Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2009, 21:51:12
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

6. Veniți să ne închinăm și să cădem înaintea Lui și să plângem înaintea Domnului, Celui ce ne-a făcut pe noi.
7. Că El este Dumnezeul nostru și noi poporul pășunii Lui și oile mâinii Lui.
8. O, de I-ați auzi glasul care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile voastre,
9. Ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu,
10. Unde M-au ispitit părinții voștri, M-au ispitit și au văzut lucrurile Mele.
11. Patruzeci de ani am urât neamul acesta și am zis: "Pururea rătăcesc cu inima".
12. Și ei n-au cunoscut căile Mele, că M-am jurat întru mânia Mea: "Nu vor intra întru odihna Mea". Psalm 94

1. Cântați Domnului cântare nouă, cântați Domnului tot pământul.
2. Cântați Domnului, binecuvântați numele Lui, binevestiți din zi în zi mântuirea Lui.
3. Vestiți între neamuri slava Lui, între toate popoarele minunile Lui; Psalm 95

ziua Mantuirii : Ziua Invierii

Și dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este atunci propovăduirea noastră, zadarnică este și credința voastră. 1Corinteni 15:14

22. Piatra pe care n-au băgat-o în seamă ziditorii, aceasta s-a făcut în capul unghiului.
23. De la Domnul s-a făcut aceasta și minunată este în ochii noștri.
24. Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul, să ne bucurăm și să ne veselim întru ea.
25. O, Doamne, mântuiește! O, Doamne, sporește!
26. Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului; binecuvântatu-v-am pe voi, din casa Domnului.
27. Dumnezeu este Domnul și S-a arătat nouă. Tocmiți sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului.
28. Dumnezeul meu ești Tu și Te voi lăuda; Dumnezeul meu ești Tu și Te voi înălța. Te voi lăuda că m-ai auzit și ai fost mie spre mântuire.
29. Lăudați pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui. Psalm 117

Fost-am in Duh in ziua Domnului.

Aceasta este ziua Domnului, Dies Domini, de unde vine si numele de Duminica.Ziua Invierii din mortii fara de care nu ar fi existat Mantuire.Aceasta este ziua cea mai binecuvantata si cea mai sfanta care a existat vreodata.

6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
Vechi 18.11.2009, 00:13:27
Maranatha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
6.

Aceasta este ziua Domnului, Dies Domini, de unde vine si numele de Duminica.Ziua Invierii din mortii fara de care nu ar fi existat Mantuire.Aceasta este ziua cea mai binecuvantata si cea mai sfanta care a existat vreodata.

6. Deci, de vreme ce rămâne ca unii să intre în odihnă, iar aceia cărora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.
9. Drept aceea, s-a lăsat altă sărbătoare de odihnă poporului lui Dumnezeu.
E bine sa mai vedem si alte traduceri si sa luam in context,altfel se pierde sensul corect

Evrei4: 7 El hotărăște din nou o zi: ,,Astăzi,`` -zicînd, în David, după atîta vreme, cum s'a spus mai sus: ,,Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile!``
8 Căci, dacă le-ar fi dat Iosua odihna, n'ar mai vorbi Dumnezeu după aceea de o altă zi.
9 Rămîne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu.
10 Fiindcă cine intră în odihna Lui, se odihnește și el de lucrările lui, cum S'a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale.
11 Să ne grăbim dar să intrăm în odihna aceasta, pentruca nimeni să nu cadă în aceeaș pildă de neascultare.

Parca se intelege mai bine cu amindoua traducerile.
Vechi 18.11.2009, 09:06:16
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
....ci este rezultatatul unor cercetari personale.
Crede si nu cerceta! parca asa zice ,nu ?
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 18.11.2009, 09:13:31
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Te rog nu mai denatura ce scriu! Legea Veche specifica clar ca in ziua de sambata orice activitate indiferent de natura ei, trebuia incetata. Ca urmare nu erau doar argumentele fariseilor, erau argumentele tuturor evreilor(fariseii reprezentau doar o mica parte din Israel).
În cazul luat în discuție, doar fariseii L-au acuzat pe Iisus de călcare de sabat, nu tot poporul.

Citat:
Credeam ca stii ca evreii in ziua de sambata aveau voie sa faca maxim 1000 de pasi(desi mai gaseau si gasesc subterfugii).
Aceasta împreună cu alte mii de reguli (precum interdicția de a purta batista, de a scuipa pe jos, etc.) absurde erau invenția învățătorilor Legii, nu a lui Dumnezeu. Și tocmai pe acestea le-a amendat și le-a "dezlegat" Hristos. Iar voi (împreună cu fariseii) le-ați
interpretat ca desființarea sabatului.

Citat:
Iar Mantuitorul isi continua activitatea si in ziua de sambata: vindeca, propovaduia evanghelia, calatorea intre diferitele asezari.
Aceste "lucrări" erau în spiritul sabatului- cum a și explicat Hristos. În schimb, Evanghelia nu ni-L prezintă pe Hristos ca lucrând în atelierul de dulgherie, ori la piață la cumpărături, ori percepând taxe pentru vindecări, ori mergând la distracție la nunți (evreii nici nu făceau sâmbăta nunți).

