![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Îmi place emoticonul. În sfârșit l-am câștigat pe domnul 100-1. Ura!!!! :))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă analizăm cartea Ecleziastul, este evident, că Solomon a descris moartea dintr-un punct de vedere omenesc, al omului de sub soare, al omului care cercetează și concluzionează prin prisma a ceea ce vede cu ochii lui, căci observa si tu ce declară el în Ecleziast 1:13,14: „Mi-am pus inima să cercetez și să adâncesc cu înțelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!” Oare din punct de vedere divin, „totul este deșertăciune și goană după vânt!”? Sau din punct de vedere omenesc? Oare și cerul este deșertăciune? Este oare goană după vânt închinarea și ascultarea de Dumnezeu? Oare într-adevăr aceiași soartă au și animalele și oamenii? Din punct de vedere a ceea ce vede și observă omul, da, dar din punct de vedere divin, NU, căci omul nu este ca animalele, el a fost creat după chipul lui Dumnezeu, și prin urmare, va fi înviat și tras la răspundere pentru binele sau răul care l-a făcut. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți" (Evrei 12:22-23) Aceste duhuri ale dreptilor de care pomeneste Pavel aici nu par sa hiberneze in pamant asa cum sustineti voi adventistii, ci sunt contiente in ceruri si ca moartea nu a avut nici o putere asupra lor Last edited by stefan florin; 06.06.2012 at 17:30:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
..este evident ca Solomon, la inceput (primele capitole) experimenteaza anumite lucruri omenesti. Dar, la fel de evidenta este intelepciunea sa, primita de la Dumnezeu, si asternuta in ultimele capitole. Iar problema mortii a fost inteleasa prin Duhul Sfant. De altfel, Solomon incheie, descriind moartea ca fiind procesul invers al creatiei: "tarana se intoarce in pamant iar duhul (ruach - suflare, a nu se confunda cu altceva) se intoarce la Dumnezeu" (Ecleziastul 12:7).
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s. vasinec, din bun simt, dupa ce ai fost dat de atatea ori afara din casa omului ar trebui sa te opresti sa mai intri pe geam. p.s.1 cred ca te mai paste un ban Last edited by mihai07; 06.06.2012 at 18:58:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Referitor la banare: cu ce am gresit? Asa stiti sa dialogati cu omul, cand nu va convine ce spune (desi nu aduce jigniri)? Il dati afara? Last edited by barsaba; 06.06.2012 at 19:01:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s. inca mai astept scuzele pentru niste jigniri pe care mi le-ai adresat acum mult timp. tot timpul te-ai eschivat. nu ar fi rau sa te smeresti un pic asa ca un bun crestin ce esti. p.s.1 iar legat de subiect, nu mai e nimic de zis. a fost intors pe toate fetele. ce rost are sa reluam obsesiv ceea ce s-a mai discutat? ca nu pricepeti voi? nu e vina noastra. p.s. ai gresit de foarte multe ori jignindu-ne. nu am timp acum sa caut. dar ar fi bine sa fii cinstit. si o data banat ar trebui sa intelegi ca nu esti bine venit aici. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc | C-tin | Generalitati | 27 | 11.10.2017 16:07:48 |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Despre suflet | allisa | Intrebari utilizatori | 14 | 20.02.2011 09:58:29 |
Intrebare despre suflet | Adelinaa | Generalitati | 3 | 11.06.2009 11:52:43 |
Despre suflet | silverstar | Generalitati | 64 | 09.01.2007 18:43:52 |
|