![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Manastirea Diaconesti ocupa un loc deosebit in inima mea. Se afla pe Valea Trotusului in apropiere de granita dintre Moldova si Transilvania, in vecinatatea satului unde locuiesc bunicii mei. Nu cred ca sunt dintre dvs care au ajuns la aceasta manastire si eu ajung destul de rar, dar de fiecare data cu aceeasi dragoste si cu aceeasi nerabdare de a participa la Sf Liturghie, de a-l asculta predicand pe parintele Amfilohie si de a le auzi cantand pe maicile de acolo.
Cel mai mult am fost impresioanata de vocile distinse ale maicutelor, de blandetea si de linistea care ti-o transmit cantarile lor. Poate ati auzit de parintele de acolo sau l-ati intalnit la Manastirea Petru Voda pentru ca din cate stiu este ucenic al pr. Iustin Parvu, iar vocile maicilor s-ar putea sa va fie cunoscute din colindele si cantarile bizantine inregistrate. Ceea ce vreau să spun este faptul că de fiecare data simpla participare la Sf Liturghie in acest sfant lacas a avut darul sa-mi ia cu mana multe dintre framantarile sufletesti si sa puna in locul lor impacare si liniste. Va recomand cu toata caldura aceasta Sfanta Manastire in care cu adevarat se simte duhul credintei ortodoxe. Merita vizitata nu ca turist, ci ca pelerin. Cine are dorinta si rabdarea asta se va imbogati spiritual.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Sf Nicolae parohia Sf Antonie cel Mare langa sectia 13 eu zic ca este cea mai frumoasa biserica,asta si manastirea Crasna.....Dar si Sf Mercurie este foarte frumoasa si apreciez munca Parintelui Paul si a copiilor lui ....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Da, da, este celebra, acolo se gaseste mana Sf. Ciprian si se fac dezlegari de farmece.
|
||||
|
||||
![]()
Gata, am reperat-o ! Vă mulțumesc frumos amândoura ! Doamne ajută !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In rest minunat topic...l-am gasit, l-am citit si m-am gandit ca merita readus in actualitate.
|
||||
|
||||
![]()
Biserica mea de suflet este Sfanta Manastire Lainici. Numai acolo pot merge. Simt ca doar Liturghia pe care o aud acolo ma hraneste. Preoti,calugari si frati minunati!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În biserica acestei măn. de află moaște ale Sf. Mina. |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica mea de suflet este cea in care a fost botezat fiul meu, unde imi gasesc linistea -preoti minunati si crestini adevarati- astazi si-a sarbatorit hramul, pentru ca se afla sub ocrotirea Maicii Domnului .
Dar biserica mea de suflet este si bisericuta in care am primit botezul de crestin si imi amintesc cu deosebita bucurie despre batranul preot care poposea de fiecare data la noi, evocandu-i pe bunicii mei, oameni ai bisericii, care aveau o evlavie deosebita fata de cele sfinte.Asadar, leaganul copilariei mele a fost inmiresmat de povestiri cu sfinti, pe care mi le spuneau ei, bunicii. Toti bunicii ar trebui sa-si rasfete astfel nepotii, pentru ca ei, copiii, au sufletele curate.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care este biserica voastra de suflet ? | anamaria.petre | Generalitati | 10 | 22.01.2013 16:10:37 |
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 15 | 02.08.2011 23:07:35 |
Va rog din suflet daca puteti sa o pomeniti azi in rugaciunea voastra | mara2008 | Umanitare | 16 | 10.09.2010 18:17:36 |
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? | schimnic | Despre Biserica Ortodoxa in general | 40 | 29.04.2009 18:55:41 |
|