Citat:
Porunca de a tine ziua sambetei a fost adresata evreilor prin Moise.
Faină insinuare! Uiți că porunca a IV-a a fost și rostită de către Dumnezeu pe Sinai. Iar cuvintele erau săpate pe piatră chiar de mâna lui Dumnezeu.

Citat:
Doar evreilor!
Uite că au fost și străini păzitori ai sabatului, cum și astăzi mai sunt (și încă din toate națiile pământului!)

Citat:
Pentru crestini ziua odihnei este Duminica!
Pentru Christos-primul chreștin ziua odihnei era Sâmbăta, iar Domnul Sâmbetei spune că Sâmbăta a fost făcută pentru om (Marcu 2,27.28). Afirmația ta ar exclude creștinii din categoria oamenilor.

Citat:
Mi se aburira ochelarii citind ce ai scris. Dumnezeu a randuit sambata ca zi de odihna doar pentru evrei, si asta pana la Inviere. De atunci ziua de odihna este Duminica!
Ți se aburiră de ciudă că nu găsiși dovada biblică. Reiau: În Biblie doar de ziua sâmbetei scrie că a sfințit-o.

Citat:
Iata motivele intrunirii Sinodului(Fapte Cap15, versv5,6 ):

5 Dar unii din eresul fariseilor care devenisera credinciosi(crestini) s-au ridicat zicand ca pe aceia trebuie sa-i taie imprejur si sa le porunceasca a pazi Legea lui Moise.
6 Drept aceea, apostolii si preotii s-au adunat sa cerceteze aceasta pricina

Iata ce zice Petru in cadrul Sinodului(Fapte 15,10):”Asadar, de ce il ispititi voi acum pe Dumnezeu si vreti sa puneti pe grumazul ucenicilor un jug pe care nici parintii nostri si nici noi nu am fost in stare sa-l purtam.”

Iata ce spune Sf. Apostol Iacov in cadrul Sinodului(Fapte 15): Si dupa ce au tacut ei , a raspuns Iacob, zicand: "Barbati frati, ascultati-ma!: Simeon a istorisit cum Dumnezeu inca de la inceput S-a ingrijit sa ia dintre neamuri un popor pentru numele Sau. Si cu aceasta se potrivesc cuvintele profetilor, precum este scris: Dupa aceea Ma voi intoarce si din nou voi cladi cortul cel cazut al lui David, si pe cele daramate ale lui le voi cladi si pe el il voi indrepta, ca sa-l caute pe Domnul ceilalti oameni si toate neamurile asupra carora s-a chemat numele Meu, zice Domnul cel ce a facut acestea. ... De aceea eu zic sa nu-i tulburam pe cei ce dintre pagani se intorc la Dumnezeu.”
Deci unde scrie de desființarea sâmbetei și instituirea duminicii în cadrul sinodului?

[quote=ciprian85;182640]Concluzia: practicarea sambetei facand parte din Legea lui Moise nu mai era si nu mai este valabila. Duminica era si este noua zi de odihna pentru crestini.

Ipoteză greșită, concluzie falsă. Porunca a IV-a face parte din Legea lui Dumnezeu nu a lui Moise, deci mai e valabilă. Valabilă a fost pentru Hristos și apostoli, valabilă pentru toți creștinii.

Citat:
Iata ce Spune Sf. Apostol Pavel in epistola catre Evrei cu privire la tinerea sambetei ca zi de odihna si la noua zi de odihna(Duminica):

„Prin urmare, pentru ca unora le ramane sa intre intru odihna, iar primii carora li s-a binevestit”(evreilor) ” nu au intrat din pricina nesupunerii lor, Dumnezeu randuieste din nou o zi, astazi dupa atata vreme rostind El prin David, asa cum s-a spus mai inainte: Astazi daca veti auzi glasul Sau, nu va invartosati inimile. Ca daca odihna le-ar fi adus-o Iosua(al lui Navi - cel ce i-a condus pe evrei in pamantul fagaduintei, Moise fiind deja mort)”, atunci Dumnezeu n-ar mai fi vorbit dupa aceea de o alta zi de odihna. Asadar poporului lui Dumnezeu i s-a lasat o alta zi de odihna(duminica).
Sf, Apostol Pavel vorbește acolo despre intrarea în odihna lui Dumnezeu astăzi, care "astăzi" poate fi orice zi (nu doar sâmbăta ori duminica).

Citat:
Asa ca nu va invartosati inimile precum odinioara evreii!
Spuneam mai sus că toți apostolii au păzit sâmbăta. Am greșit, unul din cei 12 a călcat sabatul făcând o lucrare în interesul lui propriu. Nu a intrat în odihna lui Dumnezeu, ba chiar a muncit. Și cât s-a mai muncit sărmanul în lațul funiei...

