Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.02.2011, 11:39:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mai exista si versiunea ca Raiul este un loc temporar pana la Apocalipsa, dupa care va fi infiintata Imparatia Cerurilor. Nu cred in asa ceva.
Pai cam aceasta e explicatia oficiala. Oricum, dupa Inviere, vom avea toti trupuri si va fi cam ca pe timpul lui Adam.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 12:46:15
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Smile

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pai cam aceasta e explicatia oficiala. Oricum, dupa Inviere, vom avea toti trupuri si va fi cam ca pe timpul lui Adam.
Cum adica, nu prea inteleg, cred ca m-a plouat cam mult...Imi dezvolti un pic te rog frumos?
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 13:51:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Cum adica, nu prea inteleg, cred ca m-a plouat cam mult...Imi dezvolti un pic te rog frumos?
In Crez spunem inainte de Amin: Marturisesc un Botez spre ieratarea pacatelor, astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie.
La a doua venire ne vom lua trupurile inapoi. Veacul ce va sa fie este cel de dupa a doua venire a lui Iisus.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2011, 17:29:20
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:

Daca cele doua zone se vor uni, nu rezulta de aici ca se vor contopi in acelasi lucru. Va fi un Cer nou si un Pamant nou. Cerul nu este Pamant si nici Pamantul nu este Cer. .
Nu vad ce mai trebuie explicat. Exista o singura Imparatie a lui Dumnezeu. Pentru simplul fapt ca este folosit un sinonim, ca sa zic asa, nu inseamna ca sunt diferite.

Citat:
De unde ai tras concluzia asta?! .
"Dumnezeu va fi toate in toti" (I Cor. 15:28), mai cititi si continuarea.

Citat:
Sfantul Simeon Noul Teolog este unul din cei trei Sfinti cu supranumele de Teolog. Nu indraznesc sa comentez ceea ce a spus el aici, daca intr-adevar e un citat din scrierile lui. .
Stiti, nu ajung in stadiul in care sa va fac poze din carte. Puteti alege sa ma credeti sau nu. Pacat ca preferati a doua varianta pe simplul motiv ca nu sunteti de acord.

Citat:
Multe locasuri nu poate insemna ca sunt suficiente, ca in mod sigur sunt destule pentru absolut toti oamenii. Acest verset mai degraba ne arata ca sunt locasuri diferite in casa Tatalui. De ce zic asta? Deoarece ni s-a revelat existenta mai multor Ceruri (minim noua, dupa cum spune Sfantul Dionisie Areopagitul). Acestea sunt populate de multe feluri de ingeri, unii mai aproape de Dumnezeu (Serafimii), altii mai aproape de oameni (ingerii pazitori). Se vede de aici diversitatea lumii spirituale. Mai mult, nu toti oamenii sunt la fel. Unii se apropie mai mult de Dumnezeu, altii mai putin. In functie de capacitatea cu care ei insisi se vor afla capabili de a iubi, Il vor descoperi pe Hristos mai mult sau mai putin. Altfel, Raiul ar fi un loc aproximativ comunist... Similar cu lumea ingerilor, observam ca si pe pamant avem ierarhii in Biserica. Dumnezeu se descopera oamenilor, ca si ingerilor, mai mult unora si mai putin altora. Si unora prin altii imbunatatiti. .
Multe locasuri sunt suficiente atata timp cat Il avem in discutie pe Dumnezeu. La El totul este cu putinta. Pai Imparatia lui Dumnezeu cuprinde si cele trei trepte (cuprind 9 cete ingeresti). Nu toti oamenii sunt la fel si din cauza asta exista "mai multe locasuri"

