![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai cam aceasta e explicatia oficiala. Oricum, dupa Inviere, vom avea toti trupuri si va fi cam ca pe timpul lui Adam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum adica, nu prea inteleg, cred ca m-a plouat cam mult...Imi dezvolti un pic te rog frumos?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La a doua venire ne vom lua trupurile inapoi. Veacul ce va sa fie este cel de dupa a doua venire a lui Iisus. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Dumnezeu va fi toate in toti" (I Cor. 15:28), mai cititi si continuarea. Citat:
Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu de inainte de inviere ziceam ca nu poate fi vorba de senzatii materiale. Iar despre inviere, sf. Pavel spune ca vom avea 'trupuri duhovnicesti'. Nu putem sti ce inseamna asta, exista numai imagini ca cea a spicului de grau care iese din bob. Ce este sigur este ca trupurile noastre se vor transforma si vor fi partase la viata vesnica si la unirea cu Dumnezeu, sau la despartirea de El, in vesnicie, dar intr-un mod tainic. Cred ca exista pericolul 'materialismului ceresc' - adica sa ne inchipuim ca trupurile vor invia cam cum sunt acum, numai ca perfecte, fara boli.. Nu cred ca asta inseamna invierea. Ajunge sa ne uitam si la Hritsos inviat: El trecea prin usi incuiate, era recunoscut numai cand vroia si trebuia (vezi Maria Magdalena, apostolii in drum spre Emaus..), era cand aici cand acolo. Deci, orice descriere a raiului si iaului de dupa inviere tot in imagini este. Corporalitatea cereasca ne depaseste complect imaginatia si ratiunea. NB Nu orice text aparut cu aprobarea sfantului Sinod trebuie luat ca litera de evanghelie. Poate contine si reductii; afirmatii partiale scrise in scop pedagogic, sau chiar greseli.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Propun sa nu deturnam topicul de fata si sa continuam discutia aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=208 .
|
|||
|
|||
![]()
Despre Inviere: Ma refeream la I Corinteni 15, 40-44.
|
||||
|
||||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;332184]Părerea mea personală este că aceste rugăciuni sunt lipsite de urmări în lumea cealaltă. Noi ne rugăm, totuși, pentru toți, fiindcă nu știm dacă sufletul cuiva este în rai, în purgatoriu sau în iad. Dacă este în rai sau în iad, rugăciunea nu are urmări.
Mi-e greu sa cred ca un catolic poate afirma asa ceva. Pai nu ai citit viata S f. Faustina sau de ex despre Padre Pio, carora le apareau suflete din purgator si le cereau rugaciuni, liturghii? CUm sa nu stii ce valoare are o liturghie oferita pt un suflet?> Dar despre rugaciunile speciale pt sufletele din Purgator sa nu stii?> Nu am avut rabdare si timp sa citesc tot, dar tuturor va scapa esenta: - pacatele, omisiunile, indiferent ca sunt iertate prin Sacramentul Spovezii au CONSECINTE! Purgatoriul este un loc, nu cum gresit s-a afirmat ca Nu ar fi un loc, un loc unde, in ciuda suferintei ( care consta din faptul ca sufletul este privat de prezenta lui Dumnezeu) exista speranta ca dupa ispasire ( ganditi-va ca dupa o boala grea organismul are nevoie de o perioada de refacere, este similar) va fi cu Dumnezeu pentru eternitate. In Biblie scrie clar, nimic impur nu intra in imparatia cerurilor. Sunt curioasa cine are indrazneala sa afirme ca se "califica"pt rai? Cititi marturia Gloriei Polo, o poveste reala, cutremuratoare ( ca tot doriti minuni in permanenta, cam asa cum doreau evreii de la Isus....) si veti intelege exact ce este Purgatoriul. http://www.scribd.com/doc/17578202/M...ului-21117-766 |
|
||||
|
||||
![]()
Mai bine decat Episcopul Sheen nu explica nimeni Purgatoriul, asa ca, pt cine stie engleza bine, cautati Purgatory pe lista si ascultati, macar sa fiti informati inainte de a trage concluzii.
http://www.alabamacatholicresources.com/Catechism.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar am putea spune ca ortodocsii spun una, catolicii alta. Iata si adevarul obiectiv. catolicii au studii despre inselarile vrajmasului, probabil mai detaliate decat ale ortodocsilor (in sensul ca cele ortodoxe nu sunt descrise amanuntit si analizate). Iata un articol catolic, inteviu cu un parinte profesor: http://lumea.catholica.ro/2010/03/fe...ea-spiritelor/ Citez ce e mai interesant pentru subiect: "Doar roadele bune nu sunt suficiente pentru confirmarea originii supranaturale a unui fenomen vizionar. Și chiar într-un loc unde se produce o înșelăciune sau lucrează însuși diavolul, este posibil ca harul lui Dumnezeu să lucreze, oamenii să se convertească și să-l găsească pe Dumnezeu. Pentru diavol nu este nici o problemă, de exemplu, să facă statui să plângă, să provoace extaz și stigmate, să manipuleze aparate fotografice, să determine vorbirea în limbi sau să producă miresme minunate. Datorită cunoștințelor excepționale privind lumea naturală, poate face, în măsură limitată, și afirmații despre viitor, dezvoltate ținând seama de influența factorilor ce pot fi recunoscuți în prezent. Poate descoperi și lucruri ascunse, necunoscute omului (cu excepția secretelor lăuntrului omului). Acum un caz foarte interesant: "Un exemplu cunoscut pentru lucrarea diavolului în evenimente pseudomistice aflăm în Spania secolului al XVI-lea, în viața călugăriței Magdalena a Crucii (1487-1560). De la vârsta de cinci ani avea o mulțime de extaze și viziuni. A primit stigmatele și, prin clarviziune, putea găsi obiecte ascunse. Și Cardinalul Cisneros și mulți alți reprezentanți ai Bisericii au fost atrași de această călugăriță “carismatică”. Chiar Sfântul Părinte personal i-a adresat clarisei spaniole rugămintea de a mijloci pentru el în rugăciune. în 1542, clarisele din Cordoba, consternate de conducerea laxă a superioarei lor, au ales o succesoare. Atunci, “călugărița-minune” a fost cuprinsă de convulsii. Descoperindu-se, la exorcismul întreprins după aceea, o prezență demonică, Inchiziția a deschis un proces împotriva Magdalenei. " Nu e de mirare ca niciun sfant crestin nu are stigmate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista o rugaciune care o putem zice inainte de a citi din Sfanta Scriptura? | mela me | Rugaciuni | 6 | 10.04.2014 20:28:30 |
Sfanta Scriptura | EDI | Despre Sfanta Scriptura | 0 | 09.06.2008 14:19:49 |
Sfanta Scriptura | danyel | Despre Sfanta Scriptura | 22 | 12.11.2007 23:39:18 |
Sfanta Scriptura | Dodi | Despre Sfanta Scriptura | 6 | 24.03.2007 03:27:38 |
|