![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu e orb mai mare decit cel care nu vrea sa vada si nici surd mai mare decit cel care nu vrea sa auda.
Ati citat dintr-un teolog catolic; el ne atrage atentia ca nu toate manifestarile supranaturale sint de la Dumnezeu, iar biserica, inainte de a le confirma, le cerceteaza. Biserica e in masura sa ne spuna daca o manifestare este sau nu de la Dumnezeu. Dumneavoastra va asezati nu numai deasupra Bisericii Catolice, dar si deasupra Bisericii Ortodoxe atunci cind trageti concluzia:nici o manifestare supranaturala din Biserica Catolica nu e de la Dumnezeu. Intr-o problema de importanta atit de mare cred ca ar trebui sa aveti umilinta sa lasati biserica dumneavoastra sa hotarasca. PS1: Calugarita despre care amintiti in postul dumneavoastra nu a fost declarata sfinta, din cite stiu eu PS2: Subiectul topicului este existenta purgatoriului si nu daca sfintii catolici sint cu adevarat sfinti |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Magdalena a Crucii a fost, într-adevăr călugăriță. În cazul ei, Biserica s-a pronunțat. Verdictul Bisericii este acela că a fost vorba de o impostoare: http://www.newadvent.org/cathen/07698b.htm Și da, aici discutăm despre purgatoriu. Back ontopic !
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-am si explicat de ce un ortodox nu poate sa accepte vreo viziune la Lourdes sau Fatima, pentru ca acolo aparitiile au vorbit despre doua dogme, Neprihanita zamislire si Purgatoriul, considerate gresite, neadevarate de BO. Sper ca nu-mi cereti acum sa cred ce zice BC , in detrimentul a ceea ce considera BO, adica dreapta credinta. 1. Calugarita bineinteles ca nu a ajuns sfanta, a fost data pe mana Inchizitiei. In link scrie ca a recunoscut ca a facut un pact cu diavolul (e si normal, dupa totura majortiatea spun tot ce doresc acuzatorii) si manifestarile paranormale au disparut. Eu vroiam doar sa arat ce poate face si vrajmasul, inclusiv stigmate. 2. Ceea ce am scris are legatura cu topicul. In mesajul comentat de mine se spunea ca existenta purgatoriului e certificata de aceste viziuni paranormale ale purgatoriului ale unor catolici. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Toate manifestarile supranaturale aprobate de Biserica, precum si multe in curs de aprobare sunt de la DUmnezeu. Dar cum ortodocsii au o mare problema cu orgoliul si nu suporta sau nu pot accepta ca de fapt adevarul complet se afla altundeva si nu la ei ( exact ca la schisma si sa nu uitam de multele erezii venite de mult de la Patriarhii din Constantinopol), recurg la cel mai limitat si simplu mod de a desfiinta ceva fara a avea cunostiinta de cauza. Dar, nu ar fi mult mai util ca in loc sa va pierdeti timpul cautand sa demonstrati ceva ce oricum nu puteti si nu veti putea vreodata, de asemenea pierzand timpul incercand sa convingeti catolicii ca de fapt adevarul se afla in BOR- incercare intula de altfel, nu mai bine v-ati ruga si v-ati concentra pe viata dv spirituala? Dar, atunci cand cineva doreste sa afle adevarul, se informeaza, si cand spun se informeaza, cu siguranta asculta ambele parti, ceea ce nu se intampla aici, pt ca singurele surse pe care le prezentati sunt cele ortodoxe. Daca eu din bun simt nu imi expun parerea despre ce a ajuns BOR, atunci pretind acelasi lucru, nu de alta dar catolicii de pe acest forum nu vin sa va ceara parerea despre BC, sub nicio forma. In ceea ce priveste religia noastra, daca avem nelamuriri mergem al sursele noastre, in niciun caz la enoriasi ortodocsi, no offence. Mai usor cu afirmatiile astea atotstiutoare si false, ca de sloganuri BOR ( se vede de la posta cum e cu spiritualitatea in Ro) suntem satui. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa, si daca BOR nu accepta cele 2 dogme demonstrate si explicate de N sfinti, ce avem noi catolicii cu asta? Adica sincer, le acceptati sau nu, acceptati aparitiile si minunile demonstrate stiintific, e strict problema voastra. Indiferent ce alegeti pe noi nu ne afectati cu nimic, deci niciun catolic de aici nu vine sa va bage pe gat dogmele noastre, pt ca e strict alegerea voastra, intelegeti? Noi stim ce stim, nimic nu ne clinteste credinta, dar lucrurile trebuie spuse clar. In cazul Gloriei Polo, nu e sfanta si nu se doreste a fi sfanta. Rolul ei e cu totul altul, misiunea ei este clara iar dovezile stiintifice sunt incontestabile, vezi sanul refacu si vezi sarcina avuta dupa ce ovarele au fost arse. Dar cu unii dintre voi am senzatia ca orice am zice, din start ne izbim de un zid si atunci ce rost mai are? Voi nu vedeti decat drept si respingeti orice nu e ortodox, din start. Repet, pt noi e acelasi lucru, pt voi insa nu.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu i-a avertizat pe multi sfinti de felul in care poti vedea si afla cand o aparitie e de la Dumnezeu sau nu. VOi dezvolta mai tarziu, oricum.... nice try.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe langa asta eu am arata nu numai argumentul ca BO crede asa si condamna dogmele, dar si de ce acestea nu sunt corecte. Adica nu numai BC spune asa si noi credem. Citat:
In cazul ortodocsilor si a crestinilor din primul mileniu minunile se impart in minuni de la Dumnezeu si "minuni" de la vrajmasul. Catolicii uita de partea asta cu manifestarile de la ingerii cazuti. Desi asta e cea mai importanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu e un schimb de mesaje private, ca sa fie vorba de convingere. Pe langa cel caruia ii este adresat mesajul mai citesc poate si alti de pe forum, plus cei care doar citesc, nu scriu mesaje. Si poate vor sa afle adevarul. Eronat, revedeti mesajele. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista vreun Sfant care a trait inainte de 1054 si care a sustinut existenta Purgatoriului? Daca da, aveti si textul care sa confirme asta?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|