Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2010, 14:53:32
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu știu dacă și Adminul găsește ceva amuzant la inepțiile tale ! N-ai învățat nimic din greșelile ( banările ) trecutului tău ! Dar ia aminte la vorbele Părintelui Arsenie Boca :"

Să ne ferim capul de frig și de prostie" ! De frig , tinere ateu te poți feri , dar de prostie mă tem că va fi foarte greu pentru că aceasta este starea ta de fapt . Trâmbițează , te rog, pe alt site !
In mod normal nu as raspunde unui atat atat de josnic, dar poate reusesc sa va fac sa intelegeti, asa ca iata:

- faptul ca sunteti o "trompeta" nu e o insulta, oricine a stat destul pe forumul asta va stie drept userul care face copy-paste la stirile de pe basilica.ro, site-ul Patriarhiei si din ziarul "Lumina". Iar in orice discutie in care risca sa fie ciobita catusi de putin reputatia BOR, sunteti etern prezent, reproducand linia oficiala a Bisericii. Sunteti soldatul exemplar, propagandistul ideal, pensionarul sef-de-scara - si nu v-o spun cu rautate, este exact ce gandesc. Rautacios sunt cand ma intreb daca nu cumva ati fost inregimentat vreodata in structuri de partid, fie cel unic sau altul postrevolutionar.
- ma faceti prost in mod absolut gratuit, fara sa oferiti argumente in favoarea insultei. Va face placere acest lucru? Va simtiti "razbunat"? Credeti ca prin aceasta atitudine ce nu va face cinste veti reusi sa-mi inchideti gura, sa generati destula animozitate din partea co-forumistilor astfel incat sa fiu suprimat? Afisati niste tactici de manipulare remarcabile, probabil invatate in tineretea dumneavoastra proletara. Noroc ca sunt mai tanar ca dumneavoastra, fac parte dintr-o noua generatie si pot sa vad clar prin plasa pe care incercati sa mi-o intindeti.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 14:57:39
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Ba sa stiti ca ma afecteaza, o percep ca pe o mare nedreptate facuta mie si altora care gandesc ca mine si care sunt cetateni ai acestei tari. Nedreptate pe banii nostri. Imaginea asta sunteti in stare sa o vedeti?

Argumentul majoritatii e in intregime irelevant. Romania e stat secular, iar atata timp cat are acest statut trebuie faca tot ce-i sta in putere sa se separe de culte. Cand o sa-l punem pe domnul Ciobotea in fruntea tarii si cand o sa inlocuim Constitutia cu Biblia, argumentul majoritatii o sa fie unul valid, pana atunci, nu.

Dumneavoastra imi puneti cuvinte in gura, cum ca majoritatea care-si pune increderea in Biserica ar fi formata din "tampiti" si "dobitoci". Nu intelegeti ca pentru mine conteaza ca Biserica sa se tina deoparte de stat, putin ma intereseaza gradul de educatie si inteligenta al membrilor sai!

Va inselati cu siguranta asupra parerii pe care v-ati facut-o despre mine. Virulenta pe care am afisat-o uneori in aceasta discutie este indreptata spre cei care intervin cu zgomot, nu cu argumente. Sunt de prea mult timp pe forumul asta ca sa mai pot tolera astfel de interventii. Stiu ca multe din opiniile mele creeaza cel putin controverse cand sunt exprimate aici, ma astept sa fiu combatut, insa sunt prea satul de reactiile reflexe pe care le au unii. Si culmea, tot eu sunt apoi ala care genereaza conflict, cand orice om in locul meu ar reactiona la fel. Pentru multi, insa, e extraordinar de usor si de tentant sa ma eticheteze: e ateu, zice de Biserica, hai sa-i dam in cap. Pierd orice argument inca inainte de a-l incepe, prin CV-ul pe care-l am. Ii ignor cat pot, insa uneori ma calca pe coada si le mai zic de dulce.

Revenind la discutie, va intreb si pe dumneavoastra, parinte: cum poate Biserica sa se pastreze "curata" in relatia ei cu autoritatile lumesti? Mai precis, cum a putut atatia ani sa reziste oricarei imixtiuni din partea statului? M-am tot gandit si oricum as pune problema ajung la aceeasi concluzie: o Biserica cu adevarat independenta nu ar fi supravietuit.
Ei, Horatiu, va veni si vremea cand vei saruta ce scuipi .Sa nu uitam ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului, ci indreptarea lui. Sa stam cu luare aminte...si Apostolul Pavel a fost un mare prigonitor si a ajuns sa fie "Vasul ales" al lui Hristos, Apostolul neamurilor.Pana nu te documentezi suficient, nu esti indreptatit sa lovesti si spune sincer- esti fara pata, esti cel mai indreptatit sa lovesti? Fa-ti un proces de constiinta- daca ai- constiinta- Glasul lui Dumnezeu in om.

