Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 17:07:13
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Nu stiu despre voi, dar in lumina acestei noi descoperiri teoria panspermiei imi pare din ce in ce mai atragatoare.
ce este acesta teorie a panspermiei? nu cunosc. :)
Gata, am gasit:
Ipoteza panspermiei dirijate
Această ipoteză, elaborată de Crick și Orgel (1973, 1983), consideră că viața ar fi apărut de pe o altă planetă „mai veche”, care a beneficiat de condiții asemănătoare sau chiar mai bune pentru apariția ei. În sprijinul acestei teorii, Crik aduce două argumente: dacă viața ar avea originea pe Pământ, ar fi apărut în mod cert în mai multe locuri simultan; în acest caz ar fi greu de explicat caracterul uniform, cvasiuniversal al codului genetic și absența unor mecanisme precursoare lui ținând seama de ritmul general al evoluției, timpul scurs între formarea pământului și apariția cianobacteriilor este mult prea scurt pentru a explica apariția lor.

Last edited by maria-luisa; 27.05.2010 at 17:11:39.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 17:42:09
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Eu am inteles mesajul tau dar ce vreau sa spun e ca in conditii extreme s-ar putea sa-ti schimbi parerea. Multe grozavii au fost comise de oameni pasnici cand situatia e devenit disperata. Si eu spun ca n-as manca pe nimeni dar sincer nu-mi doresc sa ajung in situatia de a alege.
Evident exista si reversul medaliei in sensul ca niste fricosi devin eroi. Asa ca nu putem sti ce vom face intr-o situatie data.
Nici eu. Nu stiu, eu nu ma vad in stare de asa ceva. Este de dorit sa nu ajunga nimeni in aceasta situatie...
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 20:41:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu stiu despre voi, dar in lumina acestei noi descoperiri teoria panspermiei imi pare din ce in ce mai atragatoare.
Deocamdata nu exista metode sa acoperi distante interstelare (si nici nu se intrevad in viitorul nici macar indepartat) deci teoria panspermiei nu e deloc atragatoare. Mai ales ca nu rezolva problema aparitiei vietii initiale, doar o indeparteaza in spatiu.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 08:21:41
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Deocamdata nu exista metode sa acoperi distante interstelare (si nici nu se intrevad in viitorul nici macar indepartat) deci teoria panspermiei nu e deloc atragatoare. Mai ales ca nu rezolva problema aparitiei vietii initiale, doar o indeparteaza in spatiu.
Nu este o teorie despre cum a aparut viata, ci una despre originea vietii pe Pamant. Exista forme de viata care sunt in stare sa reziste la conditiile extreme din spatiu. Sau poate ne-au plantat extraterestri un prion sau un virus pe vreun bolovan spatial si l-au proiectat cu o prastie la fel de spatiala inspre noi. Toate mi se pare mai credibile decat Adam si Eva.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 09:47:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Nu este o teorie despre cum a aparut viata, ci una despre originea vietii pe Pamant. Exista forme de viata care sunt in stare sa reziste la conditiile extreme din spatiu. Sau poate ne-au plantat extraterestri un prion sau un virus pe vreun bolovan spatial si l-au proiectat cu o prastie la fel de spatiala inspre noi. Toate mi se pare mai credibile decat Adam si Eva.
Cel putin deocamdata nu a reiesit ca pe Pamint nu ar fi putut aparea viata spontan sau ca aceasta ar fi fost mai probabil sa apara (prima data) altundeva decit pe Pamint.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 11:48:49
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cel putin deocamdata nu a reiesit ca pe Pamint nu ar fi putut aparea viata spontan sau ca aceasta ar fi fost mai probabil sa apara (prima data) altundeva decit pe Pamint.
Sunt constient de asta, dar daca asa s-a intamplat, atunci e plictisitor.

Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 12:38:40
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
Toate acestea sunt simbolice, nu cred ca se refera la trupul fizic. Imi cer iertare daca gresesc, dar eu nu pot sa inteleg asa ceva.
Ce tot zici tu aici Maria-Luisa? dupa 1053 de postari pe forumul crestin-ortodox, cum de scoti asa ceva din tastatura? Tu nu vezi ca acea creatura caruia i-ai raspuns isi bate joc de... de cine? de tine?de noi? de toti crestinii?... Nu... de el insusi!!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 14:48:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Ce tot zici tu aici Maria-Luisa? dupa 1053 de postari pe forumul crestin-ortodox, cum de scoti asa ceva din tastatura? Tu nu vezi ca acea creatura caruia i-ai raspuns isi bate joc de... de cine? de tine?de noi? de toti crestinii?... Nu... de el insusi!!
ce-am facut?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:02:21
horatiu.miron's Avatar
Senior Member

Implicit

@topcat: creaturo!

Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 15:12:50
topcat
Guest

Implicit

Citat:
@topcat: creaturo!
Cine zice ala e :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Laborator thefaith Nunta 20 10.07.2009 00:32:16
cum e viata....... simi Generalitati 7 08.07.2008 21:34:17