Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2010, 15:21:13
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Hai ca-L neanitzarati si pe Hristos, nu ajungea toata omenirea :) A tras si Dumnezeu un somn adanc de doua zile, nefiind constient de Sine Cel Ce este.
Asa duh de moarte ca-n teoriile astea mai rar.
Si-adaug: asta nu face decat sa demonstreze ca nici macar Aceluiasi Dumnezeu nu va inchinati, ce sa mai discutam despre ce avem in comun. Aproape ca ar fi amuzant daca n-ar fi infiorator.
Vechi 27.06.2010, 15:25:56
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Buzz.......
N-am tradus nimic.
Vechi 27.06.2010, 15:59:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Trice, m-ai facut curioasa. Cum interpretezi asta: [ce e bolduit plus contextul] Despre ce se povesteste de fapt?

"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare
Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 27.06.2010, 16:11:23
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
N-am tradus nimic.
Atunci de ce-ai mintit.. De fiecare data cand v-am dat scripturile alea v-ati blocat.. Ceea ce nseamna ca invatatura adventista e contrara scripturii..
Vechi 27.06.2010, 16:11:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sufletul înseamnă omul viu, ființa întreagă vie. Pai dacă Domnul Hristos a murit (și Scriptura spune că a murit pentru păcatele noastre) cum putem înțelege că sufletul Lui era viu? Dacă a înviat (și Scriptura spune că a înviat!), înseamnă că a fost rechemat la viață. Nu e logic? De ce să ne pierdem în filozofii deșerte?
Dacă este așa, cum interpretați 1 Petru 3:18 și 19:

"Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare".

Nu e limpede ? "omorât cu trupul, viu cu duhul", ce poate fi mai clar ? De ce să ne pierdem în filozofii deșarte ?
Dar, dacă nu credeți în infailibilitatea petrină, poate credeți în cea paulină. La ce se referă Sf Ap Paul aici:
"Sau: "Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți! " (Rom 10:7) ?

Despre ce "adânc" e vorba ? Despre mormânt ? Păi mormintele nu sunt chiar așa de adânci, al lui Isus era de-a dreptul la suprafață.

Poate că mai limpede vi se va părea Sf Paul în Efeseni 4 cu 9:
"Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului?". Care să fie părțile acelea unde era Isus mort ? Mormântul ?

Dar a spune că sufletul lui Cristos a fost aneantizat în perioada în care trupul Lui a stat în mormânt nu este numai nebiblic ci și cu totul ne-teologic. Asta ar presupune că Dumnezeu a lipsit din Cer (unde nu era, că nu se înălțase încă), de pe Pământ (unde era aneantizat, adică nu era) și din Iad (fiindcă nu a coborât acolo). Cum vă închipuiți că ar continua să existe creația prin dispariția Creatorului chiar și o secundă ? Și încă ceva, dacă tot suntem la argumente teologice: prin a cui putere a înviat Cristos cu trupul ? Dacă nu mai era, cum poate să învieze singur ?

Citat:
Da. Iuda 1,9.
Hm ! Sunteți sincer când spuneți că acest verset:
"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" "
se referă la ridicare cu trupul la Cer a lui Moise ? De ce nu s-ar referi la o dorință pe care ar fi avut-o diavolul ca trupul lui Moise să fie îngropat la loc cunoscut, ca să fie adorat precum un idol ? De unde știți că interpretarea dv, și nu interpretarea mea este cea corectă ?
Ar putea Vechiul Testament să arunce o lumină în această problemă ? Poate că aici:
"Și a fost îngropat în vale, în pământul Moabului, în fața Bet-Peorului, dar nimeni nu știe mormântul lui nici până în ziua de astăzi. " (Deut, 34 cu 7).
Eu, mai degrabă înțeleg de aici ceea ce citesc, și anume că Moise a murit, a fost îngropat, iar locul unde se află trupul său este necunoscut. A câștigat Mihail, care dovedise deja că e mai puternic decât diavolul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 27.06.2010, 16:16:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Trice, m-ai facut curioasa. Cum interpretezi asta: [ce e bolduit plus contextul] Despre ce se povesteste de fapt?

Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare
Care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă."
Hristos a suferit moartea în natura Sa fizică (ce a luat-o la întrupare), dar a fost înviat în Duh (adică de Duhul Sfânt)- în Același Duh Sfânt prin a Cărui putere a propovăduit și Noe sărmanelor ființe ținute în închisoarea păcatului. Aceasta e versiunea scurtă. Nu-mi cere versiunea lungă că ne depărtăm de topic fără posibilitatea de a ne mai întoarce
Vechi 27.06.2010, 16:21:59
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Hristos a suferit moartea în natura Sa fizică (ce a luat-o la întrupare), dar a fost înviat în Duh (adică de Duhul Sfânt)- în Același Duh Sfânt prin a Cărui putere a propovăduit și Noe sărmanelor ființe ținute în închisoarea păcatului. Aceasta e versiunea scurtă. Nu-mi cere versiunea lungă că ne depărtăm de topic fără posibilitatea de a ne mai întoarce
N-am alta alternativa, caci am ramas in ceatza. Nu zice ca Noe s-a coborat, ci Hristos s-a coborat cu duhul si a propovaduit...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 27.06.2010, 16:35:30
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Atunci de ce-ai mintit.. De fiecare data cand v-am dat scripturile alea v-ati blocat.. Ceea ce nseamna ca invatatura adventista e contrara scripturii..
Îți readuc aminte că atunci când ai mai postat acele texte, ți-am cerut să le iei pe rând, nu toate deodată și ai făcut exact ce acuzi acum: te-ai blocat...
E drept că între timp topicul a fost închis.
Vechi 27.06.2010, 16:38:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
"Cine se va coborî întru adânc?", ca să ridice pe Hristos din morți! " (Rom 10:7) ?

Despre ce "adânc" e vorba ? Despre mormânt ? Păi mormintele nu sunt chiar așa de adânci, al lui Isus era de-a dreptul la suprafață.
Nu realizezi că e o vorbire figurativă? Adâncul [abyssos] reprezintă mormântul a cărui graniță e de netrecut asemenea unui hău, abis, genune, prăpastie. Totuși (și în aceasta constă minunea), Hristos de acolo a înviat!

Citat:
Poate că mai limpede vi se va părea Sf Paul în Efeseni 4 cu 9:
"Iar aceea că "S-a suit" - ce înseamnă decât că S-a pogorât în părțile cele mai de jos ale pământului?". Care să fie părțile acelea unde era Isus mort ? Mormântul ?
Pământul însuși era o prăpastie față de puritatea Cerului, însă Hristos S-a umilit într-atât pentru noi încât a coborât mai jos-în mormânt pentru ca înviind de acolo să ne ofere posibilitatea să scăpăm și noi din ghearele morții prin puterea învierii Lui.

Citat:
Dar a spune că sufletul lui Cristos a fost aneantizat în perioada în care trupul Lui a stat în mormânt nu este numai nebiblic ci și cu totul ne-teologic. Asta ar presupune că Dumnezeu a lipsit din Cer (unde nu era, că nu se înălțase încă), de pe Pământ (unde era aneantizat, adică nu era) și din Iad (fiindcă nu a coborât acolo). Cum vă închipuiți că ar continua să existe creația prin dispariția Creatorului chiar și o secundă ?
Nu sunt teolog, îmi ceri deci niște explicații peste puterile mele. Aât pot să-ți spun, că ești iarăși mărginit de terminologia folosită. Sufletul eu nu-l înțeleg în sensul filozofiei grecești, ci în sensul creștin, biblic-acela de ființă vie, completă.

Citat:
Și încă ceva, dacă tot suntem la argumente teologice: prin a cui putere a înviat Cristos cu trupul ? Dacă nu mai era, cum poate să învieze singur ?
Răspunsul îl găsești în textul din Petru ce nu l-am comentat: "prin Duhul" - prin puterea Duhului Sfânt.

Citat:
Hm ! Sunteți sincer când spuneți că acest verset:
"Dar Mihail Arhanghelul, când se împotrivea diavolului, certându-se cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să aducă judecată de hulă, ci a zis: "Să te certe pe tine Domnul!" "
se referă la ridicare cu trupul la Cer a lui Moise ? De ce nu s-ar referi la o dorință pe care ar fi avut-o diavolul ca trupul lui Moise să fie îngropat la loc cunoscut, ca să fie adorat precum un idol ? De unde știți că interpretarea dv, și nu interpretarea mea este cea corectă ?
Răspunsul îl găsiți pe Muntele Schimbării la Față. Acolo apar atât Ilie cît și Moise, care sunt aduși din Cer, deci e logic că Moise fusese în prealabil înviat.
Vechi 27.06.2010, 16:39:57
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
N-am alta alternativa, caci am ramas in ceatza. Nu zice ca Noe s-a coborat, ci Hristos s-a coborat cu duhul si a propovaduit...
Depinde cum citim. Ideile preconcepute, uneori ne obligă să citim altfel de cum scrie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42