"I se poate oferi lui Dumnezeu chiar si oboseala care ne impiedica sa ne rugam, chiar si neputinta de a ne ruga".
Olivier Clement
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)

Last edited by Rodica50; 23.10.2010 at 15:08:35.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 15:10:01
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Ba sa stiti ca ma afecteaza, o percep ca pe o mare nedreptate facuta mie si altora care gandesc ca mine si care sunt cetateni ai acestei tari. Nedreptate pe banii nostri. Imaginea asta sunteti in stare sa o vedeti?

Argumentul majoritatii e in intregime irelevant. Romania e stat secular, iar atata timp cat are acest statut trebuie faca tot ce-i sta in putere sa se separe de culte. Cand o sa-l punem pe domnul Ciobotea in fruntea tarii si cand o sa inlocuim Constitutia cu Biblia, argumentul majoritatii o sa fie unul valid, pana atunci, nu.

Dumneavoastra imi puneti cuvinte in gura, cum ca majoritatea care-si pune increderea in Biserica ar fi formata din "tampiti" si "dobitoci". Nu intelegeti ca pentru mine conteaza ca Biserica sa se tina deoparte de stat, putin ma intereseaza gradul de educatie si inteligenta al membrilor sai!

Va inselati cu siguranta asupra parerii pe care v-ati facut-o despre mine. Virulenta pe care am afisat-o uneori in aceasta discutie este indreptata spre cei care intervin cu zgomot, nu cu argumente. Sunt de prea mult timp pe forumul asta ca sa mai pot tolera astfel de interventii. Stiu ca multe din opiniile mele creeaza cel putin controverse cand sunt exprimate aici, ma astept sa fiu combatut, insa sunt prea satul de reactiile reflexe pe care le au unii. Si culmea, tot eu sunt apoi ala care genereaza conflict, cand orice om in locul meu ar reactiona la fel. Pentru multi, insa, e extraordinar de usor si de tentant sa ma eticheteze: e ateu, zice de Biserica, hai sa-i dam in cap. Pierd orice argument inca inainte de a-l incepe, prin CV-ul pe care-l am. Ii ignor cat pot, insa uneori ma calca pe coada si le mai zic de dulce.
Probemele domniei tale! Eu am fost sincer! Tot asa de sincer sunt si cand spun ca nu ma astept sa intelegi eroarea in care esti doar din discutii, mai ales din cele de pe forumul acesta. Dar vei intelege candva, ma rog doar sa nu fie prea tarziu! Oricum, asta nu este problema mea.

Citat:

Revenind la discutie, va intreb si pe dumneavoastra, parinte: cum poate Biserica sa se pastreze "curata" in relatia ei cu autoritatile lumesti? Mai precis, cum a putut atatia ani sa reziste oricarei imixtiuni din partea statului? M-am tot gandit si oricum as pune problema ajung la aceeasi concluzie: o Biserica cu adevarat independenta nu ar fi supravietuit.
Daca intrebarea dumitale nu ar fi tendentioasa as raspunde, cat m-as pricepe. Asa insa, spun doar ca daca eu sunt obligat sa accept mizeriile ateiste pe care cativa oameni dezaxati (parerea mea!) le promulga prin intermediul statului, nu vad de ce dumneata te "oftici" de vointa majoritatii! Traiesti la bloc, nu ti se pare? Te doare capul ca vecinii dumitale sunt majoritari, fie rabzi, fie te muti, fie ii bati! Dumneata vrei sa ne bati. Nu uita ca daca te muti tot la bloc, ori cumperi toate apartamentele, ca sa fii majoritar, ori ii bati si pe aceia! Sau poate rabzi?

Concluzia: cu aceasta mentalitate de care dai dovada nu te vei integra niciunde; ori ii omori tu, ori te omoara ei, ori iti pierzi mintile! Chiar crezi ca din impozitele pe care le plateste crestinul adevarat in tara aceasta, dumneata nu beneficiezi deloc spre implinirea unor scopuri dragi dumitale dar care contribuabilului crestin ii provoaca o reala scarba?

