![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta ma intreb si eu...
|
|||
|
|||
![]()
Ne-a batut la usa.....primavara........bucurati-va de ea...
http://www.youtube.com/watch?v=uppqF...eature=related |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate crestinul ortodox este cel mai patimas si mai sarcastic dintre credinciosi. Si evreii sunt patimasi, dar nu sarcastici, fiindca ei nu-si permit atata libertate in gandirea filozofica. De ce nu spune crestinul: "Iata un om de rand, binecuvantat de Dumnezeu!", sau "Doamne, iarta-ma pe mine, nevrednicul, ca poate eu nu inteleg ceva in toata treaba asta!"? Nu! La noi toata lumea e "de specialitate" gata oricand la sfaturi, dar reticenta si chiar revoltata cand trebuie sa le primeasca. Daca Dumnezeu ne-ar da "semne" dupa cat de multa dragoste primim din partea aproapelui, sansele noastre de a ne mantui se reduc la zero. Or, nu asta este voia Lui, iar noi stim cu totii asta. Noi judecam (din pacate!!!) milostenia pe care-o facem doar prin prisma impresiei vizuale: "Astuia-i dau, ca-i schiop, iar aluia nu-i dau ca pare in regula, dar se preface!" Dumnezeu STIE cine mai merita o sansa, doua, zece, o suta, iar singura modalitate de a-I schimba bunatatea este rautatea din noi. Fiindca nu pe aproapele nostru il privim cu ironie si sarcasm, ci pe Dumnezeu, iar El ne trateaza dupa cat de mult intelegem sa oferim!... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Problemele respective au avut loc in alta familie, si ai fost instiintata tu. Ce folos ti-a adus tie aceasta instiintare? Dar familiei respective? As dori sa-mi spui perspectiva ta, chiar cu eforturi de a vedea "partea plina a paharului". Intreb asta pentru ca eu cred - Dumnezeu nu face show-uri ci de obicei ajuta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
explicatia e simpla ... imi erau si imi sunt persoane foarte dragi ... am crescut sub ochii lor ... i-am considerat ca si bunicii mei (pe cei batrani ) .. i-am admirat ... am avut multe de invatat ... am crescut alaturi de nepoatele lor care mi-au fost ca doua surori ... necazurile care le-au avut de-a lungul timpului m-au afectat foarte mult .. mi-as fii dorit sa ramana cu totii la fel de uniti si iubitori si primitori precum ii stiam .. am crescut privindu-i si dorindu-mi sa am si eu la randul meu o familie perfecta ca a lor ... am fost tratata ca si cand sunt copilul lor si orice copil care intra in curtea aceea era facut sa se simpta ca facand parte din familie ... nu oriunde in lumea asta soacra moare cu oful norei pe suflet iar nora sufera si se consuma cel mai mult ... astfel de oameni erau . am mancat in casa acestor oameni , am dormit , m-am simtit ca acasa .. cand imi era dor de tataia-l meu mergeam la ai ca sa il pot imbratisa pe batran (care era fratele lu tataia ) ... oare mai trebuie explicatii ?? poate chiar daca sunt mai departe probabil motivul pentru care am fost instiinta este ca eu sa merg mai des pe acasa si pe la ei si sa am grija cu o vorba buna de nora femeii ... cu totii stim ca uneori o vorba buna face mai mult decat toate bogatiile din lumea asta ... |
|
||||
|
||||
![]()
Da, asa este. Este si asta o explicatie.
|
||||
|
||||
![]()
Despre vise sunt multe de discutat,si depinde pe ce palier gnoseologic ne situam,in ce paradigma vrem sa interpretam acest fenomen !
