Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2011, 12:48:05
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Am înțeles. Ce-ți convine susții, ce nu, negi.
"Curat murdar coane Fănică!"

Mulțumesc pentru explicații și iertare te rog pentru intervenție.
Păi ceea ce nu-mi convine este minciuna și nedreptatea și n-am cum face decât să scot neghina afară din inima mea.

Dar tu n-ai decât s-o porți,

...deci nu e după bunul plac ce fac ci după ce este scris și după faptele mărturisite de sfinți și de părinți... citesc.

Problema e că nu-ți convine ție și atunci e musai să fiu eu vinovat că tu nepricepând ești pradă insinuării și ironiilor care spun multe prostii de parcă ai știi tu mai bine deși mereu te altoiesc buruienile și neghinele pe cale... păi până acum n-ai zis decât atât:

„eu sunt milițianul bun că-s obedient și tu ești rău că am eu niște argumente ascunse... am niște bârfe la dosar... că doar nu poți avea tu dreptate ci musai sfinții și părinții...”

Păi dragul meu, ei au, păcat că nu e cine să-i priceapă... nu e cine, căci toți ne mândrim și ne autoîndreptățim răstălmăcind canoanele și scripturile și lepădăm smerenia pentru bucuria de răul altuia.

Dar îți repet:

Să fii iubit... măcar dacă te-ai fi lămurit... dar nu așa, ci recunoscând așa ca și corbul... sau ca Veronica.

Sau măcar zi împreună cu mine:

Recunosc Doamne că sunt un prost și un habarnist și un mincinos... care fac pe înțeleptul...

Hai zi... poate ți se va ierta... ție.

Eu te-am iertat dar nu știu dacă îți va fi de folos fără ca să te smerești și umilești... asta nu știu, nu mie, că eu n-am nevoie, ci așa ca să ți se umezească sufletul tău cel însetat.

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 12:53:05.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 12:58:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Sau măcar zi împreună cu mine:

Recunosc Doamne că sunt un prost și un habarnist și un mincinos... care fac pe înțeleptul...
Eu unul cel puțin recunosc, nu încerc să răstălmăcesc spusele marilor duhovnici ai acestui neam.
Da, sunt un prost și un habarnist. Mincinos nu sunt. De făcut pe înțeleptul nici atât, eu nu încerc să explic nimic nimănui, eu întreb; așa cum te-am întrebat și pe tine.

Mai spun odată poate nu s-a înțeles: Da, sunt un prost și un habarnist.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 13:36:44
Banned

Implicit

Citat:
Eu unul cel puțin recunosc, nu încerc să răstălmăcesc spusele marilor duhovnici ai acestui neam.
Da, sunt un prost și un habarnist. Mincinos nu sunt. De făcut pe înțeleptul nici atât, eu nu încerc să explic nimic nimănui, eu întreb; așa cum te-am întrebat și pe tine.

Mai spun odată poate nu s-a înțeles: Da, sunt un prost și un habarnist.
Iar dacă recunoști și te smerești fără ironie și autovictimizare foarte bine dar de ce te ți mai sus susținând iarăși mincinos că am răstălmăcit spusele marilor duhovnici...

Pe cine insinuezi că am răstălmăcit?

Nu am răstălmăcit ci am citi și ți-am prezentat ce am priceput eu, concluziile mele, cu lumină curată de sus... că fără Domnul nu putem face nimic...

Deci te smerești dar tot mă osândești... păi cum vine asta stimabile? Și zici că nu minți? Păi văd că minți sau ai părere eronată sau insinuare căci argumente nu prezinți ci faci apel ca să te creadă alții pe cuvântul tău de spioner...

Păi dragul meu... te-am iertat dar nu-i suficient ci e nevoi de credință!

Ia spune la nenea, de ce crezi dumneata că te-aș minți și aș răstălmăci pe sfinți sau pe marii duhovnici?

Dar de ce ai face-o dumneata, ia spune?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 13:59:57
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ia spune la nenea, de ce crezi dumneata că te-aș minți și aș răstălmăci pe sfinți sau pe marii duhovnici?
Din mândrie, care duce la rătăcire.
Sau din neștiință.

