Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2010, 08:21:41
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Deocamdata nu exista metode sa acoperi distante interstelare (si nici nu se intrevad in viitorul nici macar indepartat) deci teoria panspermiei nu e deloc atragatoare. Mai ales ca nu rezolva problema aparitiei vietii initiale, doar o indeparteaza in spatiu.
Nu este o teorie despre cum a aparut viata, ci una despre originea vietii pe Pamant. Exista forme de viata care sunt in stare sa reziste la conditiile extreme din spatiu. Sau poate ne-au plantat extraterestri un prion sau un virus pe vreun bolovan spatial si l-au proiectat cu o prastie la fel de spatiala inspre noi. Toate mi se pare mai credibile decat Adam si Eva.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 09:47:22
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Nu este o teorie despre cum a aparut viata, ci una despre originea vietii pe Pamant. Exista forme de viata care sunt in stare sa reziste la conditiile extreme din spatiu. Sau poate ne-au plantat extraterestri un prion sau un virus pe vreun bolovan spatial si l-au proiectat cu o prastie la fel de spatiala inspre noi. Toate mi se pare mai credibile decat Adam si Eva.
Cel putin deocamdata nu a reiesit ca pe Pamint nu ar fi putut aparea viata spontan sau ca aceasta ar fi fost mai probabil sa apara (prima data) altundeva decit pe Pamint.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 11:48:49
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Cel putin deocamdata nu a reiesit ca pe Pamint nu ar fi putut aparea viata spontan sau ca aceasta ar fi fost mai probabil sa apara (prima data) altundeva decit pe Pamint.
Sunt constient de asta, dar daca asa s-a intamplat, atunci e plictisitor.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 10:27:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Pai cand ai fost educat o viata in spiritul "ateist-stiintific" e cam greu sa mai crezi altceva, chiar in ciuda evidentelor.
Reply With Quote
Vechi 03.06.2010, 19:52:19
pwnureface
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai cand ai fost educat o viata in spiritul "ateist-stiintific" e cam greu sa mai crezi altceva, chiar in ciuda evidentelor.
Defapt majoritatea ateilor au fost educati o viata in spiritul crestin.Si ce ironic ca daca in fraza ta in loc de ateist-stiintific pui crestin are de 10 ori mai mult sens.E cam greu sa mai crezi alceva cand esti educat in spiritul crestin in ciuda evidentelor din viata moderna si a bunului simt nu-i asa?:D
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 04:10:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de pwnureface Vezi mesajul
Defapt majoritatea ateilor au fost educati o viata in spiritul crestin.Si ce ironic ca daca in fraza ta in loc de ateist-stiintific pui crestin are de 10 ori mai mult sens.E cam greu sa mai crezi alceva cand esti educat in spiritul crestin in ciuda evidentelor din viata moderna si a bunului simt nu-i asa?:D
Majoritatea ateilor nu cred ca au habar ce e aia "educatie in spirit crestin".

In rest,aceeasi afirmatie ca mai sus, cand "bunul simt ateu" o sa-mi demonstreze ca printr-o combinatie de intamplari aleatoare poate sa rezulte o inteligenta comparabila macar cu a unei maimute, mai vorbim.

Pana atunci mergi si invata notiunea de "bun simt".
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 07:56:44
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Inteligenta scazuta e ultimul lucru de care poti vorbi la atei. Si daca o compari cu a unei maimute sau mai putin decat ai unei maimute, deja frizeaza ridicolul, dupa tonul asta un dialog cu tine n-are rost. Poate ar trebui sa deschizi un topic sa raspunda fiecare ce coeficient de inteligenta are, ca daca ti-as zice de corelatia coeficient inteligenta-grad de religiozitate care a reiesit in urma unor studii, nu m-ai crede .
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 11:10:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Sa inteleg ca nu poti accepta provocarea?
In primul rand vad ca nici macar nu ai inteles-o.

Uite cum stau lucrurile: daca tu imi demonstrezi ca o combinatie de evenimente aleatoare poate produce inteligenta, chiar de nivelul unei maimute, eu sunt de acord ca ateismul este un crez rezonabil.
In schimb daca nu poti face asta, atunci te pocaiesti.

Ce zici?

Last edited by AlinB; 05.06.2010 at 11:13:52.
Reply With Quote
Vechi 05.06.2010, 13:55:54
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
daca tu imi demonstrezi ca o combinatie de evenimente aleatoare poate produce inteligenta, chiar de nivelul unei maimute, eu sunt de acord ca ateismul este un crez rezonabil.
In schimb daca nu poti face asta, atunci te pocaiesti.
Ce zici?
=>tu ceri de la atei lucruri prea grele ,mai coboara standardele,cere-le sa-ti explice cum apare prima celula din materie anorganica . de inteligenta si ratiune ( lucruri de miliarde de ori mai complicate )ii intrebi dupa ce te lamuresc cum sta treaba cu chestiile mai simple...
Vechi 05.06.2010, 11:12:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
In rest,aceeasi afirmatie ca mai sus, cand "bunul simt ateu" o sa-mi demonstreze ca printr-o combinatie de intamplari aleatoare poate sa rezulte o inteligenta comparabila macar cu a unei maimute, mai vorbim.
Dar tie cind bunul simt o sa te faca sa nu mai repeti prostia cu combinatia de intimplari aleatoare?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum impacam viata duhovniceasca si viata lumeasca? sophia Biserica Ortodoxa Romana 40 28.12.2012 19:53:52
Viata mea Daiana Morala Crestina 6 29.10.2011 11:04:57
Viata duhovniceasca vs Viata sanatoasa razvan90 Generalitati 4 08.12.2010 23:54:23
Laborator thefaith Nunta 20 10.07.2009 00:32:16
cum e viata....... simi Generalitati 7 08.07.2008 21:34:17