1).paradigma cvasi-stiintifica freudiana (nu o dezvolt, pt ca nu e locul,dar are o literatura vasta !) 2).paradigma esoterica,si oculta (specifica unei acceptiuni,traditionale,sau populare,dar si oculte) 3).paradigma religioasa Parca in vechiul testament,visul era o cale regala de comunicare a omului cu divinitatea,Dumnezeu aratandu-se adesea in visele personajelor biblice,pentru a le comunica sau sugera ceva ! La fel si in religia politeista a greciei antice, legatura dinte om si zei,facandu-se de multe ori prin vis !!! De ce am considera,atunci,ca numai Diavolul se implica pe taramul viselor,din dorinta de a bruia si tulbura credinta si viata omului ??? De ce sa nu apara si Dumnezeu pe acolo, ai interzice Diavolul cumva? E proprietatea consacrata a satanei visul ??? Desigur, acuma nici sa nu trecem in extream cealalta si sa credem babeste in vise si eresuri ! Nu trebuie sa le fetisizam,si sa vedem mereu in ele ceva,dar nici sa consideram ca Dumnezeu nu poate sa se ingrijeasca de noi si prin vis !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Auziti aici:cica un monh batran spre apusul vietii sale i se arata isusi Mantuitorul,ca rasplata pentru toate nevointele sale.Dar el smerindu-se si considerandu-se nevrednic de acest dar lasa ochii in jos si rosti:,,Eu pe Hristos nu voiesc sa-l vad in viata aceasta".Si vedenia disparu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
as dori sa iti spun ca nu imi ghidez viata dupa vise daca o faceam eram departe ..dar faptul ca ani si ani de zile le-am ignorat ma tinut intr-un intuneric si o depresie lunga ... neintelegand nimic din ce mi se intampla rau sau bun , neintelegand motivul pentru care traiesc ...si mult alte rautati ce vin o data cu depresia ... 90% din visele care vor se imi transmita ceva le inteleg imediat ce ma trezesc iar pentru 10% caut explicatii ... eu nu vroiam sa aflu ce insemna tot visul ..am inteles intr-o mare proportie .. nu intelegeam semnificatia celor 9 foi ..atat ... acum sa nu creada lumea ca eu cred absolut tot ce visez .. sunt un om normal .. cu vise care nu au nici o importanta si nici un subinteles ... am vise care sunt rezultatul frustarilor sau pur si simplu rezultatul procedeelor naturale ale creierului din timpul noptii de procesare si reorganizare a lucrurilor noi invatate peste zii ...si reoganizare celulara ... Mi-a luat mult timp , multi ani , sa inteleg .. stiam ca imi e dat sa ajut dar nu intelesesem cum ... poate de multe ori am facut foamea in casa pentru ca am ajutat oameni (nu o sa imi para rau niciodata ) dar a fost o greseala de interpretare , ani m-am intrebat de ce ?? de ce eu fac numai si numai bine si primesc rau in schimb .. si am primit si raspunsul ... pentru ca nu trebuie sa ajut material .. tre sa ocrotesc ... de ce sa tratezi cand mai bine previi ?? nici macar un singur vis nu mi-a dat de inteles sa fac ceva rau ...sa mint , sa fur , sa urasc ... sau altceva ... si atunci daca tot ce mi se spune e ori sa ma feresc ori sa am grija de cineva ca sufera sau va suferi de ce sa nu consider ca aceste vise vin de la D-zeu .. gandindu-ma acum de ce oare din cand in cand am astfel de vise mi-am adus aminte de cand eram copilita de cativa anisori cand de mult uram ca sunt fata si nu barbat pentru ca vroiam sa fiu cel putin preot ..si sa ajut cat mai multa lume ...sa aduc alinare la cat mai multi oameni ..sa le ofer indrumare , sa le ofer dragoste neconditionata asa cum ne-a dat noua D-zeu .. cu visele mele pot stii mai mult ... pot intelege mai mult ... ok..acum inteleg ... visul meu a avut un cu totul si cu totu' alt inteles ... iar ca rezultat .. nu eu ma ghidez dupa vise ci visele ma ghideaza de cele mai multe ori fara sa vreau ... cel mai usor imi gasesc raspunsul la intrebari cand scriu ... acum inteleg cele 9 foi .. si va multumesc tuturor mai ales scepticilor pentru ca fara sa vreti mi-ati oferit lumina .. trebuia sa iau pur si simplu contact din nou cu mine insumi si cu D-zeu ... se pare ca ultimile rautati si bolovani care le-am primit din partea unor oameni pe care i-am considerat prieteni m-au facut sa ma pierd in rautatile lor .. foarte foarte foarte mult va multumesc tuturor iubiti ca sa fiti iubiti , iertati ca sa fiti iertati , ascultati ca sa fiti ascultati , daruiti ca sa vi se daruiasca |
|