Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.01.2010, 20:57:35
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
19.Și luând pâinea, mulțumind, a frânt și le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceți spre pomenirea Mea. (Luca 22)

24.Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25.Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. (1 Cor.11)
Nici nu ma astept ca sa accepti din prima asa lucruri neobisnuite,care nu se vad si nu se pot demonstra,decat daca le crezi
Ok,incerc sa iau acest citat literal."spre pomenirea Mea" ar putea indica ca,atunci cand vreti sa va amintiti de Domnul si de jertfa Sa,sa frangeti painea sa o imparititi si sa o mancati.
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .Pare ca se cere o participare mai mare decat simpla frangere ,a unei paini ce inchipuie pe Domnul.Se cere si mancarea ei. Cum? Mancati painea ce aminteste de Domnul?Cam grobian...
In plus,daca luam literal "spre pomenirea Mea",de ce sa nu luam literal si propozitia "painea..este Trupul Meu" . Domnul zice:aceasta paine e Trupul Meu ,literal . Iar in alte parti,tot literal,zice sa mancam Trupul Sau.Ba chiar foloseste aceasta ca excluziune :"Cine nu manaca trupul Meu nu ramane in Mine"
Pina acum mi-ati parut niste oameni drepti,care vorbiti logic si pe argumente.
E corect ca sa interpretezi motamo niste citate,iar altele nu?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 20:58:43
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ai greșit adresa, noi nu susținem că ne mântuim "doar prin botez". Oare cine-și botează pruncii să nu moară nebotezați și astfel pierduți?
Cred ca Ioana Andreea s-a referit aici la doctrina prezenta la multe dintre cultele protestante si neo-protestante, ca dupa ce esti botezat esti salvat si nu mai ai cum sa-ti pierzi salvarea.In engleza "once saved always saved".Ortodoxia nicidecum nu invata acest lucru.Nu confunda una cu alta.

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Este de Biserica ,dar,ca sa fii in Biserica,trebuie sa te implici,caci noi nu ne mantuim doar prin botez,"ca" voi.
Nu mai rastalmacii cuvintele oamenilor.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 21:03:03
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Nici nu ma astept ca sa accepti din prima asa lucruri neobisnuite,care nu se vad si nu se pot demonstra,decat daca le crezi
Ok,incerc sa iau acest citat literal."spre pomenirea Mea" ar putea indica ca,atunci cand vreti sa va amintiti de Domnul si de jertfa Sa,sa frangeti painea sa o imparititi si sa o mancati.
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .Pare ca se cere o participare mai mare decat simpla frangere ,a unei paini ce inchipuie pe Domnul.Se cere si mancarea ei. Cum? Mancati painea ce aminteste de Domnul?Cam grobian...
In plus,daca luam literal "spre pomenirea Mea",de ce sa nu luam literal si propozitia "painea..este Trupul Meu" . Domnul zice:aceasta paine e Trupul Meu ,literal . Iar in alte parti,tot literal,zice sa mancam Trupul Sau.Ba chiar foloseste aceasta ca excluziune :"Cine nu manaca trupul Meu nu ramane in Mine"
Uite ca pot fi si "demonstrate" :

http://www.therealpresence.org/eucha.../lanciano.html

Cititi acolo.S-a intamplat inainte de schisma la Lanciano, in sec VIII.De atunci s-a mai intamplat si in Biserica Ortodoxa aceasta minune.De fiecare data, cand oamenii s-au indoit ca este,cu adevarat,Trupul si Sangele Mantuitorului.
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 21:32:29
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
Ai greșit adresa, noi nu susținem că ne mântuim "doar prin botez". Oare cine-și botează pruncii să nu moară nebotezați și astfel pierduți?
Asta nu inseamna ca daca un prunc e botezat,automat e mantuit,depinde de ce fapt va avea.

Citat:
Dacă atât a înțeles el, să zicem că i se iartă; dar te rog nu fă o regulă din asta.
Era vorba ca din credinta lui,Iisus a mutat muntele si el facea chiar icoane.Deci,e absurd sa spui ca era idolatrie.

