lucrul acesta.
Vechi 20.11.2009, 13:30:37
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
Frati crestini,

De mai bine de un an de zile de cand sunt membru al acestui forum crestin ortodox, cu durere spun sincer, nu prea am intalnit ceva educativ... decat pe ici pe colo... sunt cateva thread-uri care incearca sa fie ceva educativ, din care vizitatorii forumului (si nu numai, chiar dintre noi, membri forumului) sa invete ceva si sa deprinda niste lucruri pline de CREDINTA PURA si IUBIRE ADEVARATA! Dar se pare ca cele mai frumoase teme genereaza mari discutii contradictorii si se ajunge chiar la jigniri... ceea ce da dovada de mandrie si lipsa de Iubire... cu alte cuvinte este lipsa de HRISTOS, Care este El Insusi IUBIREA!
Nu vreau sa ma plang, ci vreau prin acest thread sa recunoastem fiecare dintre noi ca nu vrem sa ne aratam ca suntem cineva si sa indreptam lucrurile! Nu vreau sa ne mai acuzam de diferite lucruri jenante, nu vreau sa mai existe contradictii intre noi... nu mai vreau URA!!!!
Nu avem UNITATE intre noi deloc. Fiecare vine cu parerea proprie si nu cu INVATATURA BISERICII! De aici se nasc „scandalurile” pe mai toate temele... Fiecare vine in contradictie fata de aproapele.. ne rad neoprotestantii care sunt si ei printre noi pe acest forum! NOI, UNA SI APOSTOLEASCA BISERICA, care suntem madulare fiecare in parte ai trupului tainic ai lui Hristos, suntem fiecare pe cont propriu si nu ne unim deloc... de aici se junge la DEZBINARE si la ruperea unitatii trupului tainic al lui Hristos!
Niciunul dintre noi nu venim in ajutorul celuilalt cand scrie ceva bun, ci il contrazicem... Niciunul dintre noi cand scrie cineva care cunoaste mai indeaproape Invatatura Bisericii facand scoala Teologica fie Seminar sau Facultate, nu il ascultam, ba chiar ne aratam noi mai „tari” decat ei...
Nu ca m-ar durea pe mine personal, dar nu este lipsa de respect fata de aproapele nostru in general...

HAIDETI SA NE SCHIMBAM, HAIDETI SA FIM DE FOLOS APROAPELUI NOSTRU, HADETI SA IL MARTURISIM CURAT PE HRISTOS, HAIDETI SA NE UNIM IN TRUPUL TAINIC AL LUI HRISTOS, CARE UNUL SINGUR SI NU SEPARAT!!!

ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU!!! AMIN!
Ce chestie! Ieri voiam sa intru pe toate topicurile sa spun ca forumul asta a ajuns mai mult un circ decat un loc unde sa discutam civilizat. Am observat ca foarte multi au chef de cearta si deschid topicuri impotriva altor persoane de alta credinta. Eu sunt ortodox, si tin cu dintii de credinta mea, cu ajutorul lui Dumnezeu si dupa puterile mele. Dar s-a ajuns la un nivel de jignire foarte mare. Si eu am cazut in ispita de a incerca sa lamuresc cativa sectari de erezia in care traiesc, dar mi-am dat seama cat am gresit. Numai Dumnezeu ii poate intoarce, si eu tot ce pot sa fac pt ei este sa ma rog, sa-i iubesc, sa-mi fie mila de ei, nu sa-i ocarasc si sa-i fac in toate felurile. Foarte bine zici Geo! Nu avem iubire, pt ca daca am avea iubire, n-ar mai fii asa. Sa tinem tare de credinta ortodoxa, dar sa nu cadem in extrema cealalta. Iertati-ma, ca sigur am gresit multora de pe forum! Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 20.11.2009, 15:47:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
(mesajul nu este adresat lui Zaharia, ci l-am citat doar pt ca acela este motivul pe care ma aflu pe forum: vreau sa stiu ce face un crestin adevarat conform invataturii bisericii. Si asta nu se poate afla din pareri personale).
@Anna21 - n-am inteles ce-i vrut sa spui: vrei sa stii ce face un crestin adevarat, dar nu din pareri personale.
Pai atunci nu-ti trebuie decat scripturile, nu-ti trebuie acest forum.
Mie mi se pare important, adica eu imi doresc asa, sa aflu cum trebuie (si putem) se pot aplica scripturile, cum face fiecare.

