Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2012, 00:03:23
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
15. Vaccinurile sînt produse în cantități mari și nu sînt testate înainte de a fi date spre vînzare. Metodele producerii lor sînt cu totul dubioase și îndoielnice. Rezultatele testelor se vor vedea de fapt în timp.
Ba sunt testate, chiar f serios, mai ales daca sunt noi, originale (nu generice). Vaccinul indeplineste definitia de medicament (vezi OMS) ceea ce inseamna ca este supus la toate testele preclinice si clinice prevazute de institutiile de control al medicamentului (EMEA, ANMDM, FDA etc). Si crede-ma ca aceste controale sunt f stricte si chiar respecta legea (nu se poate cu 'las-o, ma, ca merge-asa')
Daca esti curios cauta cazuri despre medicamente care au aparut pe piata si datorita unor reactii adverse care pur si simplu nu au fost observate in timpul testelor au fost retrase instantaneu (ex: talidomida, rofecoxib (Vioxx)) Si gandeste-te cati bani au pierdut companiile alea farmaceutice (avand in vedere ca pt a se scoate un medicament original pe piata dureaza 10-12 ani si costa cam 1-2 miliarde de euro) tinand cont ca medicamentul a fost retras la f scurt timp dupa ce a fost pus pe piata.

Eu am vizitat cateva fabrici la noi in tara (Labormed, Infomed, Zentiva) si modul in care lucreaza chiar respecta legile.

Last edited by razvan_andrei; 16.02.2012 at 00:08:57.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 09:00:36
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

ce zici atunci de algocalmin(interzis in multe state europene)? sau de Piafen(interzis in Danemarca, Belgia, Spania, Irlanda si grecia inca din 1990, iar in state unite e interzis inca din '77)?

Cand e vorba de bani, restul nu conteaza...
Normal ca asta nu e versiunea oficiala, nimeni nu si-ar da foc la valiza singur.
Vechi 16.02.2012, 10:53:53
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Vaccinul indeplineste definitia de medicament (vezi OMS).
În mod normal, vaccinul ar trebui să se elibereze numai pe bază de rețetă. Pacienții (sau părinții lor) ar face bine să păstreze aceste rețete, care le-ar putea fi utile în caz de litigiu.

Citat:
Daca esti curios cauta cazuri despre medicamente care au aparut pe piata si datorita unor reactii adverse care pur si simplu nu au fost observate in timpul testelor au fost retrase instantaneu (ex: talidomida, rofecoxib (Vioxx)) Si gandeste-te cati bani au pierdut companiile alea farmaceutice (avand in vedere ca pt a se scoate un medicament original pe piata dureaza 10-12 ani si costa cam 1-2 miliarde de euro) tinand cont ca medicamentul a fost retras la f scurt timp dupa ce a fost pus pe piata.
Câțiva ani, în care Vioxx a omorât oameni, nu mi se pare "a fost retras la f scurt timp". Mai exact, Vioxx a fost pus pe piață în 1999 și retras în 2004. Nici nu se poate susține că reacțiile adverse nu au fost observate în timpul testelor: anchetele care au urmat au arătat că existau suficiente date care să susțină malignitatea acestui medicament. Dar, în acest caz, ca în atâtea altele s-a aplicat legea lui Murphy: "un experiment științific se consideră că este reușit dacă, pentru justificarea teoriei, trebuie omise cel mult jumătate din observații".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.02.2012, 11:19:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Teoretic, in carnetul de vaccinari trebuie inscrisa seria vaccinului facut.
Nu stiu daca fiecare au serie sau sunt serii de lot.

In practica, n-am vazut un carnet din asta ca sa stiu cum arata.

Se stie f. bine ca acolo unde este comert, de dragul profitului se vor eluda legi iar beneficiul clientului nu e intotdeuna pe primul loc.

Valabil inclusiv pentru cel care iti vinde cartofi in piata.

Ati auzit ca sunt legumicultori care folosesc inclusiv fecale umane pentru ingrasamant?

N-aveti de unde sti cu certitudine, nu?