Citat:
Dar de ce ai face-o dumneata, ia spune?
Din aceleași motive.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 14:07:42
Banned

Implicit

Citat:
Din mândrie, care duce la rătăcire.
Sau din neștiință.
Din aceleași motive.
Eu cred că din minteresuri viclean-prozelmite și pentru minciuna măririi de sine și neiubirea slavei Domnului ci pofta de slava gLumească...

...dar oricum ai răspuns corect, că asta înseamnă mândria împletită cu neștiința, minciuna și vieța în păcate dar care se ține mare că cică el știe mai bine, el cel care le știe pe toate... e grozav mândrulețul care se ține sfințișor deși el e cel ce a curvit și s-a păcălit și amăgit cică s-a smerit mândrulețul...

Dar nu poți acuza de mândrie și neștiință pe cineva care îți aduce argumentele pe baza căruia își întemeiază părerea și ți-o prezintă frumos... și cu atât mai puțin pe mine care nu te-am osândit pentru că nu poți crede ci ți-am cerut doar să nu mai osândești dumneata, căci nu știi în cine lovești... în Dumnezeu, căci acolo e grădina Lui, e Raiul.

În mine te iert dacă dai la nesfârșit ca într-o țepușe dar sigur îți vei răni piciorul, și s-ar putea să te orbească Lumia lui Hristos... căci mergi pe drumul Damascului.

Deci dragul meu, sper că te-ai lămurit în parte cum stau lucrurile, și uite sigur nu te osândesc nici acum dacă nu crezi, căci Domnul nu a venit ca să osândească ci să găsească pe cel pierdut și să cheme la pocăință căci Împărăția Cerurilor s-a apropiat. Pe mine m-a găsit și m-a iubit. Păcat că nu prea are cu cine, căci sunt mai rău ca toți.

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 14:12:04.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 15:47:14
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nu poți acuza de mândrie și neștiință pe cineva care îți aduce argumentele pe baza căruia își întemeiază părerea și ți-o prezintă frumos...
Ai o problemă de tot zici că te acuz de ceva. Îți repet iar, și o s-o mai fac de va fi nevoie: dacă întrebarea adresată ție (cu scopul de a înțelege fenomenul) ți s-a părut a fi o acuză, îmi cer iertare.
Și cu asta basta, deocamdată atât.
Ce mai e pe la Cluj?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 16:19:15
Banned

Implicit

Citat:
Ai o problemă de tot zici că te acuz de ceva. Îți repet iar, și o s-o mai fac de va fi nevoie: dacă întrebarea adresată ție (cu scopul de a înțelege fenomenul) ți s-a părut a fi o acuză, îmi cer iertare.
Și cu asta basta, deocamdată atât.
Ce mai e pe la Cluj?
Bine ar fi dacă aș avea numai o problemă și ar fi aia că aș suferi de sindromul acuzării nedrepte, că cică aș fi un fel de victimă acuzată mereu pe nedrept, așa ca un fel de sindrom paranoic cum că toți mă acuză... păi eu pe drept sunt acuzat dacă mă acuză cineva, fiindcă sunt mândru și păcătos și rău, dar în ce privește pe Adevărul, acolo nu v-am mințit eu și v-am și prezentat mereu dovada și argumentul, ci iată că voi singuri vă autoamăgiți neluând în serios ce vorbesc de parcă aș fi inventat eu tot ce vă explic.

