![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Citeste capitolul "Nadejdea crestina" si vei intelege.
Citat:
Nu invataturile sunt problema ci cunoasterea lor si punerea in practica. Credinciosul ortodox nu le cunoaste (ii sunt bagate pe gat altele care preamaresc clerul si biserica). P.S. Si eu am fost ortodox. Abia de vreo 4 ani fac parte din alt cult. M-ai inteles gresit. As vrea sa scot la suprafata lucrurile foarte bune din "Invatatura de credinta ortodoxa", care din pacate nu sunt cunoscute. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Eu cred ca m-am obosit, am luat carti adventiste de vreo 2 milioane + ce am primit gratis, dar acum le dau in beci cu alte materiale asemanatoare. Fara suparare, chiar nu am gasit ceva cu care s-ar putea suplimenta ortodoxia, asta asa ca sa ma exprim delicat. Eu totusi zic ca nu avem in comun, si iti argumentez asta cu Scriptura: "Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie, Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos. Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!" Citat:
Citat:
Citat:
Apropierea mortii il face pe cel credincios sa se bucure de apropiata intalnire cu Hristos (la fel ca Pavel) Apropierea Judecatii e imbucuratoare pentru ca inseamna in plus invingerea definitiva a raului si restaurarea starii de dinainte de cadere. Dimpotriva, as zice ca neo-saducheismul adventist impinge omul spre iresponsabilitate spirituala. La o adica poti face orice, mai mult decat sa mori (ceea ce oricum se intampla cel putin o data) ce poti pati? Si la o adica si comunistii isi lichidau adversarii politici printr-un glonte in cap, de ce ar fi dumnezeul adventist mai bun decat ei? Citat:
Pacat ca unii tin musai sa se uite peste gard si sa convinga pe altii ca oaia vecinului e mai baltzata decat capra proprie. Citat:
Sincer, ai citit din invatatura ortodoxa (ceea ce ai enuntat mai inainte) cat ai fost "ortodox" sau dupa..? Adica ne spui si noua cum judeci viata ta de crestin ortodox, acum? Citat:
Tie? Adventistilor? Ortodocsilor de pe acest forum? Daca da, ce te face sa crezi ca nu le cunosc? Sau altora..cui? Last edited by AlinB; 18.02.2010 at 21:18:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca crezi in majoritatea punctelor din Crez ,nu te pune pe ganduri?De unde vin aceste invataturi? Cum ar fi lumea fara ele?
Ele chiar sunt un tezaur comun ale crestinatatii. Deci biserica care a nascut aceste invataturi,prin comuniununea atator sfinti in sinoade,chiar purta adevarul in ea. Ce ar mai fi nou,pentru aceasta Biserica? Vremurile s-au tulburat,dar nu ea,asa ca nu inteleg de ce astazi nu o mai apreciati |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin." "sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi" (Ioan 6:40) Citat:
Invaturile sanatoase si folositoare pentru mantuirea mea, despre care nu mi-a spus nimeni, le-am gasit in biserica din care fac parte (si care pune accentul pe astfel de invataturi). Acum, multe din aceste invataturi le gasesc si in "Invatatura de credinta ortodoxa". Ma bucura acest lucru si sper ca multi ortodocsi sa le descopere (ceea ce nu va fi pe placul unor persoane). |
|
|||
|
|||
![]()
Ma pune pe ganduri faptul ca aceste puncte din Crez a trebuit sa le gasesc aprofundate si crezute cu adevarat in alta biserica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se accepta Ortodoxia primelor veacuri ca radacina comuna? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru inceput postez link-ul in care este prezentata foarte frumos (in armonie cu Sfanta Scriptura) "Nadejdea crestina": http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ina-80556.html Aceeasi nadejde o avem si noi. |
|
|||
|
|||
![]()
Se accepta ceea ce este in armonie cu Sfanta Scriptura. De fapt, insasi Sfanta Scriptura (singura Carte unde gasim invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Sai Apostoli) trebuie sa fie radacina comuna.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu cred ca radacina comuna este Domnul Iisus si Evanghelia Sa.Acolo am putea gasi multe puncte comune. Noi si toti oamenii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. "Nu se accepta" insusirea de catre o biserica, a ceea ce ne-a fost lasat de Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|