Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 11:28:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=topcat;138031]Mai terminati cu libertatea asta de alegere.
[COLOR=Red]Pune mama si te calmeaza [/COLOR]
Vechi 15.05.2009, 11:43:15
topcat
Guest

Implicit

[quote=cristiboss56;138032]
Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Mai terminati cu libertatea asta de alegere.
[COLOR=red]Pune mama si te calmeaza [/COLOR]
Sint calm, stai linistit :)
Ma nedumireste numai ca puteti sa vorbiti cu atita senitate si sa acceptati atitea nonsensuri numai pentru a va salva sufletele.
Da-l incolo de suflet, crezi ca raiul o sa plinga dupa tine? Crezi ca e atit de important sufletelul tau acolo ca nu mai poate Dzeu fara el? Daca credea ca e atit de necesar sa ajungi in rai facea el altfel sa intelegi asta, nu punea niste amariti de oameni sa scrie o poveste fara sens. Sau cu un infinit de sensuri, ia-o cum doresti.
Daca o fi si in rai atita "bunatate" si nonsens, prefer sa gust din "rautatea" iadului.
Acum sint sigur ca o sa ii dati cu: sigur ca credea ca e necesar sa ajungi in rai, ca altfel nu il trimitea chiar pe fiul sau (adica pe sine) sa moara (nemuritor fiind) pentru noi ca sa vedem noi ca se poate (adica sa ne pacaleasca). Alt nonsens.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 12:11:18
naephius
Guest

Implicit

Chiar daca stie dinainte ce vei alege, Dumnezeu nu te forteaza sa alegi ceva, ci tu alegi, de bunavoie si nesilit de nimeni. Libertatea de vointa nu e incompatibila cu atotstiinta divina. El stie dinainte de intemeierea lumii unde-mi voi petrece vesnicia, dar asta nu-mi influenteaza cu nimic alegerile, pentru ca El nu mi le predestineaza, nu mi le determina, ci eu le aleg. El doar cunoaste finalul lor. Daca El stie dinainte ce voi alege, nu inseamna nicidecum ca nu am vointa libera. Nu e Dumnezeu rau pentru ca stie inainte sa ma creeze ca voi merge in iad, pentru ca eu am ales iadul, nu El. El mi-a spus sa aleg Viata, si mi-a spus si ce se va intampla cu mine daca n-o voi alege. Nu El ma determina sa aleg moartea, eu o aleg de bunavoie. Dimpotriva, El striga la mine sa aleg Viata.

Cum ai fi vrut sa ne creeze, roboti care sa nu poata face decat binele ? La ce bun atunci toata creatia ? Iar daca a ales sa creeze in loc sa nu creeze, chiar stiind ca vom cadea, El stie mai bine de ce a facut asta. Eu spun ca a vrut sa-si faca fii dupa har, care sa aiba viata vesnica, iubindu-L liber pe El, Viata. Nu e Dumnezeu rau pentru ca ne-a creat, chiar stiind dinainte ca vom cadea. Omul a ales raul, e adevarat, fiind amagit de Dracu', dar Dracu' nu l-a obligat sa-l aleaga, ci tot omul l-a ales in final. Deci vina e a omului libervoitor, nu a lui Dumnezeu. Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales. Cu ce e vinovat sau rau Dumnezeu ? Scriptura ne spune ca a randuit mai inainte de intemeierea lumii pe Hristos ca sa ne aduca rascumpararea, sa ne dea viata din morti. Faptul ca Hristos, Samanta femeii va zdrobi capul Semintei sarpelui, a fost profetit inca din Eden: "Vrășmășie voi pune între tine și femeie, între Sămînța ta și Sămînța ei. Aceasta îți va zdrobi capul, și tu Ii vei zdrobi călcîiul". Dumnezeu stia dinainte de intemeierea lumii ca omul va cadea, de-asta i-a randuit Rascumparator. Dar asta nu inseamna nicidecum ca a dorit ca noi sa cadem.

Totusi, Dumnezeu nu ne-a lasat fara solutie dupa cadere, ci s-a milostivit de noi, trimitand pe Fiul Sau in istorie ca sa ne rascumpere, pentru ca ne-a iubit.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 12:31:54
naephius
Guest

Implicit

[quote=topcat;138035]
Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
altfel nu il trimitea chiar pe fiul sau (adica pe sine) sa moara (nemuritor fiind) pentru noi ca sa vedem noi ca se poate (adica sa ne pacaleasca). Alt nonsens.
Ti-am explicat deja cum e cu cele doua firi ale lui Hristos, dar se pare ca nu doresti sa primesti marturia crestina despre unirea trupului omenesc cu Dumnezeu Cuvantul intr-o singura Persoana si un singur ipostas, pe motiv ca "n-ai trecut niciodata prin asta". Dar daca n-ai trecut, nu poti considera marturia crestina falsa, tocmai pentru ca n-ai experimentat asa ceva. Noi crestinii o primim prin credinta.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 12:42:01
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Chiar daca stie dinainte ce vei alege, Dumnezeu nu te forteaza sa alegi ceva, ci tu alegi, de bunavoie si nesilit de nimeni. Libertatea de vointa nu e incompatibila cu atotstiinta divina. El stie dinainte de intemeierea lumii unde-mi voi petrece vesnicia, dar asta nu-mi influenteaza cu nimic alegerile, pentru ca El nu mi le predestineaza, nu mi le determina, ci eu le aleg. El doar cunoaste finalul lor. Daca El stie dinainte ce voi alege, nu inseamna nicidecum ca nu am vointa libera. Nu e Dumnezeu rau pentru ca stie inainte sa ma creeze ca voi merge in iad, pentru ca eu am ales iadul, nu El. El mi-a spus sa aleg Viata, si mi-a spus si ce se va intampla cu mine daca n-o voi alege. Nu El ma determina sa aleg moartea, eu o aleg de bunavoie. Dimpotriva, El striga la mine sa aleg Viata.
Tu alegi iadul sau raiul insa putea sa treaca foarte bine peste etapa de alegere. Putea sa ne creeze direct in iad sau rai.
Voi nu vedeti ca aveti exact aceleasi probleme ca stiinta, in sensul ca nu puteti stii care este sensul universului? Doar ca voi nu recunoasteti? De fapt nu recunoasteti ca recunoasteti, e mai corect.
Citat:
El stie mai bine de ce a facut asta.
Tu doar speri sa stie, habar nu ai de fapt.
Citat:
Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales.
Tu iti dai seama ce spui?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:04:51
naephius
Guest