Citat:
Pe langa "profetia" din 1844(pe care v-ati chinuit din greu sa o retusati) iata cateva dintre perlele profetesei:
Deși suntem iarăși off topic, corectez două aspecte:
- "profeția din 1844" era a lui Miller nu a profetesei.
- celelalte "multe profeții" greșite ale lui Miller tot nu le-ai arătat. Nici nu te mai chinui, înfiinețează dacă vrei un nou topic (acolo poți dezvolta și confuzia ta cu privire la "începutul sec.20")
Vechi 18.11.2009, 09:14:08
Banned

Implicit

Citat:
Sa intelegem deci din expunerea ta ca nici Sf. Ioan Botezatorul si nici Mantuitorul Iisus nu aveau cei 7 ani "de acasa" numindu-i pe evreii indaratnici "pui de naparci"?
Nu-ți stă bine în rolul de avocat al lui Danut7. El nu este nici Sf. Ioan Botezătorul, nici Mântuitorul, iar limbajul lui este departe de al acelora.
Vechi 18.11.2009, 10:46:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

16. Cine sunt cei care, auzind, s-au răzvrătit? Oare nu toți care au ieșit din Egipt, prin Moise?
17. Și împotriva cui a ținut mâine timp de patruzeci de ani? Au nu împotriva celor ce au păcătuit, ale căror oase au căzut în pustie? Evrei 3

11. Pentru aceasta îmi voi lua înapoi grâul la vremea lui și mustul la timpul lui și-Mi voi lua lâna și inul cu care ea își acoperă goliciunea ei.
12. Și acum voi descoperi goliciunea ei în ochii iubiților ei și nimeni nu va putea s-o scape din mâna Mea.
13. Și voi face să încetez toate desfătările ei, sărbătorile și lunile noi și zilele de odihnă și toate prăznuirile ei. Osea 2

13. Nu mai aduceți daruri zadarnice! Tămâierile Îmi sunt dezgustătoare; lunile noi, zilele de odihnă și adunările de la sărbători nu le mai pot suferi. Însăși prăznuirea voastră e nelegiuire!
14. Urăsc lunile noi și sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară. Ajunge! Isaia 1

11. Și le-am dat legile Mele, le-am arătat rânduielile Mele, prin care omul, care le va ține, va trăi.
12. De asemenea le-am dat și zilele Mele de odihnă, ca să fie semn între Mine și ei, ca să cunoască ei că Eu sunt Domnul, Sfințitorul lor.
13. Însă casa lui Israel s-a răzvrătit împotriva Mea în pustiu; după legile Mele n-a umblat și a lepădat rânduielile Mele, pe care omul trebuie să le împlinească, ca să trăiască prin ele, și zilele Mele de odihnă le-au călcat. Atunci Eu am gândit să revărs asupra lor mânia Mea în pustiu, ca să-i pierd.Iezechiel 20

6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este și Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduințe.
7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;
8. Ci Dumnezeu îi mustră și le zice: "Iată vin zile, zice Domnul, când voi face, cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda, testament nou,
9. Nu ca testamentul pe care l-am făcut cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână ca să-i scot din pământul Egiptului; căci ei n-au rămas în testamentul Meu, de aceea și Eu i-am părăsit - zice Domnul. Evrei 8

22. Căci scris este că Avraam a avut doi fii: unul din femeia roabă și altul din femeia liberă.
23. Dar cel din roabă s-a născut după trup, iar cel din cea liberă s-a născut după făgăduință.
24. Unele ca acestea au altă însemnare, căci acestea (femei) sunt două testamente: Unul de la Muntele Sinai, în Arabia, și răspunde Ierusalimului de acum, care zace în robie cu copiii lui;
25. Iar cea liberă este Ierusalimul cel de sus, care este mama noastră. Galateni 4

16. Nimeni nu pune un petic de postav nou la o haină veche, căci peticul acesta, ca umplutură, trage din haină și se face o ruptură și mai rea.
17. Nici nu pun oamenii vin nou în burdufuri vechi; alminterea burdufurile crapă: vinul se varsă și burdufurile se strică; ci pun vin nou în burdufuri noi și amândouă se păstrează împreună. Matei 9

Acum cercetati voi, care este odihna in care nu au intrat Evreii si cand a venit?
Vechi 18.11.2009, 11:43:01
Banned

Implicit

Citat:
Acum cercetati voi, care este odihna in care nu au intrat Evreii si cand a venit?
Odihna spirituală a mântuirii. Ea a venit prin Hristos, însă de ea s-au bucurat și evreii credincioși din vechime (nu tot poporul evreu).

"56. Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat." (Ioan 8)
Vechi 18.11.2009, 11:46:53
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Odihna spirituală a mântuirii. Ea a venit prin Hristos, însă de ea s-au bucurat și evreii credincioși din vechime (nu tot poporul evreu).

"56. Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat." (Ioan 8)
Mai exact cand?
Vechi 18.11.2009, 11:48:27
Banned

Implicit

Citat:
Mai exact cand?
"astăzi". Asta spune Pavel în Evrei 4.
Vechi 18.11.2009, 11:51:11
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".

Ziua care ne-a adus Mantuirea este Duminica,poti sa fi macar in viata ta sincer odata si sa recunosti?

Last edited by Danut7; 18.11.2009 at 11:53:12.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12