Iti transmit un sfat pe care l-am primit si eu atunci cand urlam ca si dumneata azi: "Mai baiete, daca nu crezi, macar taci!". Adio si n-am cuvinte!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 15:34:17
Preotul tau Preotul tau is offline
Banned

Data înregistrării: 23.10.2010
Implicit

Biserica Ortodoxa are rol fundamental in mantuirea conducatorilor statului, deoarece si ei, la randul lor, sunt crestini ortodocsi.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 15:45:07
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Preotul tau Vezi mesajul
Biserica Ortodoxa are rol fundamental in mantuirea conducatorilor statului, deoarece si ei, la randul lor, sunt crestini ortodocsi.
Unui popor, Dumnezeu ii trimite conducatorii pe care ii merita.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 15:53:30
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Despre acest user, asa cum imi "soptea" cineva drag mie, se pare ca este cineva frustrat ce a mai postat pe aici. Oricum, nefiind preot, nickname-ul ales pare tendentios!

P.S.
Preotii sunt ai lui Hristos!
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 16:58:06
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Daca intrebarea dumitale nu ar fi tendentioasa as raspunde, cat m-as pricepe. Asa insa, spun doar ca daca eu sunt obligat sa accept mizeriile ateiste pe care cativa oameni dezaxati (parerea mea!) le promulga prin intermediul statului, nu vad de ce dumneata te "oftici" de vointa majoritatii! Traiesti la bloc, nu ti se pare? Te doare capul ca vecinii dumitale sunt majoritari, fie rabzi, fie te muti, fie ii bati! Dumneata vrei sa ne bati. Nu uita ca daca te muti tot la bloc, ori cumperi toate apartamentele, ca sa fii majoritar, ori ii bati si pe aceia! Sau poate rabzi?
Cum este tendentioasa intrebarea? Repet a nu-stiu-cata oara: in viziunea mea, o organizatie de marimea, amploarea si cu influenta Bisericii nu-si poate pastra independenta la nesfarsit. Pur si simplu nu vad alt scenariu, este vina mea pentru ca nu ma duce mintea mai mult de atat? V-am rugat pe dumneavoastra, ca membru al clerului, sa-mi raspundeti daca puteti. Dumneavoastra imi spuneti ca sunt tendentios si apoi renuntati, aparent, de la a mai discuta cu mine. In felul asta va eschivati de la un raspuns si mutati discutia asupra motivatiilor persoanei mele.

Prost am fost ca am intrebat, trebuia sa ma astept la o eschiva demna de Doroftei.

Citat:
Concluzia: cu aceasta mentalitate de care dai dovada nu te vei integra niciunde; ori ii omori tu, ori te omoara ei, ori iti pierzi mintile! Chiar crezi ca din impozitele pe care le plateste crestinul adevarat in tara aceasta, dumneata nu beneficiezi deloc spre implinirea unor scopuri dragi dumitale dar care contribuabilului crestin ii provoaca o reala scarba?
Daca vreau sa beneficiez de banii mei, imi place s-o fac direct. Cand vreau sa beau o bere, nu dau trei lei Bisericii ca sa-si opreasca un leu si sa-mi dea inapoi doi lei si-o bere.

Poate problema nu e importanta pentru crestinii de tipul celor care ziceti dumneavoastra, dar sa stiti ca exista crestini care nu vad cu ochi buni dependenta BOR fata de stat cand vine vorba cel putin despre plata salariilor preotilor. Cu atat mai importanta este pentru atei, agnostici si alte tipuri de persoane non-religioase.

Oricum, este interesant cum cateva pagini mai devreme erati in totalitate de acord cu mine in privinta necesitatii separarii statului de Biserica iar acum incercati sa minimalizati problema.

Citat:
Iti transmit un sfat pe care l-am primit si eu atunci cand urlam ca si dumneata azi: "Mai baiete, daca nu crezi, macar taci!". Adio si n-am cuvinte!
Frumoasa atitudine de tipul "pumnul in gura". Nu se va intampla, din nefericire pentru dumneavoastra.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 17:44:18
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:

Prost am fost ca am intrebat, trebuia sa ma astept la o eschiva demna de Doroftei.
(...)
Frumoasa atitudine de tipul "pumnul in gura". Nu se va intampla, din nefericire pentru dumneavoastra.
As fi putut jura ca in acest registru va fi interventia urmatoare ce o veti avea! Mai mult decat previzibil. Asta pentru ca nu sunteti primul impins de la spate de acest "prieten" nevazut!