Implicit

Aceste "daca"-uri nu prea au sens. Ne putem imagina o infinitate de scenarii. Asa s-au intamplat lucrurile, nu altfel. Dumnezeu stie mai bine decat noi de ce. Hai sa nu devenim rationalisti. Dumnezeu doreste mantuirea tuturor oamenilor, ne-a lasat o revelatie indeajuns de mare pentru a putea fi mantuiti, nu ne e dat noua sa cunoastem toate tainele Lui, dar ne e dat indeajuns de mult ca sa putem fi mantuiti. Refuz sa merg pe calea lui "daca" pe care mergi tu.

Oricum, tot in mainile Dumnezeului care L-a inviat pe Iisus Hristos din morti ajungi la sfarsitul vietii, fie ca Il crezi, fie ca nu, fie ca il asculti, fie ca nu, fie ca-L urasti, fie ca-L iubesti, fie ca-ti convine cum e, fie ca nu. El este, si nu poti schimba lucrul acesta, indiferent ce ai face.

Citat:
Tu iti dai seama ce spui?
Ce-am spus rau ?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:18:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Ce-am spus rau ?
Cu astfel de logica iti bati joc de creierul tau, de ratiunea ta.
Si nu ar trebui, pentru ca tot cu ea speri sa ajungi la finish.
Pur si simplu nu inteleg cum poti sa spui in acelasi timp ca "numai el stie" si ca "sigur el asa vrea". Chiar nu pricepi non-sensul, contradictia?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:33:53
naephius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cu astfel de logica iti bati joc de creierul tau, de ratiunea ta.
Si nu ar trebui, pentru ca tot cu ea speri sa ajungi la finish.
Pur si simplu nu inteleg cum poti sa spui in acelasi timp ca "numai el stie" si ca "sigur el asa vrea". Chiar nu pricepi non-sensul, contradictia?
Tu, in legatura cu afirmatia mea: "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales" ai spus: "Tu iti dai seama ce spui ?", nu in legatura cu altceva. Iar eu te-am intrebat ce am spus rau cand am spus ca "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales". Unde am spus in afirmatia mea: "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales" ca "numai el stie" si ca "sigur el asa vrea" ? Nu inteleg.

Cat despre faptul ca numai Dumnezeu stie toate lucrurile si ca noua nu ne e dat sa cunoastem toate lucrurile, asta e clar. Dumnezeu ne-a spus anumite lucruri, care sunt sigure pentru ca El ni le-a spus, in El neexistand minciuna. Noi nu cunoastem toate lucrurile, dar putem cunoaste cu siguranta ca lucrurile pe care ni le-a spus El sunt adevarate, banzandu-ne pe credinta noastra in El. Nu inteleg ce nu am spus clar.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:45:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Tu, in legatura cu afirmatia mea: "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales" ai spus: "Tu iti dai seama ce spui ?", nu in legatura cu altceva. Iar eu te-am intrebat ce am spus rau cand am spus ca "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales". Unde am spus in afirmatia mea: "Dumnezeu l-a atentionat sa nu manance ca sa nu moara, Dumnezeu n-a vrut sa moara, omul a ales" ca "numai el stie" si ca "sigur el asa vrea" ? Nu inteleg.
Chiar nu va dati seama de hilaritatea situatiei? Poti sa iti inchipui pe Dzeu spunindu-ti: fa aia sau aia, treaba ta, stiind sigur ce vei alege tu? Nu vezi ca cineva isi bate joc de tine, ratiunea sau credinta?
Citat:
Cat despre faptul ca numai Dumnezeu stie toate lucrurile si ca noua nu ne e dat sa cunoastem toate lucrurile, asta e clar. Dumnezeu ne-a spus anumite lucruri, care sunt sigure pentru ca El ni le-a spus, in El neexistand minciuna. Noi nu cunoastem toate lucrurile, dar putem cunoaste cu siguranta ca lucrurile pe care ni le-a spus El sunt adevarate, banzandu-ne pe credinta noastra in El. Nu inteleg ce nu am spus clar.
E foarte clar, din pacate. Din pacate, pentru ca nu are nici un sens.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:50:03
naephius
Guest

Implicit

Citat:
Chiar nu va dati seama de hilaritatea situatiei? Poti sa iti inchipui pe Dzeu spunindu-ti: fa aia sau aia, treaba ta, stiind sigur ce vei alege tu? Nu vezi ca cineva isi bate joc de tine, ratiunea sau credinta?
Nu, nu vad nimic absurd sau irational in asta.

Citat:
foarte clar, din pacate. Din pacate, pentru ca nu are nici un sens.
Dovedeste-mi.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10