![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-nteleg ca ai renuntat cu totul la religie sau ai mai pastrat doar o idee filosofica despre Dumnezeu? Afirmatia ta legata de zdrobirea individualismului intr-adevar o regasesc la Sf.Ap.Pavel: "Iar dacă Hristos n'a înviat, atunci zadarnică este propovăduirea noastră, zadarnică e și credința voastră" si iarasi - nu mai stiu exact unde - tot Sf.Ap.spune ca lucrurile facute din teama sunt pacate. Subscriu si eu pana la un punct - nu ca ai avea nevoie de opinia mea - afirmatiei tale: religia anihileaza personalitatea doar in cazul in care eforturile ascetice fie sunt nesincere, fie nu sunt insotite de faptele mantuitoare. Atunci, da, se poate afirma ca am alergat degeaba si am cheltuit timpul vanand vant. Dar si in acest caz nefericit, se poate spune ca efortul ascetic este un plus fata de omul care niciodata nu a iesit din cercul inchis al vietuirii zilnice. Imi amintesc de stradaniile extraordinare - si cam zadarnice - ale unui pustnic care, intr-o zi auzi o bataie puternica in usa. La intrebarea sa, de dincolo de usa se auzi glasul fioros al demonului: "A sosit timpul, am venit sa te iau cu mine!" Iti poti imagina cum s-a inflacarat saracul pustnic si ce rugaciune a rostit din toata fiinta sa: "Doamne, nu ma lasa!" Mai apoi, ingerul sau i-a marturisit ca abia in acele momente s-a rugat cu adevarat.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce zici de asta? Chiar nimic nimic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si chiar daca pentru un ne-AZS e rezonabila, pentru AZS orice e rezonabil atat timp cat sprijina doctrina oficiala. Oricat de stupida ti-ar parea tie o explicatie pentru ei e "logica" si "de bun simt", pentru ca in felul asta, Scriptura se poate "lipi" de ce i-au invatat "profetii" lor. |
|
|||
|
|||
![]()
De ce a picat "sistemul"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că într-însa S-a odihnit de toate lucrurile Sale, pe care le-a făcut și le-a pus în rânduială." (Facerea 2,3 - versiunea ortodoxă)
|
|
|||
|
|||
![]()
Prima și ultima frază le înțeleg, au mai trecut și alții prin asemenea experiențe, însă fraza din mijloc m-a întristat profund - deși nu sunt cunoscut pe aici ca un tip capabil de efuziuni sentimentale. Aceasta ascunde o adevărată dramă și nu pot să nu simt milă (iar când scriu milă e fără nicio intenție de ironie). Dacă-mi spui că ești aceeași persoană cu "UNOM" ce activa pe forumul tin.ro acum 3-4 ani, sunt consternat! Dacă ești ortodox îți faci o cruce mare, dacă ești adventist taci din gură și te gândești: nu știm niciodată ce putem ajunge peste ani...
|
|
|||||
|
|||||
![]()
Nu realizezi că nu e verset, ci Scriptura întreagă? Despre interdicția "chipurilor cioplite" găsești vreun verset acolo unde-l soliciți? Dar depre luarea în deșert a Numelui lui Dumnezeu găsești? Și cu toate acestea ne ferim să facem ceea ce interzice Decalogul...
Citat:
Mi-ai spus că "trâmbițez" sâmbăta și mi-am adus aminte că sunt [cel puțin] două momente cruciale ale omenirii când Dumnezeu este Cel ce folosește trâmbița: pe Sinai la darea Legii și la revenirea lui Hristos. Asta e tot. Acum înțelegi? Citat:
Cât despre respectarea sâmbetei de către Hristos, normal că este verset! Dar ce? Există cumva vreun verset în care Hristos ar fi necinstit sâmbăta? Scrie cumva că ar fi deschis atelierul Lui de tâmplărie în ziua sabatului? Ori că ar fi îndemnat pe cineva să meargă la târg ori să are în ziua sabatului? "Și a venit în Nazaret, unde fusese crescut, și, după obiceiul Său, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogă și S-a sculat să citească." (Luca 4,16 - versiunea ortodoxă) Interesant că același evanghelist care identifică sâmbăta cu a șaptea zi a săptămânii (Luca 23,56-24,1) spune textual: „potrivit cu ceea ce era obișnuit pentru El”. Citat:
Iată deci ce cuprindea acele mițvah/entolas și torah/nomon! Citat:
Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În schimb (și aici poți vorbi de stupiditate cât poftești), nu se poate "lipi" nicicum -sau mă rog se lipește precum nuca de perete- legea duminicală a lui Constantin cu Legea lui Dumnezeu... Așa că nu vă mai chinuiți cu lipiciul... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|