Problema mare asta este la noi. Sunt unii f.axati pe teorie si care cunosc multe, dar practic nu pot nici aplica si nici nu spun cum reusesc ei sa aplice.
Si nu stiu sa explice, doar citeaza.

@ Miha-Anca - ba la primul punct este vorba chiar de critica si sanctionare.

Acele categorii facute de MariS exista, asa ii/ne vedem noi.
Important este si ce cauta fiecare in acest forum

As vrea sa mai reamintesc ca un forum este de fapt,a sa cum mai spunea cineva, un loc de dezbatere, de discutii.
http://en.wikipedia.org/wiki/Forum_(Roman)

Deci este un loc unde fiecare are dreptul sa-si spuna parerea, chiar daca nu corespunde cu a celorlalti.
Multi nu accepta acest lucru si nu stiu de ce. De ce trebuie sa gandim si simtim toti la fel?
In antichitate chiar se intamplau lucruri interesante acolo, se lucra ceva.

In orice forum vin oameni cu diferite nevoi, nu suntem toti la fel, chiar daca ne uneste ortodoxia.
Unii au studiat si cauta sfere mai inalte aici, sau vor sa invete si pe altii, sau cauta oameni de acelasi fel, cu care sa poata discuta.
Altii cauta lume, prieteni, comunicare. Si asta trebuie inteles.
Altii vor sa afle, sa se informeze, sa invete.
Eu am avut ceva probleme in acest forum si am vrut sa plec, pentru ca m-am simtit f.atacata de cei din prima categorie a lui MariS.
Categoric apreciez valoarea unora din cei pe care i-as incadra in prima categorie, dar este si vorba de modul in care procedeaza.

Eu am mai spus de altfel unele lucruri/indoieli in alte locuri:
- pe multi nu ii cunoastem si nu le stim legatura cu ortodoxia, prin urmare eu cel putin nu pot sa apreciez corectitudinea interventiilor lor
- multi se considera f.buni si siguri pe ceea ce stiu in credinta - o fi chiar asa?

Pe de alta parte adeseori am pus intrebari si nimeni nu a putut explica, asa ca am ramas cu nelamurirea.
Eu stiu pe forum doi preoti: Geo Nektarios si GeorgeS si pe Fani (profesoara de religie). Fiecare din ei este altfel.
Mie imi place mult GeorgeS pentru ca mi se pare apropiat de oameni si realitate in profesia lui.
In rest nu stiu ce sa cred din interventiile celorlalti.
Multi au probleme si intrebari legate de viata cotidiana si multe " de ce-uri".
Peste tot aud intrebari gen: cum sa fac cu sotul, vrem copii si nu putem - cum sa facem, pot sa calc sau sa fac x lucru in ziua cutare si de ce nu, etc.
Mai rar se intereseaza cineva de un citat,sau ceva teoretic dintr-o scriptura, sau Sfintii Parinti (nici acum n-am inteles cine au fost si ce au scris, in mod concret).
Si tocmai la astfel de intrebari se infurie lumea si vine cu raspunsuri ciudate.

Asa cum multi au spus: este necesar respectul reciproc
Mi-as dori sa nu se atace asa oamenii in numele credintei, oricat de pacatosi am fi in ochii celorlalti.
Sa incercam sa si aplicam credinta (iubirea de aproape).

Last edited by sophia; 20.11.2009 at 16:25:34.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Abuz sau educatie? erzbet Preotul 77 04.07.2008 23:25:46