![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Vasile cel Mare vorbeste despre orbita planetei Pamant, pe care o numeste "putere de sustine" spuncand clar ca nu este nicidecum un "stalp material". Orbita Pamantului este explicata foarte clar abia in secolul XX de Teoria Relativitatii, confirmand invatatura Sfantului.
Sa luam aminte: " ... dacă uneori auzi în psalmi spunându-se: „Eu am întărit stâlpii lui” , gândește-te că psalmistul a numit „stâlpi” puterea care susține Pământul. ... Când pământul este atât de întins și mare, cum ar fi putut soarele să-l lumineze în întregime, într-o clipită de vreme, dacă luminătorul acesta n-ar slobozi lumina din rotocolul său cel mare? Aici uită-mi-te la înțelepciunea Marelui Meșter, că la atâta distanță de noi i-a dat soarelui căldura măsurată. Are atâta căldură, încât să nu ardă nici peste măsură pământul, dar nici din lipsa de căldură să-l înghețe și să-l lase fără rod. ... Să nu masori luna cu ochiul, ci cu mintea, care este cu mult mai precisă decât ochiul pentru descoperirea adevărului. ... Basme vrednice de râs au fost răspândite de babele cărora le place băutura și care pălăvrăgesc pretutindenea că luna, prin puterea unor vrăji, își părăsește locul și se pogoară spre Pământ. ... Cel care ne-a dăruit minte să cunoaștem marea înțelepciune a Creatorului din cele mai mici creații ale zidirii Lui, să ne dea putere să dobândim idei mai înalte despre Ziditor din creațiile Lui mari..." Sfantul Vasile cel Mare - Omilii la Hexaimeron http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/SfVasile.html Last edited by Eugen7; 11.01.2011 at 14:02:32. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spalare pacate prin suferinta sau prin facere de bine | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 09.09.2011 13:09:26 |
|