![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tesla vorbea de inspirație, nu de contactul cu vreo manifestare sensibilă. La fel și cu acel compozitor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai spus ca o entitate i-a comunicat descoperirile lui Tesla.. eu am raspuns ca demonii fac asta.. Acum tu imi pui cuvinte in gura ca toate descoperirile si operele sunt de la diavol! Pai ce? Oamenii nu au muncit pentru ele? Sau a venit cineva si le-a suflat la ureche? Comunicarea de care vorbesti tu (cu entitati nevazute) este draceasca. Unii s-au specializat atat de mult in asta incat sunt capabili sa cheme entitatea in orice conditii si aceea apare. Cat despre inspiratia in muzica... exista chiar un caz celebru a unei compozitii pentru vioara .. Devil's trill. Compozitorul ustine ca diavolul i s-a aratat si i-a cantat aceasta muzica. Cert este ca este deosebit de frumoasa. Si atunci trecem la punctul 2.. de ce crezi ca ideea umana de frumusete este aceeasi cu ceea ce considera Dumnezeu frumos? Diavolul nu este capabil sa inspire lucruri pe care omul le considera frumoase? Ba da.. si inca cum! Ca de-aia inseala oamenii cu spor. Cred ca doar un om despatimit poate sti cu adevarat ce este frumos (in sensul ca ceea ce cosnideram in mod uzual frumos... nu este asa in ochii lui Dumnezeu). Un exemplu simplu: fardarea (considerat pacat.. bine, se vor gasi unii care spun ca nu.. alta discutie). Alt exemplu: fa un exercitiu si citeste doar romane laureate cu premiul Nobel. Eu am facut acest expriment in facultate si abia am reusit sa citesc cinci.. apoi nu am mai rezistat, am concluzionat ca Nobel pt literatura se da pt tampenii. Poate ca nu am ales cele mai bune romane, nu are importanta... Daca ar fi fost inspirate de Dumnezeu, m-ar fi apropiat de credinta, dar eu eram atee si nu m-au miscat deloc. (Tocmai am citit zilele astea o scurta analiza a cartii alice in tara minunilor din perspectiva psihanalitica (banuiesc ca stiti ca autorul era fotograf amator si obsedat de fete tinere.. ). Toate simbolurile gaura de iepure (in care cade Alice), cheia, usa, gradina etc.. sunt simboluri vaginale (mai putin, cheia, adevarat, ca este simbol falic).. toata mania autorului cu marirea si micsorarea.. interpretate din aceeasi perspectiva a obsesiei lui pedofile etc... Asta-i literatura? (carte de copii, inca).. bleah. asta-i primul exemplu ce mi-a venit in minte... dar mai am multe. Si exemple extreme din muzica: gandeste-te la muzica de azi.. la lady gaga.. sau la melodia aia care e acum nr. 1 in topuri in sua "i love the way you lie" - lumea este innebunita dupa aceasta melodie care promoveaza violenta domestica: el ii da foc iubitei si ea spune ca este ok, ca ii place sa arda! pentru cei pasionati de mesaje ascunse, da, exista si aici un mesaj ascuns evident). Ok, tu poti spune ca aceasta muzica nu va ramane in istorie. Da, dar lumea o considera friumoasa si gaseste placere in ea. Mai putem spune ca ce este frumos si lui Dumnezeu ii place in astfel de conditii?) Putini scriitori merita cititi. Putini te apropie de Dumnezeu. 3. Dracii sunt amagitori.. Unii se vor prezenta drept buni, iar altii drept rai. Daca ai vazut vreodata la tv pe cei care se ocupa de spiritism.. unii dintre ei sustin ca vorbesc doar cu entitati pozitive (ba inca tin post, merg la Sf. Liturghie etc.. pentru a nu ajunge in contact cu entitati negative.) Realitatea este ca indiferent sub ce forma se arata.. tot draci sunt. Citeste "Despre Inselare" de sfantul Ignatie Brianceaninov. Este o carte de baza pt orice crestin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nimeni nu a zis ca evolutia omenirii este "de la diavol" ... este strict interpretarea ta il cred mai degraba pe parintele Cleopa ... decat stirile neasumate de nimeni; stiu ca exista o perceptie peste cea fizica obisnuita ... si il cred pe parintele Cleopa cand ne spune ce a trait |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca este sa o luam asa,simboluri psihanalitice se gasesc peste tot in jurul nostru,ce ar insemna sa ne traim viata in functie de ele? Sarpele (care apare in Biblie),pestele (care este chiar si un simbol crestin) sunt considerate simboluri falice privite din perspectiva psihanalitica,precum si multe altele.
