![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
va multumesc frumos in pofida faptului ca n-am prea inteles nimic...!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu-i a buna ! mergi la un medic pentru un consult. |
|
||||
|
||||
![]()
Si eu,ca si alte persoane iau o picatura de aghiasma in orice moment al zilei,in stari mai putin exceptionale.
Deci chiar daca am mancat in prealabil. Un preot mi-a spus ca se da impartasanie si daca ai mancat dupa miezul noptii sau in unele cazuri devreme dimineata,important este sa dormi dupa ce ai mancat si sa-i dai stomacului vreme sa digere mancarea cu pricina. Probabil ca cei cu probleme medicale de exceptie sunt supusi unui asemeni tratament,deoarece pt persoane normale nu face sens.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Toti preotii pe care i-am intalnit recomanda o randuiala in privinta administarii celor sfintite. In timpul zilei, ne stropim cu Agheazma. Daca duhovnicul face un pogoramant pentru o persoana din anumite motive, aceasta este exceptia si nu regula.
Agheazma mare se ia inainte de Anafura, pe nemancate. Cand se ia Agheazma mica se ia intai Anafura si se bea apoi Agheazma, pe nemancate. Daca vezi ca a venit miezul noptii si ai chef de rontait, dupa ora 24/0, iei cele aratate anterior. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai daca se bucura pentru sanatatea noatra si apa e buna pentru sanatate, agheasma si mai si deci..vezi legatura acum? Ma rog, la unii agheasma poate nu e bune, scot fum pe gura si pe nas dupa ce beau, asa ca la tine mai putin se recomanda de ex. :) Last edited by AlinB; 25.04.2012 at 13:32:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca nu te culci devreme sau te trezesti noaptea si nu adormi imediat la loc, te ia o foame de mama mama.. :) |
|
|||
|
|||
![]()
intr un final ca sa inteleg... ca daca ai mancat la 11 noaptea si n ai adormit si 00.15 vrei sa manaci iar...poti sa iei anafura si aghiasma si apoi sa manaci linistit?...eu am invatat ca acestea se iau pe stomacul gol dimineata...cand mintea e odihnita si pancetele nu e imbuibat de mancare...ca in ziua de azi nu mai stim sa apreciem momentul mesei...dimineata...pranz cina....manacm cand apucam...
va intreb pentru ca vom avea copii si as dori sa i invat dupa randuiala Bisericii....nu dupa ureche... Va multumesc Doamne ajuta si Maicuta Domnului sa ne intareasca in credinta! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu este o părere, este o certitudine! Încercați să mi-o destrămați. Unde scrie că Domnul se bucură când bem aghiasmă?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca să se înființeze o biserică pe baza aghiasmei (mari, mici, ori mijlocii) încă nu am auzit... dar mai știi? Citat:
Citat:
![]() Poate la alții ie bune (sic!), așa că n-am nimic împotrivă s-o consume. ![]() Last edited by osutafaraunu; 25.04.2012 at 16:08:52. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu va inteleg pe cei de alte confesiuni de ce va bagati in discutii ortodoxe si mai dati si sfaturi, stati mai in ritualurile voastre, serios va zic ca va bagati ca patrunjelul in ciorba.Sigur initiatorul acestui tread a cerut sfatul ortodocsilor nu la cei care cred ca tot ce zboara se maninca.
Parerea mea este ca aghiazma se bea pe stomacul gol, eu daca am mancat ma stropesc cu aghiarzma si prin casa la fel. Voi astia de alte confesiuni stati aici cu noi dar va rog sa va retineti.
Rugaciunea care-i plansa In a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta Ca sa-l vezi pe Dumnezeu! Last edited by Hartford; 27.04.2012 at 03:41:12. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor! | zriyac | Generalitati | 18 | 16.10.2010 16:47:38 |
un mic ajutor | evelon | Rugaciuni | 4 | 29.10.2008 16:06:45 |
|