Ei bine..sa vad cati nu o sa mai cumparati legume de la piata, in special cei care vin cu argumente de genul asta: "compania farmaceutica XXX poate eluda legea si nu da doi bani pe client, deci sigur face prostii".
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 09:26:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
1. Posibil in cazul anumitor vaccinuri dar numai daca mama are anticorpi pentru antigenul respectiv.
E posibil, foarte bine.

Citat:
2. Nici faptul ca te urci intr-o masina nu-ti garanteaza ca vei ajunge la destinatie si mai ales intreg. Dar folosesti masina, nu-i asa?
Vorbim iarăși de probabilități, deci nu e sigur. Asta am vrut să subliniez.

Citat:
3. "Riscuri mari" este o afirmatie fara fundament stiintific.
Pana si mancarea comporta "riscuri mari" - obezitate, boli, etc.
Apa prezinta "riscul mare" de innec.
Cred ca asta nu te impiedica sa maninci si sa bei, nu?
Nu mai vorbesc de medicamente care fara doar si poate le folosesti.
Banala aspirina comporta riscuri mari, mai ales la copiii.
Si nu numai.
Mîncarea și apa sînt absolut necesare, pe cînd vaccinurile nu-s.

Nu folosesc medicamente decît în cazuri cu totul excepționale, cînd e foarte grav și medicul le impune. Eu nu fac parte din categoria ălora care iau o aspirină sau un Nurofen cînd răcesc. Da, și vitamina C de la farmacie e periculoasă, deoarece este un produs de sinteză, artificial, care e luat în concentrații mari chiar și dacă e vorba de o singură pastilă, punînd în dificultate organismul celui care o consumă.

Citat:
4. Nici in copilarie nu sunt tocmai indicate.
Chiar daca unele in sine sunt cvasi-inofensive, pot aparea complicatii.
Mai ales cand cazurile au proportii epidemice si spitalizarile sunt pe masura.
Ok.

Citat:
5. Sigur ca nu sunt obligatorii. Nici sanatatea nu este.
Atunci de ce ni se spune că sînt obligatorii? De ce au copiii nevoie de un carnet de vaccinuri? De ce mă pune pediatra să semnez că refuz vaccinul, de parcă aș încălca regulamentul spitalului sau al cabinetului?

Citat:
6. Pana la 4 ani inclusiv sunt 10 intepaturi si vizeaza 10 boli.
Hai sa le adunam si sa le inmultim pana dau 26.
Sînt multe și 10, deoarece au efecte adverse. Dacă ar fi inofensive și dacă ar exista doar riscul să prindă sau să nu prindă chiar și cu valabilitate limitată a efectului pozitiv așteptat, nu aș avea nimic împotriva lor.

Citat:
7. E drept sunt cazuri speciale cu probleme imunologice care au reactii negative mai deosebite la vaccinare.
Insa sunt atat de putine incat nu se justifica financiar testarea celor 99.9999 % care n-au astfel de probleme.
Probabil că nici eu nu aș fi avut astm bronșic dacă nu aș fi fost vaccinat. Mai știi ce a declanșat alergiile mele? Cert este că părinții ar trebui să facă niște teste înainte de a merge la injecție, asta dacă pe prospectul vaccinurilor scrie că pot declanșa probleme de genul ăsta.

Citat:
8. Nici daca maninci azi nu inseamna ca maine nu iti mai este foame, nu?
In schimb, fata de mancare, vaccinarile trebuiesc repetate la intervale destul de mari de timp (uneori 10-20 ani) si unele doar daca exista un risc deosebit.
Mîncarea este necesară, vaccinurile ba.

Citat:
9. Au fost cazuri de poliomielita produse de VPO (vaccin polio oral) care nu se mai foloseste.
Dar cele mai multe victime ale poliomielitei raman cele ale poliomielitei "naturale".
Restul afirmatiei n-are nici o legatura cu realitatea. Daca ai o sursa de informatie mai credibila si verificabila chiar sunt curios..
Nu mi-am notat linkul, sper să-l găsesc.

Citat:
10. De asta se face doar pentru 10 boli si nu 100. Criteriul insa nu este doar gravitatea ci si gradul si modul de raspandire a lor, caracterul epidemic.
Să-l facă alții pentru caracterul lor epidemic, considerînd riscurile efectelor negative ignorate de părinți, medici...

