![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Credinta e pentru cei de acum care nu mai pot vedea pe DUMNEZEU acei oameni stiau ca exista DUMNEZEU nu aveau nevoie sa creada.
Dar pentru cei de acum pare o nebunie acest lucru datorita dezvoltarii tehnologiei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu e ca la alegeri, unde daca are 5% intra în parlament. E ca un bolnav care are 95% sanse sa moara si asta se si întâmpla. Iar daca totusi traieste este considerata o minune, ceva ce în mod normal nu se întâmpla. Citat:
Citat:
Citat:
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 22.02.2010 at 22:10:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu v-am zis ca Traditie habar n-are ce-s alea probabilitati. Important e ca niste creationisti au gasit un calcul (care fac pariu ca e gresit si mai ales ca prea putini crestini l-ar intelege) cu care sa arate ca evolutia nu putea avea loc. Pacat pentru ei ca asemenea probabilitati nu se calculeaza a posteriori. Si dupa cum am mai zis, doar niste creationisti ar putea afirma ca evolutia se bazeaza pe aparitia spontana a unei celule. Ei nici macar nu ataca evolutionismul.
Inca o problema cu folosirea probabilitatilor in "divinologie" este ca oricum o dai o creatura suficient de complexa incat sa creeze macar o celula care de una singura ar fi aparut cu o probabilitate practic nula, are sanse infinit mai mici sa existe decat celula insasi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ai2, zi-ne tu cam care crezi ca e probabilitatea ca celulele sa fi aparut. Fiindca altfel e o discutie fara sens, sa tot spui ba nu, ba nu.
Ceea ce zici cu posibilitatea creaturii care face o celula e o naivitate, Dumnezeu nu a creat doar lucrurile ci si materia din care sunt ele facute. Si le-a creat din nimic. Nu conteaza cât de moral sau imoral e ateismul, daca el se manifesta religios e religie. ........................ Topcat, vidul nu poate deveni brusc nevid. Iar absolutul nu poate fi decât personal, viu (rational). Numai un astfel de absolut poate explica existenta, sau cel putin poate mai mult decât un absolut impersonal.
|
|||
|
|||
![]()
E un vid mai special :) E cam ca un podis fata de o cimpie (care ar fi vidul normal). E tot o cimpie, dar are un potential mai mare. E destul de greu de explicat, fizica de azi e aproape imposibil de inteles. Important e ca matematic e posibil.
Desigur, argumentele lipsesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
în cazul de fata). Argumentele nu lipsesc, ti le-am mai spus: materia nu poate fi absoluta, nu poate fi propria-si cauza. Trei argumente principale sunt împotriva evolutionismului: -natura conditionata a materiei -prea multele coincidente, lipsa conditiilor si probabilitatea extrem de scazuta ca materia sa se fi organizat în sisteme complexe (la asta se adauga si subreziciunea teoriei selectiei naturale care nu explica trecerea de la organisme simple la organisme evoluate, voi detalia cu alta ocazie). -viata constienta care nu poate fi explicata material Si înca ceva: materialismul pleaca de la ideea ca lumea poate fi înteleasa prin studiu. Acest punct de plecare mi se pare gresit. Întâi trebuie sa-ti explici cauza lumii ca sa o întelegi pe ea.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 23.02.2010 at 07:54:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
-Coincidentele sint aparente si date de perspectiva timpului. Conditii existau, poate ca nu in ciorba primordiala dar exista si alte posibilitati (izvoarele sulfurice de pe fundul oceanelor, nori stelari etc). -Viata constienta e din ce in ce mai bine explicata Cum pana mea sa-ti explici vreo cauza fara sa studiezi ceva? :) |
|
|||||
|
|||||
![]()
Deci tu sustii ca un numar poate fi în acelasi timp egal si diferit fata de alt numar?
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|