Citat:
Ce inseamna dar ca in Ceruri exista cete de sfinti? Sau cete de ingeri? .
Pai va puteti va puteti raspunde singur. Cautati informatii despre misiunea ingerilor. Va dau si eu de unde: http://www.crestinortodox.ro/dogmati...sca-69081.html
Vechi 09.02.2011, 09:46:11
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Ba uite ca eu am citit recent, am luat nr. 7 de la Biserica, "Despre viata viitoare", tiparita cu aprobarea Sfantului Sinod, in care scrie asa:
"Chinurile celor pacatosi presupun: toate puterile sufletului vor fi atunci intepenite, caci osanda lui Dumnezeu va fi ce mai grea, sub a carei apasare pacatosii isi vor vedea toata slabiciunea mintii, a vointei si a simtirii, pe care au avut-o pe pamant." ; "Chinurile de dupa judecata din urma sunt mai mari, pentru ca sunt suferite si de trup, negresit ca ele nu sunt numai sufletesti. Trupul care a cautat aici numai placere, fugind de durere, trebuie sa-si ia atunci si el rasplata, care consta in dureri vesnice cum nu ne putem inchipui"
"UNII dintre ei pot scapa de acolo (iad) prin rugaciunile Bisericii si ale fiecaruia dintre noi, precum si prin milosteniile nostre ptr. ei." ; "Rugaciunile folosesc numai sufletelor acelora c are au plecat de aici nu de tot moarte, ca madulare a Bisericii, ci avand in ele o anumita credinta ca radacina a virtutilor si oarecare eforturi de a dezvolta in virtuti, celor ce au savarsit, asadar, unele fapte bune ca inceput al virtutilor si al slabirii patimilor, dar nu au facut binele asa de statornic sau atat de mult timp, incat sa fi ajuns la deprinderi bune. Deci celor care au avut o oarecare obisnuinta a binelui."
Pai noi vorbeam aici despre iadul de dinainte de Inviere, ca el nu este definitiv.
Eu de inainte de inviere ziceam ca nu poate fi vorba de senzatii materiale.

Iar despre inviere, sf. Pavel spune ca vom avea 'trupuri duhovnicesti'. Nu putem sti ce inseamna asta, exista numai imagini ca cea a spicului de grau care iese din bob. Ce este sigur este ca trupurile noastre se vor transforma si vor fi partase la viata vesnica si la unirea cu Dumnezeu, sau la despartirea de El, in vesnicie, dar intr-un mod tainic. Cred ca exista pericolul 'materialismului ceresc' - adica sa ne inchipuim ca trupurile vor invia cam cum sunt acum, numai ca perfecte, fara boli.. Nu cred ca asta inseamna invierea. Ajunge sa ne uitam si la Hritsos inviat: El trecea prin usi incuiate, era recunoscut numai cand vroia si trebuia (vezi Maria Magdalena, apostolii in drum spre Emaus..), era cand aici cand acolo.

Deci, orice descriere a raiului si iaului de dupa inviere tot in imagini este. Corporalitatea cereasca ne depaseste complect imaginatia si ratiunea.

NB Nu orice text aparut cu aprobarea sfantului Sinod trebuie luat ca litera de evanghelie. Poate contine si reductii; afirmatii partiale scrise in scop pedagogic, sau chiar greseli.
Vechi 09.02.2011, 10:19:38
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dianagroza Vezi mesajul
Nu vad ce mai trebuie explicat. Exista o singura Imparatie a lui Dumnezeu. Pentru simplul fapt ca este folosit un sinonim, ca sa zic asa, nu inseamna ca sunt diferite.
Diana,

Propun sa nu deturnam topicul de fata si sa continuam discutia aici:

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=208 .

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 12:03:40
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Despre Inviere: Ma refeream la I Corinteni 15, 40-44.
Vechi 12.02.2011, 02:39:12
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;332184]Părerea mea personală este că aceste rugăciuni sunt lipsite de urmări în lumea cealaltă. Noi ne rugăm, totuși, pentru toți, fiindcă nu știm dacă sufletul cuiva este în rai, în purgatoriu sau în iad. Dacă este în rai sau în iad, rugăciunea nu are urmări.

Mi-e greu sa cred ca un catolic poate afirma asa ceva.
Pai nu ai citit viata S f. Faustina sau de ex despre Padre Pio, carora le apareau suflete din purgator si le cereau rugaciuni, liturghii?
CUm sa nu stii ce valoare are o liturghie oferita pt un suflet?>
Dar despre rugaciunile speciale pt sufletele din Purgator sa nu stii?>

Nu am avut rabdare si timp sa citesc tot, dar tuturor va scapa esenta:
- pacatele, omisiunile, indiferent ca sunt iertate prin Sacramentul Spovezii au CONSECINTE!
Purgatoriul este un loc, nu cum gresit s-a afirmat ca Nu ar fi un loc, un loc unde, in ciuda suferintei ( care consta din faptul ca sufletul este privat de prezenta lui Dumnezeu) exista speranta ca dupa ispasire ( ganditi-va ca dupa o boala grea organismul are nevoie de o perioada de refacere, este similar) va fi cu Dumnezeu pentru eternitate.

In Biblie scrie clar, nimic impur nu intra in imparatia cerurilor. Sunt curioasa cine are indrazneala sa afirme ca se "califica"pt rai?

