![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"42.Și stăruiau în învățătura apostolilor și în părtășie i, în frângerea pâinii j și în rugăciuni." Fapte 2. "7.Iar în ziua cea dintâi a săptămânii, când noi ne-am adunat să frângem pâinea, Pavel, care avea să plece a doua zi, a stat cu ei de vorbă și și-a prelungit cuvântul până la miezul nopții." Fapte 20. BO staruieste in serbarea zilei I asa cum o faceau Sf.Apostoli si Biserica primara. Voi frangeti painea in ziua I a saptamanii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Domnul ne porunceste sa pazim exact ziua a saptea (singura zi binecuvantata si sfintita), nu "tot a saptea zi", care este ziua intaia.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu conteaza cand frang sambetistii painea? De ce nu respectati frangerea painii Duminica asa cum o faceau Sf.Apostoli? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va intreb Dle.Grassu77, ziua de sambata are o binecuvantare aparte? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"9.Așadar, poporului lui Dumnezeu i s'a lăsat o altă sărbătoare de odihnă." |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, că de regulă e feliată
![]() Tocmai am scris că o frângeau zilnic, nu doar duminica. |
|
|||
|
|||
![]()
"Mi se pare" e totuși o părere... Părere bazată pe o fraudă lingvistică - ca să mă exprim mai elegant. Dacă m-aș exprima mai brutal, aș zice că Înalt Prea Sfinția Sa are o mare problemă de nu s-a pocăit de fraudarea textului sacru!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai v-ati dat arama sambetista pe fata batandu-va joc de ceea ce Mantuitorul a poruncit: "Sa faceti aceasta spre pomenirea mea." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pomenirea Lui nu se face doar prin frângerea pâinii, ci și prin a bea paharul. Și încă ceva (dar ne depărtăm prea mult de topic)... Dar acum era vorba de ziua de odihnă, nu de Cina Domnului. Mai precis de diferența între versiunile Scripturii cu privire la Evrei 4,9. ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 15:33:47 |
diferente intre calendarul patriarhal si cel de pe site | kristy | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 19.11.2011 21:23:51 |
Ce diferente sunt intre catolicism si ortodoxie? | Bast-et | Generalitati | 18 | 16.10.2010 23:56:19 |
Diferente intre oameni | CM | Generalitati | 68 | 18.07.2009 14:58:04 |
Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 19:15:09 |
|