![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Graba strică treaba, că abea acuma am terminat cu priceperea părintelui Argatu, dacă l-ai adus ca argument și cred că acum poate ai priceput ce a vrut să zică el și ce e cu stilismul și cu ceasurile și cu calendarul, adică: Nu este greșală a da ceasul înainte sau în urmă cu cât vrei căci nu este canon după mărturia părintelui Paisie de la Sihăstrie căci a cerut să știe ce să facă și a primit sfat de la sfinții trei ierarhi, cele trei lumini cerești, dar totuși este foarte bine ca să serbezi zilele sfinților în zilele lor, deci peste 13 zile față de BOR care îi pomenește după cum au hotărât Bisericile atunci, dar nu după calendarul vechi în care nu sunt trecuți sfinții mai noi ci după calendarul cu toți sfinții până azi. Nu e greșit canonic să-i pomenești altădată căci nu e canon în ceea ce privește ceasurile, deci BOR nu are greșeală canonică și nu au nici cei care încă n-au schimbat ceasurile pe nou, și Harul și Darul și puterea lucrează în BOR în preoții curați și ascultători care nu s-au corcit cu scorpia cea cu multe capete... dar cel mai bine este a pomenii sfinții în zilele lor de serbare, după CEASUL MEU, căci acela e ceasul lui Dumnezeu! Iată deci că a venit acuma Ceasul Meu, căci la nunta din Cana Galileii era mult prea devreme pentru fericirea și veselia nunții Mielului... care vine fărăndoială. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 12:18:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu n-ai decât s-o porți, ...deci nu e după bunul plac ce fac ci după ce este scris și după faptele mărturisite de sfinți și de părinți... citesc. Problema e că nu-ți convine ție și atunci e musai să fiu eu vinovat că tu nepricepând ești pradă insinuării și ironiilor care spun multe prostii de parcă ai știi tu mai bine deși mereu te altoiesc buruienile și neghinele pe cale... păi până acum n-ai zis decât atât: „eu sunt milițianul bun că-s obedient și tu ești rău că am eu niște argumente ascunse... am niște bârfe la dosar... că doar nu poți avea tu dreptate ci musai sfinții și părinții...” Păi dragul meu, ei au, păcat că nu e cine să-i priceapă... nu e cine, căci toți ne mândrim și ne autoîndreptățim răstălmăcind canoanele și scripturile și lepădăm smerenia pentru bucuria de răul altuia. Dar îți repet: Să fii iubit... măcar dacă te-ai fi lămurit... dar nu așa, ci recunoscând așa ca și corbul... sau ca Veronica. Sau măcar zi împreună cu mine: Recunosc Doamne că sunt un prost și un habarnist și un mincinos... care fac pe înțeleptul... Hai zi... poate ți se va ierta... ție. Eu te-am iertat dar nu știu dacă îți va fi de folos fără ca să te smerești și umilești... asta nu știu, nu mie, că eu n-am nevoie, ci așa ca să ți se umezească sufletul tău cel însetat. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 12:53:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, sunt un prost și un habarnist. Mincinos nu sunt. De făcut pe înțeleptul nici atât, eu nu încerc să explic nimic nimănui, eu întreb; așa cum te-am întrebat și pe tine. Mai spun odată poate nu s-a înțeles: Da, sunt un prost și un habarnist.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Păi văd că iar știi tu mai bine că cică arăți și întrebi susținând că eu stau în neascultare și vorbești mereu de voi așa neștiind eu la cine te tot referi... Dacă te referi la sființii și proorocii Domnului din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim de la Pucioasa, atunci mărturisesc sigur și sincer că ei stau în ascultare de Dumnezeu care este păstorul lor și al nostru însă tu nu crezi. Eu nu locuiesc cu ei și stau în Cluj și nu am fost niciodată prin Glodeni Pucioasa, deci sunt împreună cu ei doar sufletește, moral, în Duhul... deci nu poți afirma că iată VOI! Nu există mari duhovnici și nici sfinți care să afirme că Dumnezeu e rătăcit, decât duhul lui antichrist, așa că nu mă mai fă insinuări pe bază de prostie și obediență pătimașe față de duhul gLumii și al bârfei. Dacă i-a osândit cineva pentru că nu ar fi de la Dumnezeu proorocia și lucrarea de acolo, sigur a mințit și a fost păcălit de satana, sau a fost obligat de securiști. Dacă i-a mustrat părintește cineva dar neîndoindu-se de Dumnezeul lor și al nostru, atunci nu a greșit, căci este scris să ne mustrăm și să ne mărturisim pentru ca să ne mântuim. Deci nu ei stau în neascultare ci tu din necredință minți susținând că așa ar fi cum ți se pare ție! Vrând să lovești în ei folosindu-te de mine... Astfel că deși te-am lămurit mereu unde se află Adevărul și Dreptatea, tu iată că persiști în insinări și în „întrebări” viclene, de parcă nu ți-aș fi răspuns prea explicit ție și altora asemenea ție... la tot ce ai întrebat, fără să viclenesc sau să ascund ceva. Dar dacă voi nu credeți și nu pricepeți, ce să vă mai fac? Nu cumva vreți să vă fac minuni ca să credeți? Păi este scris:„ Nu vi se va da alt semn decât semnul lui Iona, căci nici dacă va învia cineva din morți nu vor crede dacă nu cred pe Moise și pe prooroci...” Deci dacă nu crezi pe proorocul, nu are sens să o mai tot lungim, căci este scris că nu vei crede... și acolo proorocul și învățătorul este însuși Dumnezeu. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 13:29:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu vreau să lovesc în nimeni, îți repet a nu știu câta oară: nu acuz pe nimeni de nimic. Am întrebat pentru că am vrut să mă lămuresc. M-am lămurit cât de cât. Îți mulțumesc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe cine insinuezi că am răstălmăcit? Nu am răstălmăcit ci am citi și ți-am prezentat ce am priceput eu, concluziile mele, cu lumină curată de sus... că fără Domnul nu putem face nimic... Deci te smerești dar tot mă osândești... păi cum vine asta stimabile? Și zici că nu minți? Păi văd că minți sau ai părere eronată sau insinuare căci argumente nu prezinți ci faci apel ca să te creadă alții pe cuvântul tău de spioner... Păi dragul meu... te-am iertat dar nu-i suficient ci e nevoi de credință! Ia spune la nenea, de ce crezi dumneata că te-aș minți și aș răstălmăci pe sfinți sau pe marii duhovnici? Dar de ce ai face-o dumneata, ia spune? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar oare nu ascultasră ei de sfântul sinod și nu Martorul Irineu Pop i-a uns și i-a binecuvântat în numele Sfintei Treimi și a sf. Sinod al BOR, cu ascultare de maimare căci Hrineanu l-a trimis și învoit zicându-i „ai grijă ce faci”? Ca apoi să o dea BOR la întors, mustrându-l pe nedrept pe Irineu că cică a călcat canonul, păi atunci nu exista arhiereu al locului ci era vacant scaunul acela și apoi următorul arhiereu al locului l-a silit să vie ca să-i blesteme? Și ce a pățit acela de la Dumnezeu știi dumneata pentru această faptă de necredință și răutate? Deci părintele Cleopa a dorit să scoată în evidență ascultarea de sfântul sinod, deci e drept acest lucru, dar nu este scris nicăieri că ești dator să asculți de o osândire vicleană și nedreaptă... așa că nu datorează nimeni ascultare în privința lepădării de proorociile sfinte și de Domnul care este păstorul lor și al nostru, al celor de la Noul Ierusalim de la Pucioasa. Să se lepede de Dumnezeu cine voiește, dar datoria este să asculți de BOR până acolo când ei cred că e de la Dumnezeu lucrarea și sfintele proorocii, dacă ei nu cred, nu e nimeni dator ca să-i asculte în privința aceasta ci e dator să facă ascultare de Dumnezeu... în rest, li s-a dat tuturor timp de pocăință și se pare că încep să creadă și ei și să se pocăiască din moment ce l-au pus pe Irineu pe scaunul de la Alba Iulia ca arhiereu și membru al sfântului sinod, și s-a arătat și un cerc luminos pe cer cu ocazia întronizării sale, ca dovadă că este complet nevinovat și sfânt în credința lui față de Dumnezeu și Sfântul Sinod și BOR și de sfânta cetate a Noul Ierusalim de la Pucioas, căci așa un curcubei circular a apărut pe cer la moartea părintelui Galeriu... Deci iată că nu e nevoie ca cineva să-l mărturisească pe Dumnezeu ci slava Domnului este în tot pământul și se ridică până deasupra cerurilor și sfințenia slujitorilor o mărturisesc toate. Așa că nu mai veni cu mari duhovnici ca folosindu-te de ei să invoci rătăcirea altora, căci nu ei se rătăcesc și nu există nicioputoare afară de aia din sufletele celor necredincioși care osândesc pe nedrept. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 13:55:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau din neștiință. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
...dar oricum ai răspuns corect, că asta înseamnă mândria împletită cu neștiința, minciuna și vieța în păcate dar care se ține mare că cică el știe mai bine, el cel care le știe pe toate... e grozav mândrulețul care se ține sfințișor deși el e cel ce a curvit și s-a păcălit și amăgit cică s-a smerit mândrulețul... Dar nu poți acuza de mândrie și neștiință pe cineva care îți aduce argumentele pe baza căruia își întemeiază părerea și ți-o prezintă frumos... și cu atât mai puțin pe mine care nu te-am osândit pentru că nu poți crede ci ți-am cerut doar să nu mai osândești dumneata, căci nu știi în cine lovești... în Dumnezeu, căci acolo e grădina Lui, e Raiul. În mine te iert dacă dai la nesfârșit ca într-o țepușe dar sigur îți vei răni piciorul, și s-ar putea să te orbească Lumia lui Hristos... căci mergi pe drumul Damascului. Deci dragul meu, sper că te-ai lămurit în parte cum stau lucrurile, și uite sigur nu te osândesc nici acum dacă nu crezi, căci Domnul nu a venit ca să osândească ci să găsească pe cel pierdut și să cheme la pocăință căci Împărăția Cerurilor s-a apropiat. Pe mine m-a găsit și m-a iubit. Păcat că nu prea are cu cine, căci sunt mai rău ca toți. Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 14:12:04. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și cu asta basta, deocamdată atât. Ce mai e pe la Cluj? ![]()
batjocorirea lui iisus, iisus sau isus |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
scrie undeva in biblie de reincarnare? | annajanette | Generalitati | 144 | 27.12.2013 20:00:51 |
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? | elenavioletacocos | Slujba inmormantarii | 8 | 05.11.2012 01:48:09 |
E adevarat ce e scrie in urmatoarea carte? | tinutza | Biserica Romano-Catolica | 23 | 28.05.2012 18:43:43 |
PR. IUSTIN PARVU SCRIE PATRIARHULUI SI SF. SINOD!! | orthodoxis | Stiri, actualitati, anunturi | 13 | 04.06.2008 23:55:17 |
|