|
|||
|
|||
![]()
Anna eu consider ca diavolul nu este capabila sa ofere evolutie, sa ofere ceva oamenilor, sa ajute, el doar amageste si pierde.
Apropo de Darwin si teoria lui, Darwin era un om de stiinta chinuit, el a conceput teoria sa pentru a demonstra non-existenta lui Dumnezeu, fiind strivit de moartea ficei sale mai mari. La inceput era un om fidel familiei si religiei, dar povara moartii ficei sale a fost prea mare pentru el si atunci el a inceput o revolutie morala si religioasa. E usor sa fim vituosi si buni cand viata noastra curge lin...Eu il inteleg si nu il judec, lucrarea am auzit de ea, dar nu am avut nici macar curiozitatea sa o rasfoiesc, de citit nici atat. Cat despre literatura si Lady Gaga, sunt carti care imi plac ma inspira si carti care nu-mi spun nimic...la fel si cu muzica..e mult de discutat aici... daniil96 Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cred ca tu cauti caii verzi de pe peretii cunoasteri.cauta pe Dumnezeu si vei vedea caci,cursul vietii tale se va schimba,nu vei mai pune atitea intrebari cam fara rost si vei vedea ca raspunsurile pt.viata sunt in tine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toate marile descoperiri ale omenirii exact asa au aparut: prin intrebari,cautari! Dumnezeu nu ne-ar fi creat atat de complecsi si cu un creier atat de dezvoltat,din care utilizam doar o mica parte,daca nu si-ar fi dorit ca noi sa evoluam pe toate planurile,iar asta nu are de ce sa contravina credintei in Dumnezeu. La ce iti dau dreptate este faptul ca intr-adevar,majoritatea raspunsurilor sunt in noi insine si ca Dumnezeu poate fi perceput cu sufletul si mult prea putin cu rationalul.
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 07.10.2010 at 10:03:34. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tu ai ajuns la adevarul sublim desi ma indoiesc , esti plin de rautate si lipsit de intelegere, asta nu inseamna ca eu trebuie sa te cred pe cuvant, e in natura omului sa isi puna intrebari si sa caute cai verzi pe pereti, nici macar nu te-ai gandit ca poate unii au un motiv sa intrebe...e simplu de spus " cauta pe Dumnezeu" dar ai uitat sa spui partea cea mai grea "CUM?"...nu te obosi sa-mi raspunzi...cunosc raspunsul, iar de rautati sunt satula!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Charles...eligious_views Și teoria evoluționistă nu a compus-o datorită morții fiicei sale, ea s-a coagulat treptat, vreme de decenii în mintea lui, începând cu mult înainte de căsătorie. Nu e de mirare că cineva atât de înclinat spre fabulații dă credit și poveștilor cu extratereștrii. Nu ai nici cea mai vagă informare teologică, probabil nici în Dumnezeu nu crezi, cel puțin nu în sensul ortodox, de Ființă personală, prezentă, proniatoare.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine sau ce sunt carismaticii? | magnolia | Generalitati | 36 | 07.07.2011 10:00:46 |
cine/ce sunt? | victortiti89 | Din Noul Testament | 1 | 29.05.2011 18:31:25 |
Ucrainieni au realizat cine sunt | andreicozia | Generalitati | 3 | 04.06.2010 10:24:07 |
Cine sunt cu adevarat? | Generalitati | 12 | 10.08.2009 21:52:09 |
|