Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2009, 11:53:42
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
Vechi 18.11.2009, 11:55:03
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:

Ziua care ne-a adus Mantuirea este Duminica,poti sa fi macar in viata ta sincer odata si sa recunosti?
Ia zi poti?
Vechi 18.11.2009, 11:59:25
Banned

Implicit

Citat:
Ia zi poti?
"Ziua" care ne-a adus mântuirea, este ziua mântuirii, iar aceasta nu este o zi calendaristică, ci ziua în care L-am acceptat pe El.
Vechi 18.11.2009, 12:02:55
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
"Ziua" care ne-a adus mântuirea, este ziua mântuirii, iar aceasta nu este o zi calendaristică, ci ziua în care L-am acceptat pe El.
Am fi avut Mantuire fara duminica aia in care a Inviat Iisus Hristos?Unde am fi fara ziua aceia?Exista vreo alta zi mai mareata pentru om si o pricina de bucurie si de sarbatoare mai mare decat asta?
Vechi 18.11.2009, 13:32:56
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
Am fi avut Mantuire fara duminica aia in care a Inviat Iisus Hristos?Unde am fi fara ziua aceia?Exista vreo alta zi mai mareata pentru om si o pricina de bucurie si de sarbatoare mai mare decat asta?
Dar am fi avut Înviere în duminica aia, dacă nu exista o vinere a Jerfei Sale? Și am fi avut o vinere a Jertfei, dacă nu conducea către aceasta întreaga activitate publică de prezentare a Principiilor Împărăției Sale? Și după toate acestea, fără lucrarea de Mare Preot și Mijlocitor din Ceruri, mântuirea noastră nu ar fi completă. Degeaba încearcă unii s-o compenseze prin sacerdoțiul inutil al preoților pământești, ori prin multitudinea de "mijlocitori" umani.
Vechi 18.11.2009, 21:06:18
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Implicit

Citat:
Deși suntem iarăși off topic, corectez două aspecte:
- "profeția din 1844" era a lui Miller nu a profetesei.
- celelalte "multe profeții" greșite ale lui Miller tot nu le-ai arătat. Nici nu te mai chinui, înfiinețează dacă vrei un nou topic (acolo poți dezvolta și confuzia ta cu privire la "începutul sec.20")
Si profetesa a avut o profetie esuata in 1844, urmata de cea din 1845, urmata de cele pe care le-am relatat in mesajul anterior.

N-am relatat profetiile lui, pentru ca nu este "eroul principal". Faptul ca profetesa la plagiat si a preluat din invataturile mileristilor(deci va trageti seva si din Miller) n-am considerat asa de important. In ce priveste "confuzia mea cu privire la inceputul sec. 20", ea nu poate fi numita o confuzie: adeptii lui Miller au astepta sf. lumii de trei ori, o data chiar la inceputul sec 20.
Vechi 18.11.2009, 21:12:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Ți se aburiră de ciudă că nu găsiși dovada biblică.
Nu! Mi s-au aburit citindu-ti aburelile. "Argumentatia" matale si a confratilor tai se bazeaza pe citate din Biblie, cosmetizate, extrase din context, si in mod voit rau interpretate.
Vechi 18.11.2009, 21:28:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru Christos-primul chreștin ziua odihnei era Sâmbăta, Afirmația ta ar exclude creștinii din categoria oamenilor.
Exista motivul deja motivul tinerii duminicii ca zi de odihna? Nu! El a venit abia dupa Invierea din morti a Mantuitorului.

Citat:
iar Domnul Sâmbetei spune că Sâmbăta a fost făcută pentru om (Marcu 2,27.28).
O noua denaturare a unui citat Biblic.
Iata contextul si citatul exact:

"23.Si pe cand mergea el intr-o sambata prin holde, ucenicii Sai, pe cale, au inceput sa smulga spice.
24. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac ei sambata ce nu se cuvine?
25. Si Iisus le-a raspuns: Oare niciodata nu ati citit ce afacut David cand a fost in lipsa si a flamanzit, el si cei ce erau cu el?
26. Cum au intrat in casa lui Dumnezeu, in zilele lui Abiatar arhiereul, si mancat painile punerii inainte, pe care nu se cuvenea sa le manance decat preotii, si a dat si celor ce erau cu el?"
27. Si le zicea: "Sambata a fost facuta pentru om si nu omul pentru sambata;
28. Asa ca si Fiul Omului este Domn si al sambetei"
Vechi 18.11.2009, 21:39:14
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Si profetesa a avut o profetie esuata in 1844, urmata de cea din 1845, urmata de cele pe care le-am relatat in mesajul anterior.
Persiști degeaba în eroare sau dezinformare. Prima viziune/profeție a Ellenei White a avut loc abia în decembrie 1844, deci nu avea cum să "eșueze" în 1844.

Citat:
N-am relatat profetiile lui, pentru ca nu este "eroul principal". Faptul ca profetesa la plagiat si a preluat din invataturile mileristilor(deci va trageti seva si din Miller) n-am considerat asa de important. In ce priveste "confuzia mea cu privire la inceputul sec. 20", ea nu poate fi numita o confuzie: adeptii lui Miller au astepta sf. lumii de trei ori, o data chiar la inceputul sec 20.
Dacă "nu poate fi numită o confuzie", atunci este o dezinformare, sau hai s-o zicem pe șleau: este o minciună. Trunchiul principal al mișcării millerite s-a stins spre sfârșitul secolului 18. La 1863 s-a înființat Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, care biserică nu a stabilit niciodată termene pentru sfârșitul lumii. La 1876 a luat ființă mișcarea Martorilor lui Iehova care s-a inspirat oarecum din mișcarea produsă de William Miller. Aceștia într-adevăr au stabilit niște date printre care și "începutul sec. 20", mai precis 1914. Dar ajunge cu acest off topic, hai s-o lăsăm baltă...
Vechi 18.11.2009, 21:40:22
Banned

Implicit

Citat:
Nu! Mi s-au aburit citindu-ti aburelile. "Argumentatia" matale si a confratilor tai se bazeaza pe citate din Biblie, cosmetizate, extrase din context, si in mod voit rau interpretate.
Dovada biblică însă tot n-ai produs-o...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12