Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.03.2012, 21:28:29
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
ordinea zilelor o stabilește Dumnezeu, nu omul. O asemenea interpretare haotică a poruncilor lui Dumnezeu ar duce la anarhie.
Oh! Folositi acuze mari: "interpretare haotica".
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2.
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20.

BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara.
Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii?
Vechi 27.03.2012, 21:30:59
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Oh! Folositi acuze mari: "interpretare haotica".
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2.
"7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20.

BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara.
Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii?
Nu contează când o frângem noi, contează când serbau apostolii sabatul. Pâinea o frângeau zilnic (Fapte 2,46)
Vechi 27.03.2012, 21:33:37
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Eu nici nu am spus ca Duminica nu este ziua I. Eu doar am sugerat ca serbam tot a 7-a zi ca zi de odihna (Shabbath).
Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.
Vechi 27.03.2012, 21:37:21
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu contează când o frângem noi, contează când serbau apostolii sabatul. Pâinea o frângeau zilnic (Fapte 2,46)
Sambetistii frang painea zilnic?
De ce nu conteaza cand frang sambetistii painea? De ce nu respectati frangerea painii Duminica asa cum o faceau Sf.Apostoli?
Vechi 27.03.2012, 21:38:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.
Ei! Ne intoarcem la problema binecuvantarii specifice zilei de sambata.
Va intreb Dle.Grassu77, ziua de sambata are o binecuvantare aparte?
Vechi 27.03.2012, 21:40:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Mulțumesc pentru Help, dar tot ați evitat răspunsul. Ori nu aveți încredere în traducătorii ortodocși ai Bibliei? Amândoi nu suntem specialiști în greacă (poate nici în aprecierea exactă a sensurilor, mai ales în context- de altfel pagina respectivă ne avertizează de posibila inacuratețe a definiției), cei care au terminat monumentala operă de traducere a Bibliei sunt. Ce părere aveți? Au greșit toți 7 în traducerea lui apoleipetai?
Nu au gresit, dar va rog sa luati in considerare si traducerea I.P.S.Bartolomeu, traducere care mie mi se pare mai corecta si care corespunde "descoperirii mele epocale":
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă."
Vechi 27.03.2012, 21:40:52
Banned

Implicit

Citat:
Sambetistii frang painea zilnic?
Nu, că de regulă e feliată

Citat:
De ce nu conteaza cand frang sambetistii painea? De ce nu respectati frangerea painii Duminica asa cum o faceau Sf.Apostoli?
Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica.
Vechi 27.03.2012, 21:44:19
Banned

Implicit

Citat:
Nu au gresit, dar va rog sa luati in considerare si traducerea I.P.S.Bartolomeu, traducere care mie mi se pare mai corecta si care corespunde "descoperirii mele epocale":
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă."
"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!
Vechi 27.03.2012, 21:46:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, că de regulă e feliată

Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica.
Vedeti, in Cartea Ecclesiastului spune o vorba de duh: daca te inhaitezi cu cel nebun, vei ajunge nebun si tu.
Tocmai v-ati dat arama sambetista pe fata batandu-va joc de ceea ce Mantuitorul a poruncit: "Sa faceti aceasta spre pomenirea mea."
Vechi 27.03.2012, 21:50:57
Banned

Implicit

Citat:
Vedeti, in Cartea Ecclesiastului spune o vorba de duh: daca te inhaitezi cu cel nebun, vei ajunge nebun si tu.
Tocmai v-ati dat arama sambetista pe fata batandu-va joc de ceea ce Mantuitorul a poruncit: "Sa faceti aceasta spre pomenirea mea."
Domnule, v-aș răspunde tot cu un verset de-al înțeleptului (probabil știți care), dar încerc să fiu mai finuț....

Pomenirea Lui nu se face doar prin frângerea pâinii, ci și prin a bea paharul. Și încă ceva (dar ne depărtăm prea mult de topic)... Dar acum era vorba de ziua de odihnă, nu de Cina Domnului. Mai precis de diferența între versiunile Scripturii cu privire la Evrei 4,9.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Interpretarea Scripturii ancah Secte si culte 78 20.11.2011 15:33:47
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site kristy Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 19.11.2011 21:23:51
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? Bast-et Generalitati 18 16.10.2010 23:56:19
Diferente intre oameni CM Generalitati 68 18.07.2009 14:58:04
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09