Cititi marturia Gloriei Polo, o poveste reala, cutremuratoare ( ca tot doriti minuni in permanenta, cam asa cum doreau evreii de la Isus....) si veti intelege exact ce este Purgatoriul.

http://www.scribd.com/doc/17578202/M...ului-21117-766
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 02:43:17
Tuty2010's Avatar
Tuty2010 Tuty2010 is offline
Member

Data înregistrării: 20.12.2010
Religia: Catolic
Implicit

Mai bine decat Episcopul Sheen nu explica nimeni Purgatoriul, asa ca, pt cine stie engleza bine, cautati Purgatory pe lista si ascultati, macar sa fiti informati inainte de a trage concluzii.

http://www.alabamacatholicresources.com/Catechism.html
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 11:28:13
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Purgatoriul este un loc, nu cum gresit s-a afirmat ca Nu ar fi un loc
In sfarsit , ca m-am contrazis si cu ortodocsi.
Citat:
În prealabil postat de Tuty2010 Vezi mesajul
Pai nu ai citit viata S f. Faustina sau de ex despre Padre Pio, carora le apareau suflete din purgator si le cereau rugaciuni, liturghii.
Cititi marturia Gloriei Polo, o poveste reala, cutremuratoare ( ca tot doriti minuni in permanenta, cam asa cum doreau evreii de la Isus....) si veti intelege exact ce este Purgatoriul.
In primul rand pe Gloria Polo o contesta si catolicii (unii). Apoi spiritismul e comunicare unor persoane cu cei decedati. De fapt din crestinism stim ca in spiritism cei care apar mediumilor ca fiind persoane decedate sunt ingeri cazuti care se transforma in acele persoane. Ortodocsii stiu ca nu exista purgatoriu, iar ingerii lui Dumnezeu nu mint niciodata. Deci din punct de vedere ortodox aceia sunt ingeri cazuti.
Dar am putea spune ca ortodocsii spun una, catolicii alta. Iata si adevarul obiectiv. catolicii au studii despre inselarile vrajmasului, probabil mai detaliate decat ale ortodocsilor (in sensul ca cele ortodoxe nu sunt descrise amanuntit si analizate).

Iata un articol catolic, inteviu cu un parinte profesor: http://lumea.catholica.ro/2010/03/fe...ea-spiritelor/
Citez ce e mai interesant pentru subiect:
"Doar roadele bune nu sunt suficiente pentru confirmarea originii supranaturale a unui fenomen vizionar. Și chiar într-un loc unde se produce o înșelăciune sau lucrează însuși diavolul, este posibil ca harul lui Dumnezeu să lucreze, oamenii să se convertească și să-l găsească pe Dumnezeu.
Pentru diavol nu este nici o problemă, de exemplu, să facă statui să plângă, să provoace extaz și stigmate, să manipuleze aparate fotografice, să determine vorbirea în limbi sau să producă miresme minunate.
Datorită cunoștințelor excepționale privind lumea naturală, poate face, în măsură limitată, și afirmații despre viitor, dezvoltate ținând seama de influența factorilor ce pot fi recunoscuți în prezent. Poate descoperi și lucruri ascunse, necunoscute omului (cu excepția secretelor lăuntrului omului).

Acum un caz foarte interesant:
"Un exemplu cunoscut pentru lucrarea diavolului în evenimente pseudomistice aflăm în Spania secolului al XVI-lea, în viața călugăriței Magdalena a Crucii (1487-1560). De la vârsta de cinci ani avea o mulțime de extaze și viziuni. A primit stigmatele și, prin clarviziune, putea găsi obiecte ascunse.
Și Cardinalul Cisneros și mulți alți reprezentanți ai Bisericii au fost atrași de această călugăriță “carismatică”. Chiar Sfântul Părinte personal i-a adresat clarisei spaniole rugămintea de a mijloci pentru el în rugăciune.
în 1542, clarisele din Cordoba, consternate de conducerea laxă a superioarei lor, au ales o succesoare. Atunci, “călugărița-minune” a fost cuprinsă de convulsii. Descoperindu-se, la exorcismul întreprins după aceea, o prezență demonică, Inchiziția a deschis un proces împotriva Magdalenei. "
Nu e de mirare ca niciun sfant crestin nu are stigmate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? mela me Rugaciuni 6 10.04.2014 20:28:30
Sfanta Scriptura EDI Despre Sfanta Scriptura 0 09.06.2008 14:19:49
Sfanta Scriptura danyel Despre Sfanta Scriptura 22 12.11.2007 23:39:18
Sfanta Scriptura Dodi Despre Sfanta Scriptura 6 24.03.2007 03:27:38