Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.06.2012, 14:46:57
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Stiu ca la un moment dat domnul osutafaraunu spunea ca daca va depasi 100 de banari cei care cred in nemurirea sufletului vor fi "bantuiti". As fi curios ce ar face daca mai este banat de inca 2 ori.
Vor fi bântuiți de cele 100 de fantome digitale ale mele.
Vechi 06.06.2012, 16:42:19
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
dar au fost cumva intrebati? Dupa invierea lui Lazar ce aveau de gand sa faca iudeii cu fariseii lor: ca e mai bine sa-l omoare atat pe Iisus cat si pe Lazar.
Si cum se face ca TOTI protestantii citati din doar din Eclesiast care e DOAR parerea personala a lui Solomon
Din câte știu,din Tradiție, după ce a fost înviat, Lazăr n-a mai zâmbit tot restul vieții lui, era tăcut și mânca foarte sărac. Atât de mult l-a marcat vederea iadului în cele 4 zile cât era mort. Asta cred că spune ceva despre starea sufletului dincolo...
Vechi 06.06.2012, 16:43:49
r.mircea r.mircea is offline
Member

Data înregistrării: 03.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Vor fi bântuiți de cele 100 de fantome digitale ale mele.
Îmi place emoticonul. În sfârșit l-am câștigat pe domnul 100-1. Ura!!!! :))
Vechi 06.06.2012, 17:10:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Apropos, tot ce e inspirat de Duhul Sfânt, nu e "părere personală".

Dacă analizăm cartea Ecleziastul, este evident, că Solomon a descris moartea dintr-un punct de vedere omenesc, al omului de sub soare, al omului care cercetează și concluzionează prin prisma a ceea ce vede cu ochii lui, căci observa si tu ce declară el în Ecleziast 1:13,14:
„Mi-am pus inima să cercetez și să adâncesc cu înțelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri: iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. Am văzut tot ce se face sub soare; și iată că totul este deșertăciune și goană după vânt!”
Oare din punct de vedere divin, „totul este deșertăciune și goană după vânt!”? Sau din punct de vedere omenesc? Oare și cerul este deșertăciune? Este oare goană după vânt închinarea și ascultarea de Dumnezeu?
Oare într-adevăr aceiași soartă au și animalele și oamenii? Din punct de vedere a ceea ce vede și observă omul, da, dar din punct de vedere divin, NU, căci omul nu este ca animalele, el a fost creat după chipul lui Dumnezeu, și prin urmare, va fi înviat și tras la răspundere pentru binele sau răul care l-a făcut.
Vechi 06.06.2012, 17:25:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:

Cele 19 citate cu tema "sufletul moare" nu sunt doar din Eclesiast.
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți" (Evrei 12:22-23)
Aceste duhuri ale dreptilor de care pomeneste Pavel aici nu par sa hiberneze in pamant asa cum sustineti voi adventistii, ci sunt contiente in ceruri si ca moartea nu a avut nici o putere asupra lor

Last edited by stefan florin; 06.06.2012 at 17:30:26.
Vechi 06.06.2012, 17:47:00
barsaba barsaba is offline
Banned

Data înregistrării: 05.06.2012
Implicit

Citat:
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de duhurile drepților celor desăvârșiți" (Evrei 12:22-23)
Aceste duhuri ale dreptilor de care pomeneste Pavel aici nu par sa hiberneze in pamant asa cum sustineti voi adventistii, ci sunt contiente in ceruri si ca moartea nu a avut nici o putere asupra lor
Daca ati respecta principiul "Biblia se explica cu Biblia", nu ati cadea in asemenea amagiri. Dupa cum vedeti din inceputul pasajului ("v-ati apropiat de...") se vede ca este vorba de ceva ce urmeaza a se implini (o profetie). Cititi Apocalipsa cap. 14. Veti gasi, inca din primele versete, asemenari izbitoare cu pasajul dvs. (se vorbeste despre muntele Sionului, despre cei neprihaniti, despre judecata, etc). Am dat doar un pasaj care ajuta la explicarea versetelor dvs. Sunt multe altfel de pasaje. Luati-le in considerare, pentru a ajunge la un inteles corect a invataturilor Sfintei Scripturi.
Vechi 06.06.2012, 17:56:41
Banned