Citat:
Nu sunt eu avocatul lui Luther, dar din câte știu, nu a negat spovedania [înaintea lui Dumnezeu] și nici împărtășania.
Iisus a vorbit de spovedania in fata apostolilor.Nu numai in fata Lui,in mod direct.
Vechi 19.01.2010, 21:34:10
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
n-am inteles.
Vechi 19.01.2010, 21:34:59
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

aaa,nu era pt mine.
Vechi 19.01.2010, 23:36:06
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Hopa! Dar de ce sa o mancati? De ce nu doar sa o frangeti? Iata o intrebare .
Nu te saturi doar privind pâinea cum se frânge, trebuie s-o și mănânci. Nu e suficient să admiri jertfa Domnului Hristos pe cruce, trebuie să te și împărtășești de viața Lui curată. Precum pâinea și vinul devin parte a trupului tău prin metabolism, aidoma viața curtată și fără păcat a Domnului trebuie să devină parte a firii tale. Acest aidoma transformă actul sfânt al împărtășirii într-un simbol, nu în realitate antropofagă.

Din nefericire, această pretinsă "taină" dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică cu tot. Dacă ar fi așa însă, de ce este nevoie de o repetare a acestei taine? Dacă este atât de eficientă și Îl aduce pe Hristos Însuși în trupul și sufletul nostru, ce se întâmplă de fapt? Cum se face că a doua zi sau după o săptămână și-a pierdut efectul?

Citat:
Păi luați-o literal, la modul propriu daca așa doriți și o să dezvoltați astfel o teologie alandala. Luați la rând toate simbolurile pe care le-a rostit Hristos cu privire la Sine și viața veșnică. Începeți cu acesta:

7.A zis deci iarăși Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt ușa oilor. 9.Eu sunt ușa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; și va intra și va ieși și pășune va afla. (Ioan 10)

Așadar, conform "teologiei alandala", aici Hristos nu minte (spune de două ori "adevărat"), ci spune că El e ușa, deci are -Doamne iartă-mă- clanță, canaturi, etc., și pentru a fi mântuiți, trebuie să trecem literal prin El. Iacătă încă o "sfîntă taină" prin care credincioșii alandala sunt mîntuiți!
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 23:37:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Cred ca Ioana Andreea s-a referit aici la doctrina prezenta la multe dintre cultele protestante si neo-protestante, ca dupa ce esti botezat esti salvat si nu mai ai cum sa-ti pierzi salvarea.In engleza "once saved always saved".Ortodoxia nicidecum nu invata acest lucru.Nu confunda una cu alta.
Nici adventismul nu învață așa ceva (odată mântuit-pentru totdeauna mântuit), și Ioana Andreea știe că eu sunt adventist. Postarea ei era un comentariu la răspunsul meu, deci nu s-a referit la alți neo ori vetero.

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Te-a numit avocatul ei?
Reply With Quote
Vechi 19.01.2010, 23:40:27
Banned

Implicit

Citat:
Asta nu inseamna ca daca un prunc e botezat,automat e mantuit,depinde de ce fapt va avea.
Și atunci de ce atâta grabă disperată să botezi pruncii "să nu moară nebotezați"?

Citat:
Iisus a vorbit de spovedania in fata apostolilor.Nu numai in fata Lui,in mod direct.
Poți însoți acest argument și cu texte din Evanghelie?
Reply With Quote
Vechi 20.01.2010, 00:07:17
Ioana-Andreea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Din nefericire, această pretinsă "taină" dă speranțe false multor sute de milioane de oameni, care cred că mâncând o bucățică de pâine și luând o gură de vin din potirul popii Îl ingerează pe Hristos Însuși, cu viața veșnică cu tot. Dacă ar fi așa însă, de ce este nevoie de o repetare a acestei taine? Dacă este atât de eficientă și Îl aduce pe Hristos Însuși în trupul și sufletul nostru, ce se întâmplă de fapt? Cum se face că a doua zi sau după o săptămână și-a pierdut efectul?
pt ca omul pacatuieste.

Citat:
Și atunci de ce atâta grabă disperată să botezi pruncii "să nu moară nebotezați"?
daca cineva m nebotezat,preotii spun ca nu se poate mantui.Dar,daca s eboteaza,nu inseamna ca,automat,se mantuieste,ci ca are sansa de a o face,imbinand botezul cu faptele si vietuirea.

Citat:
Te-a numit avocatul ei?
da.

Citat:
Poți însoți acest argument și cu texte din Evanghelie?
Oamenii isi spuneau pacatele Sfantului Ioan Botezatorul,le spuneau si apostolilor,David si ceilalti isi strigau si ei pacatele unii altora(puteau sa le spuna in gand direct,nu?). "Ceea ce veti lega pe pamant,va fi legat in cer".

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50