Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2011, 19:52:51
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit Religie, Dogma, Ortodoxism vs Buddhism, Hinduism vs iubirea libera a Divinitatii

De multe ori mi-am pus problema adevarului si am incercat sa caut si sa inteleg acest adevar cercetand atat in anumite dogme si religii, anumiti intelepti, cat si in ceea ce simteam eu.

Deschid acest topic pentru cei care au cautat in adancul lor si si-au pus intrebari cu sau fara raspuns, prin cateva vorbe ale unui maestru ce a trait printre noi.

Cand misionarii crestini au venit pentru prima data in Africa, s-au aflat intr-o mare dificultate.Biblia trebuia tradusa, iar in Biblie Dumnezeu e descris intotdeauna ca fiind alb, iar Diavolul ca fiind negru.Asa ca a aparut o problema - cum sa le spui negrilor ca Diavolul e negru si Dumnezeu e alb?Ei il puteau concepe pe Dumnezeu ca fiind negru si pe Diavol ca fiind alb.Si era firesc, ei il descrisesera intotdeauna pe Dumnezeul lor ca fiind negru;Diavolul lor fusese intotdeauna Alb.S-ar putea sa nu stii ce au trebuit sa faca misionarii crestini.In traducerile africane ale Bibliei, Dumnezeu e zugravit ca fiind negru, iar diavolul, alb;altfel n-ar fi existat comunicare, n-ar fi fost posibila nici o confluenta.

Oare nu singura adevarata "religie" este iubirea neconditionata de Dumnezeu si nu teoriile, religiile, dogmele, extremele care te duc de o parte sau de cealalta?
As vrea sa discutam sincer fara idealism fals sau acaparati de gnosticism.
Vechi 28.01.2011, 21:14:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Înainte de a vitupera împotriva acestor "teorii, religii, dogme, extreme", cred că ar trebui să aprofundați puțin adevărurile de credință ale religiei pe care se presupune că o aveți și în care, probabil, sunteți botezat.
Una dintre variantele pe care le aveți la dispoziție ar fi să începeți chiar cu Biblia, despre care vorbiți fără a o fi citit. Spre exemplu: unde anume în Biblie scrie că "Dumnezeu este descris întotdeauna ca fiind alb ?" Ați putea să ne dați măcar un exemplu ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 28.01.2011, 23:09:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Înainte de a vitupera împotriva acestor "teorii, religii, dogme, extreme", cred că ar trebui să aprofundați puțin adevărurile de credință ale religiei pe care se presupune că o aveți și în care, probabil, sunteți botezat.
Una dintre variantele pe care le aveți la dispoziție ar fi să începeți chiar cu Biblia, despre care vorbiți fără a o fi citit. Spre exemplu: unde anume în Biblie scrie că "Dumnezeu este descris întotdeauna ca fiind alb ?" Ați putea să ne dați măcar un exemplu ?
Aceeasi nedumerire o am si eu,unde anume se gaseste acest concept?
Noi,rasa alba,la randul nostru ar trebui sa constientizam rasa neagra,ca fiind diavoleasca?
Ce anume se urmareste prin aceasta afirmatie,total neinspirata?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 28.01.2011 at 23:12:15.
Vechi 28.01.2011, 23:21:03
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Aceeasi nedumerire o am si eu,unde anume se gaseste acest concept?
Noi,rasa alba,la randul nostru ar trebui sa constientizam rasa neagra,ca fiind diavoleasca?
Ce anume se urmareste prin aceasta afirmatie,total neinspirata?
Mai oameni buni, stiu ca-i vineri seara si poate sunteti dupa un paharel, ceva, insa omul are dreptate.
IN CE ICOANA ATI VAZUT VOI PE DUMNEZEU AFRICAN si PE DRAC ELVETIAN?
Raspuns:
IN NICI O ICOANA...decit acelea, stiu, am vazut facute special pentru Africa.

DECI ce nevoie mai este sa cautam in Evanghelii daca noi asa vedem lucrurile!
Ca daca am incepe sa punem problema rasei lui Dumnezeu, Hristos, si draci atunci trebuie sa anulam tot ce s-a pictat de 2000 de ani si sa facem precum musulmanii cu Mohamed...adica deloc!
Vechi 28.01.2011, 23:24:13
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Am vazut pe un alt forum o icoana a lui Iisus reprezentat complet altfel... Negru si cu parul scurt... Asta ca sa arate ca "fiindca le-ati facut unora ca aceia Mie mi-ati facut"..
Vechi 28.01.2011, 23:31:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Am vazut pe un alt forum o icoana a lui Iisus reprezentat complet altfel... Negru si cu parul scurt... Asta ca sa arate ca "fiindca le-ati facut unora ca aceia Mie mi-ati facut"..
Am vazut Hristos si chinez si japonez si pilipinez
Vechi 29.01.2011, 00:01:01
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Mai oameni buni, stiu ca-i vineri seara si poate sunteti dupa un paharel, ceva, insa omul are dreptate.
Raspuns:

DECI ce nevoie mai este sa cautam in Evanghelii daca noi asa vedem lucrurile!
Ca daca am incepe sa punem problema rasei lui Dumnezeu, Hristos, si draci atunci trebuie sa anulam tot ce s-a pictat de 2000 de ani si sa facem precum musulmanii cu Mohamed...adica deloc!
Ba sa-mi fie cu iertare,jupane andreicozia,la mine nu-i decat pranzul si inca beau cafea si mananc fructe uscate...nici nu ma simt ofensata,pt ca-ti cunosc stilul jignitor,lipsa de tact cu care iti faci aparitia,in fine :)...

Icoane cu Dumnezeu?
Omenirea a avut onoarea sa-l cunoasca pe Iisus-ca o ipostaza a Sa,insa cine L-a vazut pe Dumnezeu in alte ipostaze?

De unde stim CUM trebuie sa arate Dumnezeu?Ahh,ca pictorii renascentisti L-au reprezentat ca pe un batran intelept,cu o mina autoritara,fiind de rasa alba si cu ochii albastri...ce pot sa zici?Ce parca pictorii respectivi erau asceti,sfinti care au vazut chipul LUI...??
Admiri tablourile pt lucrul artistic desavarsit si talentul sclipitor insa pasesti mai departe,gandindu-te ca Dumnezeu nu are un chip anume,un sex,o rasa!

Arhitectul Universului nu traieste in lumea noastra ,deci nu are nevoie de trup ca noi-restul sunt reprezentarile civilizatiei!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 29.01.2011, 00:02:21
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit off topic

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Raspuns:
vineri este zi de post
(in general, nu prea cred ca exista multi pe forumul acesta cu obiceiul de a bea "un paharel" )
Dar dupa acest comentariu imi explic mai bine unele din mesajele tale.
Vechi 29.01.2011, 02:15:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
vineri este zi de post
(in general, nu prea cred ca exista multi pe forumul acesta cu obiceiul de a bea "un paharel" )
Dar dupa acest comentariu imi explic mai bine unele din mesajele tale.
Serios?
Yeshua atunci cum de a baut vin la cina cea de taina, si nu a considerat vinul ca fiind interzis in post?
Iar o dam pe povesti de-ale lui Harap Alb.
Muuulte, mult prea multe sunt imaginate de noi din motive bizare deseori obscure!
Baiatul tau nu te intreaba de aceste obiceiuri stranii?...
Vechi 28.01.2011, 21:16:48
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tangun Vezi mesajul
De multe ori mi-am pus problema adevarului si am incercat sa caut si sa inteleg acest adevar cercetand atat in anumite dogme si religii, anumiti intelepti, cat si in ceea ce simteam eu.

Deschid acest topic pentru cei care au cautat in adancul lor si si-au pus intrebari cu sau fara raspuns, prin cateva vorbe ale unui maestru ce a trait printre noi.

Cand misionarii crestini au venit pentru prima data in Africa, s-au aflat intr-o mare dificultate.Biblia trebuia tradusa, iar in Biblie Dumnezeu e descris intotdeauna ca fiind alb, iar Diavolul ca fiind negru.Asa ca a aparut o problema - cum sa le spui negrilor ca Diavolul e negru si Dumnezeu e alb?Ei il puteau concepe pe Dumnezeu ca fiind negru si pe Diavol ca fiind alb.Si era firesc, ei il descrisesera intotdeauna pe Dumnezeul lor ca fiind negru;Diavolul lor fusese intotdeauna Alb.S-ar putea sa nu stii ce au trebuit sa faca misionarii crestini.In traducerile africane ale Bibliei, Dumnezeu e zugravit ca fiind negru, iar diavolul, alb;altfel n-ar fi existat comunicare, n-ar fi fost posibila nici o confluenta.

Oare nu singura adevarata "religie" este iubirea neconditionata de Dumnezeu si nu teoriile, religiile, dogmele, extremele care te duc de o parte sau de cealalta?
As vrea sa discutam sincer fara idealism fals sau acaparati de gnosticism.
Lămurește-ți terminologia și apoi se vor găsi vreo doi să mai discute ... Pentru început: DEX!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41