Implicit

Citat:
Dacă analizăm cartea Ecleziastul, este evident, că Solomon
..este evident ca Solomon, la inceput (primele capitole) experimenteaza anumite lucruri omenesti. Dar, la fel de evidenta este intelepciunea sa, primita de la Dumnezeu, si asternuta in ultimele capitole. Iar problema mortii a fost inteleasa prin Duhul Sfant. De altfel, Solomon incheie, descriind moartea ca fiind procesul invers al creatiei: "tarana se intoarce in pamant iar duhul (ruach - suflare, a nu se confunda cu altceva) se intoarce la Dumnezeu" (Ecleziastul 12:7).
Vechi 06.06.2012, 18:48:09
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de barsaba Vezi mesajul
Daca ati respecta principiul "Biblia se explica cu Biblia", nu ati cadea in asemenea amagiri.
De aia ati ajuns voi 30000 de secte, ca ati aplicat metoda asta. daca e asa cum zici tu, de ce nu ati ajuns la aceeasi concluzie? cu ce esti tu mai presus decat martorii lui iehova in talcuirea Sfintei Scripturi?
p.s. vasinec, din bun simt, dupa ce ai fost dat de atatea ori afara din casa omului ar trebui sa te opresti sa mai intri pe geam.
p.s.1 cred ca te mai paste un ban

Last edited by mihai07; 06.06.2012 at 18:58:21.
Vechi 06.06.2012, 18:58:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
De aia ati ajuns voi 30000 de secte, ca ati aplicat metoda asta. daca e asa cum zici tu, de ce nu ati ajuns la aceeasi concluzie? cu ce esti tu mai presus decat martorii lui iehova?
p.s. vasinec, din bun simt, dupa ce ai fost dat de atatea ori afara din casa omului ar trebui sa te opresti sa mai intri pe geam.
p.s.1 cred ca te mai paste un ban
Mihai, ca viitor preot era bine sa vii cu niste vorbe intelepte, pe subiect. Nu-ti fac cinste remarcile pe care le-ai facut. Nu sunt demne de un crestin de frunte ( păstor de oameni).

P.S. Referitor la banare: cu ce am gresit? Asa stiti sa dialogati cu omul, cand nu va convine ce spune (desi nu aduce jigniri)? Il dati afara?

Last edited by barsaba; 06.06.2012 at 19:01:37.
Vechi 06.06.2012, 19:02:22
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de barsaba Vezi mesajul
Mihai, ca viitor preot era bine sa vii cu niste vorbe intelepte, pe subiect. Nu-ti fac cinste remarcile pe care le-ai facut. Nu sunt demne de un crestin de frunte ( păstor de oameni).
ei na....mai bine ne-ai lasa. nu esti bine venit aici.
p.s. inca mai astept scuzele pentru niste jigniri pe care mi le-ai adresat acum mult timp. tot timpul te-ai eschivat. nu ar fi rau sa te smeresti un pic asa ca un bun crestin ce esti.
p.s.1 iar legat de subiect, nu mai e nimic de zis. a fost intors pe toate fetele. ce rost are sa reluam obsesiv ceea ce s-a mai discutat? ca nu pricepeti voi? nu e vina noastra.
p.s. ai gresit de foarte multe ori jignindu-ne. nu am timp acum sa caut. dar ar fi bine sa fii cinstit. si o data banat ar trebui sa intelegi ca nu esti bine venit aici.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suflet Románesc-Suflet Crestinesc C-tin Generalitati 27 11.10.2017 16:07:48
Despre suflet, duh si starea omului in moarte tricesimusquintus Secte si culte 1674 06.02.2012 09:56:04
Despre suflet allisa Intrebari utilizatori 14 20.02.2011 09:58:29
Intrebare despre suflet Adelinaa Generalitati 3 11.06.2009 11:52:43
Despre suflet silverstar Generalitati 64 09.01.2007 18:43:52