Referitor la toate intrebarile pe care mi le-ati adresat si referitor la atitudinea de care ma acuzati va spun doar atat: daca in discutia pe care o am cu cineva, eu ca preot, vad ca Hristos este eliminat permanent si independent de scopul urmarit, caut sa ma retrag. Nu din lasitate, nici din nestiinta, cu toate ca nu-mi sunt straine aceste stari in multe ocazii, doar fiindca asa imi porunceste invatatura pe care eu o respect:
Citat:
19. De mult vi se pare că ne apărăm față de voi. Dar noi grăim în Hristos, înaintea lui Dumnezeu. Și toate acestea, iubiții mei, pentru zidirea voastră.
20. Căci mă tem ca nu cumva venind, să nu vă găsesc pe voi așa precum voiesc, iar eu să fiu găsit de voi așa precum nu voiți; mă tem adică de certuri, de pizmă, de mânii, de întărâtări, de clevetiri, de murmure, de îngâmfări, de tulburări;
21. Mă tem ca nu cumva, venind iarăși, să mă umilească Dumnezeul meu la voi și să plâng pe mulți care au păcătuit înainte și nu s-au pocăit de necurăția și de desfrânarea și de necumpătarea pe care le-au făcut.
(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 12)
sau aceasta:
Citat:
1. De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre?
2. Poftiți și nu aveți; ucideți și pizmuiți și nu puteți dobândi ce doriți; vă sfătuiți și vă războiți, și nu aveți, pentru că nu cereți.
3. Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri.
4. Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu.
5. Sau vi se pare că Scriptura grăiește în deșert? Duhul, care sălășluiește în noi, ne poftește spre zavistie?
6. Nu, ci dă mai mare har. Pentru aceea, zice: "Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriți le dă har".
7. Supuneți-vă deci lui Dumnezeu. Stați împotriva diavolului și el va fugi de la voi.
8. Apropiați-vă de Dumnezeu și Se va apropia și El de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor, și sfințiți-vă inimile, voi cei îndoielnici.
(Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov, cap. 4)
sau si aceasta:
Citat:
9. Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte.
10. De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te,
11. Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.
(Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, cap.13)
Eu cred in aceasta invatatura, asta vreau sa-ti spun, cred in invatatura Domnului Iisus Hristos! Domnia ta in ce crezi? Pentru ce as mai sta de vorba cu dumneata, spune-mi? Initial am incercat sa stabilesc un dialog, tot in virtutea credintei mele, credinta in Domnul Iubirii! O data, de doua ori, de trei ori... acum gata! Eu nu pierd nimic, te asigur! Dar dumneata esti in situatia de a pierde viata cea vesnica pe care Dumnezeu ti-a daruit-o la fel ca si mie, la fel ca tuturor oamenilor, inca de la creatie.

Atat! (...pot eu!)

LAST EDIT:
Acum m-am mahnit cu adevarat!

Last edited by Pr. Gheorghe; 23.10.2010 at 17:56:37.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 18:06:49
Preotul tau Preotul tau is offline
Banned

Data înregistrării: 23.10.2010
Implicit

Citat:
Despre acest user, asa cum imi "soptea" cineva drag mie, se pare ca este cineva frustrat ce a mai postat pe aici. Oricum, nefiind preot, nickname-ul ales pare tendentios!

P.S.
Preotii sunt ai lui Hristos!
a fost o greseala de moment, atunci cand l-am ales, intr-adevar a am facut o prostie colosala, dar am sa-l rog pe admin sa imi schimbe nickname-ul, sper sa gasesc cum sa-i scriu.
Reply With Quote
Vechi 23.10.2010, 18:12:28
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
a fost o greseala de moment, atunci cand l-am ales, intr-adevar a am facut o prostie colosala, dar am sa-l rog pe admin sa imi schimbe nickname-ul, sper sa gasesc cum sa-i scriu.
Iarta-ma, te rog, de ti-am creat impresia ca ar fi o "greseala colosala"! Nici nu cred ca este o greseala, macar! Stai pe pace ca nu se tulbura nimeni din cauza acestui lucru.

Nu cred ca se poate schimba un nickname! Poti solicita adminului, aici pe acest topic chiar, sa-ti stearga acest cont si apoi, sa-ti faci un altul cu ce nume de user doresti.

P.S. Poti sa-ti mai faci un cont, chiar daca acesta ("Preotul tau") inca nu a fost sters!

Last edited by Pr. Gheorghe; 23.10.2010 at 18:15:40.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
E prin Bucuresti vreo biserica cu moaste ale Sfantului Mc. Pantelimon? crestinOrtodoxa Intrebari utilizatori 12 21.08.2011 15:53:15
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! alecsandru Tinuta in Biserica 35 26.07.2009 01:57:02
Sunt la capatul puterilor ana_theea Vrajitoria 29 29.06.2008 22:44:49