Deci „îngerul” acela pe care l-a văzut părintele Argatu, care a zis că mătușa Ileana a ajuns în iad, ăla e satana, căci a negat împărtășania făcută de dânsul și iertarea pe patul de moarte și împăcarea cu maică-sa, și nu și-a spus numele, și a zis el „să fie lumină” dar nu în numele Sfintei Treimi ci așa în numele unui creator necunoscut pe care cică deși doar îl reprezenta, iată că i-a luat locul rostind el să fie lumină, lăsând să se înțeleagă cum că el este Creatorul sau îngerul lui... iar credincioasa Ileana nu a greșit cu nimic cerând să-i pomenească un sfânt al zilei din cei trecuți în calendarul dat cu 13 zile în urmă din moment ce nu s-a lepădat și nu a chemat preoții stiliști ci a avut numai în el încredere, în părintele Argatu, dar a pomenit un sfânt la ceasurile lui de serbare, și nu e niciun canon să oprească asta, căci poți da ceasurile înainte sau înapoi cât vrei tu.

Iar a nega împărtășirea pe patul de moarte făcută de un preot din BOR credincios și să justifici osândirea la iad a unei femei ce se smerește spre împăcare cu părintele ei și cu Dumnezeu dar fără lepădare de preotul ei din BOR deci care dorește să nu supere pe părinți dar nici nu se leapădă de credința ei și a lui, asta nu se poate a fi osândit cu iadul, căci dacă s-ar fi lepădat ea sau el ar fi chemat un preot stilist, dar ei au făcut așa spre ieșirea din cearta cu părinții fără a lepăda ceea ce credeau ei, cum că părintele Argatu are dreptate osândind stilismul nu pentru ceasuri ci pentru călcarea canoanelor și osândirea BOR la modul absurd și fals.

Deci tind să cred că satana l-a amăgit pe părintele Argatu căci vedea că se îndoia de locul unde a ajuns credincioasa... și iată cum l-a păcălit, i-a dat o vedenie bine ticluită cu care spera să-și bage sofismul lui în credincioși și prin părinte în noi, căci știa că se va povesti, că cică ceasurile e de vină, sau cei ce-și schimbă sau nu-și schimbă ceasurile... Păi nu a mărturisit părintele Paisie de la Sihăstria că sfinții trei ierarhi au zis că „mai mare e ascultarea decât jertfa și că nu este canon pentru modificarea ceasurilor”... spre înainte sau spre înapoi? A zis, însă cine să-l creadă... așa că stiliștii osândesc fără dreptate pe BOR când neagă lucrarea lui Dumnezeu mai departe în România... și așa a făcut și „îngerul” îmbrăcat în alb, fără nume și care a zis și el „să fie lumină” lăsând să se înțeleagă cum că el ar fi... CREATORUL cel unic.

Sau dacă cineva descoperă ce a greșit credincioasa Ileana îl rog să mă lămurească și pe mine, căci eu nu văd nicio faptă demnă de osândă.

În Cluj e senin și e frumos... după ploaia și trăznetele de ieri, așa că mulțumesc de întrebare.

Last edited by vsovivi; 17.08.2011 at 16:31:04.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2011, 16:07:45
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
Eu cred că din minteresuri viclean-prozelmite și pentru minciuna măririi de sine și neiubirea slavei Domnului ci pofta de slava gLumească...
Evident ca toti ce nu sustin "adevarul" lui vsovivi mint, cum altfel ar putea acesta sa aiba dreptate...

Citat:
care se ține mare că cică el știe mai bine, el cel care le știe pe toate... e grozav
perfecta autodescriere

Citat:
Dar nu poți acuza de mândrie și neștiință pe cineva care îți aduce argumentele pe baza căruia își întemeiază părerea și ți-o prezintă frumos...
Dar pe tine cine te indreptateste sa-ti faci interlocutorul mincinos?
Reply With Quote
Răspunde

Tags
batjocorirea lui iisus, iisus sau isus

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
scrie undeva in biblie de reincarnare? annajanette Generalitati 144 27.12.2013 20:00:51
Autopsier -unde scrie in Biblie despre el ? elenavioletacocos Slujba inmormantarii 8 05.11.2012 01:48:09
E adevarat ce e scrie in urmatoarea carte? tinutza Biserica Romano-Catolica 23 28.05.2012 18:43:43
PR. IUSTIN PARVU SCRIE PATRIARHULUI SI SF. SINOD!! orthodoxis Stiri, actualitati, anunturi 13 04.06.2008 23:55:17