![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
E un vid mai special :) E cam ca un podis fata de o cimpie (care ar fi vidul normal). E tot o cimpie, dar are un potential mai mare. E destul de greu de explicat, fizica de azi e aproape imposibil de inteles. Important e ca matematic e posibil.
Desigur, argumentele lipsesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
în cazul de fata). Argumentele nu lipsesc, ti le-am mai spus: materia nu poate fi absoluta, nu poate fi propria-si cauza. Trei argumente principale sunt împotriva evolutionismului: -natura conditionata a materiei -prea multele coincidente, lipsa conditiilor si probabilitatea extrem de scazuta ca materia sa se fi organizat în sisteme complexe (la asta se adauga si subreziciunea teoriei selectiei naturale care nu explica trecerea de la organisme simple la organisme evoluate, voi detalia cu alta ocazie). -viata constienta care nu poate fi explicata material Si înca ceva: materialismul pleaca de la ideea ca lumea poate fi înteleasa prin studiu. Acest punct de plecare mi se pare gresit. Întâi trebuie sa-ti explici cauza lumii ca sa o întelegi pe ea.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 23.02.2010 at 07:54:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
-Coincidentele sint aparente si date de perspectiva timpului. Conditii existau, poate ca nu in ciorba primordiala dar exista si alte posibilitati (izvoarele sulfurice de pe fundul oceanelor, nori stelari etc). -Viata constienta e din ce in ce mai bine explicata Cum pana mea sa-ti explici vreo cauza fara sa studiezi ceva? :) |
|
|||||
|
|||||
![]()
Deci tu sustii ca un numar poate fi în acelasi timp egal si diferit fata de alt numar?
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca ai una pentru Dzeu? Pentru ca? Citat:
Citat:
Nu ai acces decit la efectele senzoriale Da, da, am observat :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Explica-mi si varianta ta, ca mor de curiozitate... :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||||
|
|||||
![]()
Si în realitate se poate ca un lucru sa apara din vid?
Citat:
Conceptul de Dumnezeu reprezinta un tip de fiinta care are cauza în Sine însusi. Nu acelasi lucru se poate spune despre materie, din punct de vedere stiintific sau filozofic. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Da, in acest tip de vid http://en.wikipedia.org/wiki/False_vacuum
Citat:
Nu stiu, insa probabilitatea nu e zero Citat:
Da un exemplu de rezultat verificabil al rugaciunii, de rezultat verificabil al acestui tip de cunoastere, si te cred. |
|
|||
|
|||
![]()
Se spunea pe aici ca sunt lucruri ce nu pot fi explicate.
Adica cele in care ar trebui sa credem. Este asta o contradictie? |
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|