Citat:
11. Vorbim sa ne aflam in treaba.
De clorura de sodiu ai auzit?
NaCl nu este sarea de care are nevoie organismul. Bulgărele pe care-l linge vaca e sarea naturală sănătoasă sau de exemplu această sare din Himalaya http://www.mybio.ro/?x=arata&p=1391 , deoarece nu este separată de mineralele cu care era legată inițial. În momentul în care sarea fină ajunge în corp, ea își va reface treptat formula originală, "consumînd" mineralele respective din organism - ceea ce este rău pentru sănătate. Informație preluată de la Ovidiu Bojor dacă nu de la Gheorghe Mencinicopschi.

Citat:
12. Dezinformam ca sa ne aflam in treaba.
Este o chestie arhistiuta si de bun simt ca un sistem imunitar stimulat (inclusiv prin vaccinare) este mai puternic si eficient decat unul "protejat".
Da, dacă e stimulat de cauze naturale, de bolile sălbatice, nu de culturile de viruși scăpați de sub control care sînt injectați în proporții industriale în sărmanul bebeluș de cîteva luni.

Citat:
13. Exista un risc in acest sens, la fel cum exista si riscul ca o data cu carnea care o maninci sa iei o boala de la animalul in cauza, sau chiar r si de la legume sa te alegi cu paraziti intestinali daca nu sunt suficient de bine spalate.
Și atunci de ce să-mi asum acest risc în plus?

Citat:
14. Citesti prospectul si de pe tot ce maninci? Foarte bine daca o faci si eviti tot ce este "chimic", dar ma indoiesc ca reusesti in totalitate.
Atunci? N-ar fi mai bine sa nu mai maninci deloc?
Da, îl citesc! După cîteva vizite la raft, știi ce să cumperi și ce nu, deci nu trebuie să citești eticheta de fiecare dată cum au unii-alții impresia.

Nu pot evita chimicalele în întregime, dar pot micșora cantitatea lor pe masa mea, ceea ce nu-i puțin lucru. Asta pentru că trebuie să mănînc, mîncarea nu e opțională ca pastilele sau ca injecțiile de orice fel.

Citat:
15. De unde stii? Ai lucrat intr-o fabrica de profil?
Nu, dar am Internetul pe care circulă tot felul de povești. N-am cum să demonstrez că sînt adevărate, dar am convingerea că marile companii țintesc spre profituri cît mai mari, deci cu pierderi cît mai mici, cu cît mai puține eforturi de testare, în timp cît mai scurt șamd. E dubios cînd auzi că virușii sînt cultivați pe animale, că nu se prea pot separa de alți viruși nedoriți, de bacterii, chiar țesuturi întregi... Păi, frate, ce știință e asta? Unde este precizia și acuratețea necesară cînd e vorba de injectarea substanțelor respective în corpul unui bebeluș care practic nu are sistem imunitar în primele luni de viață? Cine-mi garantează că sănătatea lui nu va fi nicicum afectată de doza de nu-știm-sigur-ce-i-acolo?

Citat:
16. Argumentul suprem, ideal pentru audienta presupusa a avea trasaturi paranoice.
:)

Vom vedea peste cîțiva ani care va fi rata deceselor în rîndul copiilor și al tinerilor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 17.02.2012 at 09:30:35.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 09:41:07
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
Eu am vizitat cateva fabrici la noi in tara (Labormed, Infomed, Zentiva) si modul in care lucreaza chiar respecta legile.
Legile... :)

Dacă ești în domeniu, te provoc să ne spui cum se fabrică vaccinurile, la modul general. Care sînt pașii, cum se calculează dozele șamd.

Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 10:59:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Atunci de ce ni se spune că sînt obligatorii? De ce au copiii nevoie de un carnet de vaccinuri? De ce mă pune pediatra să semnez că refuz vaccinul, de parcă aș încălca regulamentul spitalului sau al cabinetului?
Fiindcă sunt obligatorii din punctul de vedere al medicului, cred că am mai spus asta. Mai exact, dacă vrea cineva să se vaccineze, medicul este obligat să vaccineze dacă nu există un motiv pentru a nu vaccina. Un motiv pentru a nu vaccina este refuzul pacientului de a se vaccina.
Deci, din când în când, și anume probabil când simt nevoia de șpagă, vin unii de la Sanepid în control la doctor. Își pun o geantă neagră pe birou și cheile de la portbagaj lângă ea și zic: "să începem cu registrul de vaccinări". Ajung la cazul pacientului Florin Ionuț. "Ce motiv ați avut, doamnă doctor, să nu îl vaccinați pe Florin Ionuț ?" "Motivul este acela că nu a dorit să fie vaccinat". "Și ce dovadă aveți în a susține acest lucru?" "Iată semnătura lui și scrisul lui pe fișă: refuz vaccinarea". Acuma înțelegeți ?

Carnetul de vaccinări nu e obligatoriu. Nu scrie nicăieri că părinții trebuie să prezinte cuiva vreun carnet de vaccinări. Pe de altă parte, grădinițele au și ele drepturile lor, inclusiv de a cere așa ceva. Dacă sunteți de acord că un aeroport poate pretinde carnet de vaccinări pentru a permite accesul cățelului dv, de ce nu ați fi de acord că o grădiniță poate cere carnet de vaccinări ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 11:11:41
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Carnetul de vaccinări nu e obligatoriu. Nu scrie nicăieri că părinții trebuie să prezinte cuiva vreun carnet de vaccinări. Pe de altă parte, grădinițele au și ele drepturile lor, inclusiv de a cere așa ceva. Dacă sunteți de acord că un aeroport poate pretinde carnet de vaccinări pentru a permite accesul cățelului dv, de ce nu ați fi de acord că o grădiniță poate cere carnet de vaccinări ?
Nu sînt de acord, deloc. Adică nu-s obligat să îmi vaccinez copilul, dar nici nu pot să-l dau la școală deoarece au și școlile drepturile lor? Ce drepturi, să mă forțeze indirect să-i fac toate acele injecții, că de nu risc să-mi rămînă copilul "needucat"?!

Reply With Quote
Vechi 17.02.2012, 16:54:00
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
Nu sînt de acord, deloc. Adică nu-s obligat să îmi vaccinez copilul, dar nici nu pot să-l dau la școală deoarece au și școlile drepturile lor? Ce drepturi, să mă forțeze indirect să-i fac toate acele injecții, că de nu risc să-mi rămînă copilul "needucat"?!
da, o ciudatenie cu care nu sunt nici eu de accord.
Tu ai dreptul sa nu-ti vaccinezi copilul, dar unitatile de invatamant nu au dreptul sa te primeasca fara un carnet de vaccinari.Amenzile sunt foarte mari.
Paradoxal, nu?
Mis e pare ca suna a: tu ai dreptul sa refuzi cipul(implant) dar nu o sa ai posibilitatea sa iti cumperi alimente fara el! Da' noi il respectam liberul albitru...Strasnic, nu?

ALtfel spus..ori faci cum spune noi...ori nu ai de ales. Dar tu ai posibilitatea de a alege.
Vechi 17.02.2012, 17:04:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
da, o ciudatenie cu care nu sunt nici eu de accord.
Tu ai dreptul sa nu-ti vaccinezi copilul, dar unitatile de invatamant nu au dreptul sa te primeasca fara un carnet de vaccinari.Amenzile sunt foarte mari.
Paradoxal, nu?
Nu am știut de amenzi.

Eu știam că în momentul în care directorul respectiv îți refuză copilul la școală, trebuie să-i ceri în să-ți prezinte în scris motivele refuzului. Atunci se va teme de o acțiune în instanță și va accepta copilul.

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Mis e pare ca suna a: tu ai dreptul sa refuzi cipul(implant) dar nu o sa ai posibilitatea sa iti cumperi alimente fara el! Da' noi il respectam liberul albitru...Strasnic, nu?

ALtfel spus..ori faci cum spune noi...ori nu ai de ales. Dar tu ai posibilitatea de a alege.
Cam așa ceva. Cineva considera că prigoana a început deja... Probabil că are dreptate.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42